Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

• Aktiveringsområdet
  • Danmark

@article{f9e18610481611ddaee8000ea68e967b,
title = "Organisatorisk forankring af velf{\ae}rdsinnovation - en analyse med inddragelse af to cases fra aktiveringsomr{\aa}det",
abstract = "I denne artikel analyseres, hvordan innovationer h{\aa}ndteres og forankres i velf{\ae}rdsorganisationer gennem to cases fra aktiveringsomr{\aa}det. Artiklens fokus er todelt. I den f{\o}rste del rettes opm{\ae}rksomheden mod forst{\aa}elser af begreberne entrepren{\o}rskab og innovation, og begrebet velf{\ae}rdsinnovation defineres. I anden del analyseres et enkelt, men vigtigt aspekt af velf{\ae}rdsinnovation, innovationernes organisatoriske forankring. Analysen er baseret p{\aa} kvalitative casestudier i to organisationer inden for aktiveringsomr{\aa}det: en kommunal og en privat organisation.",
keywords = "Velf{\ae}rdsinnovation, Organisatorisk forankring, Aktiveringsomr{\aa}det, Danmark, Welfare innovation, Organisational integration, The field of activation, Denmark",
author = "Kristensen, {Catharina Juul}",
year = "2008",
volume = "10",
pages = "73--87",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

Organisatorisk forankring af velfærdsinnovation - en analyse med inddragelse af to cases fra aktiveringsområdet. / Kristensen, Catharina Juul.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 10, Nr. 3, 2008, s. 73-87.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Organisatorisk forankring af velfærdsinnovation - en analyse med inddragelse af to cases fra aktiveringsområdet

AU - Kristensen, Catharina Juul

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - I denne artikel analyseres, hvordan innovationer håndteres og forankres i velfærdsorganisationer gennem to cases fra aktiveringsområdet. Artiklens fokus er todelt. I den første del rettes opmærksomheden mod forståelser af begreberne entreprenørskab og innovation, og begrebet velfærdsinnovation defineres. I anden del analyseres et enkelt, men vigtigt aspekt af velfærdsinnovation, innovationernes organisatoriske forankring. Analysen er baseret på kvalitative casestudier i to organisationer inden for aktiveringsområdet: en kommunal og en privat organisation.

AB - I denne artikel analyseres, hvordan innovationer håndteres og forankres i velfærdsorganisationer gennem to cases fra aktiveringsområdet. Artiklens fokus er todelt. I den første del rettes opmærksomheden mod forståelser af begreberne entreprenørskab og innovation, og begrebet velfærdsinnovation defineres. I anden del analyseres et enkelt, men vigtigt aspekt af velfærdsinnovation, innovationernes organisatoriske forankring. Analysen er baseret på kvalitative casestudier i to organisationer inden for aktiveringsområdet: en kommunal og en privat organisation.

KW - Velfærdsinnovation

KW - Organisatorisk forankring