Pædagogfagligheden under pres

mod målstyring af pædagogikken

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelLæring, dannelse og udvikling : Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole
    RedaktørerJacob Klitmøller, Dion Sommer
    Udgivelses stedKøbenhavn
    ForlagHans Reitzels Forlag
    Publikationsdato2015
    Sider41-60
    KapitelI.2
    ISBN (Trykt)9788741258089
    StatusUdgivet - 2015

Ahrenkiel, A. (2015). Pædagogfagligheden under pres: mod målstyring af pædagogikken. I J. Klitmøller, & D. Sommer (red.), Læring, dannelse og udvikling: Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole (s. 41-60). København: Hans Reitzels Forlag.
    Ahrenkiel, Annegrethe. / Pædagogfagligheden under pres : mod målstyring af pædagogikken. Læring, dannelse og udvikling: Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole. red. / Jacob Klitmøller ; Dion Sommer. København : Hans Reitzels Forlag, 2015. s. 41-60
    @inbook{3915352fc6b445708d2a5a4f12dde6ca,
    title = "P{\ae}dagogfagligheden under pres: mod m{\aa}lstyring af p{\ae}dagogikken",
    abstract = "I dette kapitel vil jeg diskutere, hvordan sn{\ae}vre, top-down-forst{\aa}elser af l{\ae}ring synes at pr{\ae}ge den politiske itales{\ae}ttelse af l{\ae}replansarbejdet i daginstitutionerne, og hvordan det reducerer forst{\aa}elsen af daginstitutionernes funktion i samfundet. Dern{\ae}st vil jeg belyse, hvordan neoliberalismen har p{\aa}virket daginstitutionsomr{\aa}det internationalt, inden jeg diskuterer, hvordan vi ogs{\aa} ser nogle af disse tendenser i Danmark, bl.a. i form mere sn{\ae}vre forst{\aa}elser af l{\ae}ring, og hvordan det kommer til udtryk i hverdagen p{\aa} b{\aa}de synlige og mere usynlige m{\aa}der. Som en perspektivering vil jeg sluttelig diskutere, om et begreb om dannelse kan give en skarpere blik for s{\ae}rlige karakteristika ved b{\o}rns l{\ae}ring i daginstitutioner.",
    author = "Annegrethe Ahrenkiel",
    year = "2015",
    isbn = "9788741258089",
    pages = "41--60",
    editor = "Klitm{\o}ller, {Jacob } and Dion Sommer",
    booktitle = "L{\ae}ring, dannelse og udvikling",
    publisher = "Hans Reitzels Forlag",

Ahrenkiel, A 2015, Pædagogfagligheden under pres: mod målstyring af pædagogikken. i J Klitmøller & D Sommer (red), Læring, dannelse og udvikling: Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole. Hans Reitzels Forlag, København, s. 41-60.

Pædagogfagligheden under pres : mod målstyring af pædagogikken. / Ahrenkiel, Annegrethe.

Læring, dannelse og udvikling: Kvalificering til fremtiden i daginstitution og skole. red. / Jacob Klitmøller; Dion Sommer. København : Hans Reitzels Forlag, 2015. s. 41-60.

TY - CHAP

T1 - Pædagogfagligheden under pres

T2 - mod målstyring af pædagogikken

AU - Ahrenkiel, Annegrethe

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - I dette kapitel vil jeg diskutere, hvordan snævre, top-down-forståelser af læring synes at præge den politiske italesættelse af læreplansarbejdet i daginstitutionerne, og hvordan det reducerer forståelsen af daginstitutionernes funktion i samfundet. Dernæst vil jeg belyse, hvordan neoliberalismen har påvirket daginstitutionsområdet internationalt, inden jeg diskuterer, hvordan vi også ser nogle af disse tendenser i Danmark, bl.a. i form mere snævre forståelser af læring, og hvordan det kommer til udtryk i hverdagen på både synlige og mere usynlige måder. Som en perspektivering vil jeg sluttelig diskutere, om et begreb om dannelse kan give en skarpere blik for særlige karakteristika ved børns læring i daginstitutioner.

AB - I dette kapitel vil jeg diskutere, hvordan snævre, top-down-forståelser af læring synes at præge den politiske italesættelse af læreplansarbejdet i daginstitutionerne, og hvordan det reducerer forståelsen af daginstitutionernes funktion i samfundet. Dernæst vil jeg belyse, hvordan neoliberalismen har påvirket daginstitutionsområdet internationalt, inden jeg diskuterer, hvordan vi også ser nogle af disse tendenser i Danmark, bl.a. i form mere snævre forståelser af læring, og hvordan det kommer til udtryk i hverdagen på både synlige og mere usynlige måder. Som en perspektivering vil jeg sluttelig diskutere, om et begreb om dannelse kan give en skarpere blik for særlige karakteristika ved børns læring i daginstitutioner.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788741258089

SP - 41

EP - 60