Patientforløb i praksis: en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis

  Publikation: Working paperForskning

  Resumé

  Workingpaperet redegør for resultaterne af et studie af patientforløbs-idéens møde med to afdelinger på et mindre københavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en oversættelsesmodel, der udgør et alternativ til eksisterende oversættelsesmodeller. Først analyseres patientforløbsidéens møde med en Ortopædkirurgisk klinik. Dernæst idéens møde med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i oversættelsesprocessen, som analysen afdækker og af de praktiske og ledelsesmæssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-idéer i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis præciseres analysens bidrag til oversættelsesteorien.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  UdgiverHandelshøjskolen i København
  Antal sider41
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • Patientforløb, oversættelse, sygehus- og sundhedsvæsenet, kvalitetsudvikling
  • innovation, forandring, implementering

  Citer dette

  @techreport{e94f7370b5c311db974c000ea68e967b,
  title = "Patientforl{\o}b i praksis: en analyse af en id{\'e}s overs{\ae}ttelse i m{\o}det med praksis",
  abstract = "Workingpaperet redeg{\o}r for resultaterne af et studie af patientforl{\o}bs-id{\'e}ens m{\o}de med to afdelinger p{\aa} et mindre k{\o}benhavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en overs{\ae}ttelsesmodel, der udg{\o}r et alternativ til eksisterende overs{\ae}ttelsesmodeller. F{\o}rst analyseres patientforl{\o}bsid{\'e}ens m{\o}de med en Ortop{\ae}dkirurgisk klinik. Dern{\ae}st id{\'e}ens m{\o}de med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i overs{\ae}ttelsesprocessen, som analysen afd{\ae}kker og af de praktiske og ledelsesm{\ae}ssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-id{\'e}er i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis pr{\ae}ciseres analysens bidrag til overs{\ae}ttelsesteorien.",
  keywords = "Patientforl{\o}b, overs{\ae}ttelse, sygehus- og sundhedsv{\ae}senet, kvalitetsudvikling, innovation, forandring, implementering",
  author = "Scheuer, {John Damm}",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  publisher = "Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn",

  }

  Patientforløb i praksis : en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis. / Scheuer, John Damm.

  København : Handelshøjskolen i København, 2004.

  Publikation: Working paperForskning

  TY - UNPB

  T1 - Patientforløb i praksis

  T2 - en analyse af en idés oversættelse i mødet med praksis

  AU - Scheuer, John Damm

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Workingpaperet redegør for resultaterne af et studie af patientforløbs-idéens møde med to afdelinger på et mindre københavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en oversættelsesmodel, der udgør et alternativ til eksisterende oversættelsesmodeller. Først analyseres patientforløbsidéens møde med en Ortopædkirurgisk klinik. Dernæst idéens møde med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i oversættelsesprocessen, som analysen afdækker og af de praktiske og ledelsesmæssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-idéer i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis præciseres analysens bidrag til oversættelsesteorien.

  AB - Workingpaperet redegør for resultaterne af et studie af patientforløbs-idéens møde med to afdelinger på et mindre københavnsk hospital. Analyserne tager udgangspunkt i og demonstrerer en oversættelsesmodel, der udgør et alternativ til eksisterende oversættelsesmodeller. Først analyseres patientforløbsidéens møde med en Ortopædkirurgisk klinik. Dernæst idéens møde med en Psykiatrisk afdeling. Analysen danner grundlag for en diskussion af den empiriske indsigt i oversættelsesprocessen, som analysen afdækker og af de praktiske og ledelsesmæssige implikationer, der kan udledes af analysen i forhold til introduktion af innovative reform- og policy-idéer i sygehus- og sundhedsfeltet. Afslutningsvis præciseres analysens bidrag til oversættelsesteorien.

  KW - Patientforløb, oversættelse, sygehus- og sundhedsvæsenet, kvalitetsudvikling

  KW - innovation, forandring, implementering

  M3 - Working paper

  BT - Patientforløb i praksis

  PB - Handelshøjskolen i København

  CY - København

  ER -