Paris i kroppen: Kroppen i Paris. Overvejelser over tegnede og skrevne notater i min skitse-notatbog 14.-21. november 2002

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Abstract

Bjørn Laursen argumenterer i artiklen Paris i kroppen – kroppen i Paris for notat-skitsebogen som et velegnet medie til indsamling og navnlig akkumulation af bevidsthedsmæssigt relevant fagligt stof ved at give indblik i sin egen brug af den. Artiklen forsøger at låne oplevelsesmæssigt og analytisk fodtøj ud til læserne, så de kan trave rundt sammen med dens forfatter i ”Byernes By”. Det er omdrejningspunktet for artiklen, at vi er multisensoriske individer som ser og oplever hele livet i-med-gennem kroppen. Ifølge Laursen er vi paradoksalt nok blevet så ekvilibristiske til det at vi også er fortrinlige til at glemme eller fortrænge dette grundforskningsmæssigt og perceptionspsykologisk aldeles basale faktum for vores bevidsthedsdannelse.
    Bidragets oversatte titelParis in the body: the Embodiment of Paris
    TitelSe, Paris