Patientforløb i praksis: en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis

Publikation: Working paperForskning

Resumé

Udgivelses stedKøbenhavn
    UdgiverHandelshøjskolen i København
    StatusUdgivet - 2004

• Patientforløb, oversættelse, sygehus- og sundhedsvæsenet, kvalitetsudvikling
    • innovation, forandring, implementering

@techreport{e94f7370b5c311db974c000ea68e967b,
    title = "Patientforl{\o}b i praksis: en analyse af en id{\'e}s overs{\ae}ttelse i m{\o}det med praksis",
    abstract = "Workingpaperet redeg{\o}r for resultaterne af et studie af patientforl{\o}bs-id{\'e}ens m{\o}de med to afdelinger p{\aa} et mindre k{\o}benhavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en overs{\ae}ttelsesmodel, der udg{\o}r et alternativ til eksisterende overs{\ae}ttelsesmodeller. F{\o}rst analyseres patientforl{\o}bsid{\'e}ens m{\o}de med en Ortop{\ae}dkirurgisk klinik. Dern{\ae}st id{\'e}ens m{\o}de med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i overs{\ae}ttelsesprocessen, som analysen afd{\ae}kker og af de praktiske og ledelsesm{\ae}ssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-id{\'e}er i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis pr{\ae}ciseres analysens bidrag til overs{\ae}ttelsesteorien.",
    keywords = "Patientforl{\o}b, overs{\ae}ttelse, sygehus- og sundhedsv{\ae}senet, kvalitetsudvikling, innovation, forandring, implementering",
    author = "Scheuer, {John Damm}",
    year = "2004",
    publisher = "Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn",
    type = "WorkingPaper",
    institution = "Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn",

Patientforløb i praksis : en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis. / Scheuer, John Damm.

København : Handelshøjskolen i København, 2004.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Patientforløb i praksis

T2 - en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis

AU - Scheuer, John Damm

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Workingpaperet redegør for resultaterne af et studie af patientforløbs-idéens møde med to afdelinger på et mindre københavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en oversættelsesmodel, der udgør et alternativ til eksisterende oversættelsesmodeller. Først analyseres patientforløbsidéens møde med en Ortopædkirurgisk klinik. Dernæst idéens møde med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i oversættelsesprocessen, som analysen afdækker og af de praktiske og ledelsesmæssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-idéer i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis præciseres analysens bidrag til oversættelsesteorien.

AB - Workingpaperet redegør for resultaterne af et studie af patientforløbs-idéens møde med to afdelinger på et mindre københavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en oversættelsesmodel, der udgør et alternativ til eksisterende oversættelsesmodeller. Først analyseres patientforløbsidéens møde med en Ortopædkirurgisk klinik. Dernæst idéens møde med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i oversættelsesprocessen, som analysen afdækker og af de praktiske og ledelsesmæssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-idéer i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis præciseres analysens bidrag til oversættelsesteorien.

KW - Patientforløb, oversættelse, sygehus- og sundhedsvæsenet, kvalitetsudvikling

KW - innovation, forandring, implementering

M3 - Working paper