Oplysningstiden og Lejre

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Når Lejres historie nævnes er det oftes vikingetiden, der tænkes på. Men også oplysningstiden har efterladt mange spor i Lejreområdet. Primært fordi oplysningsideens ”førstemand” i Danmrk - J.L.Holstein - skabte grevskabet Ledreborg og brugte dette til at demonstrere hvordan videnskab, planlægning og teknik kunne anvendes.
Det foreslås derfor at der gøres en indsats for at gøre oplysningstidens ideer og resultater tilgængelige for et større publikum – med udgangspunkt i hvad der har relation til Lejreområdet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftLethrica
Vol/bind2018
Sider (fra-til)4-11
StatusUdgivet - apr. 2018

Emneord

  • Oplysningstiden

Citer dette

Schrøder, Niels. / Oplysningstiden og Lejre. I: Lethrica. 2018 ; Bind 2018. s. 4-11.
@article{547770c15b95410f9b7ecf213a6c83d5,
title = "Oplysningstiden og Lejre",
abstract = "N{\aa}r Lejres historie n{\ae}vnes er det oftes vikingetiden, der t{\ae}nkes p{\aa}. Men ogs{\aa} oplysningstiden har efterladt mange spor i Lejreomr{\aa}det. Prim{\ae}rt fordi oplysningsideens ”f{\o}rstemand” i Danmrk - J.L.Holstein - skabte grevskabet Ledreborg og brugte dette til at demonstrere hvordan videnskab, planl{\ae}gning og teknik kunne anvendes.Det foresl{\aa}s derfor at der g{\o}res en indsats for at g{\o}re oplysningstidens ideer og resultater tilg{\ae}ngelige for et st{\o}rre publikum – med udgangspunkt i hvad der har relation til Lejreomr{\aa}det.",
keywords = "Oplysningstiden",
author = "Niels Schr{\o}der",
year = "2018",
month = "4",
language = "Dansk",
volume = "2018",
pages = "4--11",
journal = "Lethrica",
publisher = "Lejre Historiske Forening",

}

Schrøder, N 2018, 'Oplysningstiden og Lejre', Lethrica, bind 2018, s. 4-11.

Oplysningstiden og Lejre. / Schrøder, Niels.

I: Lethrica, Bind 2018, 04.2018, s. 4-11.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Oplysningstiden og Lejre

AU - Schrøder, Niels

PY - 2018/4

Y1 - 2018/4

N2 - Når Lejres historie nævnes er det oftes vikingetiden, der tænkes på. Men også oplysningstiden har efterladt mange spor i Lejreområdet. Primært fordi oplysningsideens ”førstemand” i Danmrk - J.L.Holstein - skabte grevskabet Ledreborg og brugte dette til at demonstrere hvordan videnskab, planlægning og teknik kunne anvendes.Det foreslås derfor at der gøres en indsats for at gøre oplysningstidens ideer og resultater tilgængelige for et større publikum – med udgangspunkt i hvad der har relation til Lejreområdet.

AB - Når Lejres historie nævnes er det oftes vikingetiden, der tænkes på. Men også oplysningstiden har efterladt mange spor i Lejreområdet. Primært fordi oplysningsideens ”førstemand” i Danmrk - J.L.Holstein - skabte grevskabet Ledreborg og brugte dette til at demonstrere hvordan videnskab, planlægning og teknik kunne anvendes.Det foreslås derfor at der gøres en indsats for at gøre oplysningstidens ideer og resultater tilgængelige for et større publikum – med udgangspunkt i hvad der har relation til Lejreområdet.

KW - Oplysningstiden

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2018

SP - 4

EP - 11

JO - Lethrica

JF - Lethrica

ER -