Mikael Elbæk, Tove Juul Hansen, Asger V. Larsen, Anne Thorst Melbye, Sidse Louise Schelde, Bertil Dorch

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

rapporten dog ikke stilling til.
    Udgivelses stedLyngby
    ForlagTechnical University of Denmark (DTU)
    StatusUdgivet - 2014

Bibliografisk note

Elbæk, M., Hansen, T. J., Larsen, A. V., Melbye, A. T., Schelde, S. L., & Dorch, B. (2014). Open Access kortlægning 2011: en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012. Lyngby: Technical University of Denmark (DTU).
    Elbæk, Mikael ; Hansen, Tove Juul ; Larsen, Asger V. ; Melbye, Anne Thorst ; Schelde, Sidse Louise ; Dorch, Bertil. / Open Access kortlægning 2011 : en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012. Lyngby : Technical University of Denmark (DTU), 2014. 28 s.
    @book{4eb9a3ff1ec04c38bfee41f28dba75db,
    title = "Open Access kortl{\ae}gning 2011: en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012",
    abstract = "Denne rapport viser, at det faglige dom{\ae}ne er en meget st{\ae}rk faktor i forhold til, hvor stor en andel af forskningsoutputtet, der er open access. Rapporten viser, at der er forskelle mellem universiteterne som ikke alene kan forklares med faglige faktorer, men forklaringerne m{\aa} findes andre steder, det kunne v{\ae}re lokale procedurer, kultur eller strukturer (politikker). Dette tagerrapporten dog ikke stilling til.Andelen af gylden open access ligger relativt stabilt p{\aa} tv{\ae}rs af universiteterne, med en andel mellem 6 – 10 {\%} af den samlede publicering i peer reviewede tidsskrifter. Dermed er gr{\o}n open access den v{\ae}sentligste faktor som adskiller universiteternes samlede open access andel. Endvidere viser rapporten, at der er et meget stort uudnyttet open access potentiale p{\aa} alle universiteterne. Faktisk kunne mere end 5.000 flere BFI-pointgivende artikler v{\ae}re open access,dvs. at 71 {\%} af det faktiske OA-potentiale for BFI-pointgivende artikler er uudnyttet.",
    author = "Mikael Elb{\ae}k and Hansen, {Tove Juul} and Larsen, {Asger V.} and Melbye, {Anne Thorst} and Schelde, {Sidse Louise} and Bertil Dorch",
    note = "Rapporten er et resultat af det DEFF finansierede projekt Dansk Open Access Barometer, 2013-2014. Projektet blev koordineret af DTU Bibliotek i samarbejde med Roskilde Universitetsbibliotek, Syddansk Universitetsbibliotek og K{\o}benhavns Universitetsbibliotek",
    year = "2014",
    publisher = "Technical University of Denmark (DTU)",
    address = "Danmark",

Elbæk, M, Hansen, TJ, Larsen, AV, Melbye, AT, Schelde, SL & Dorch, B 2014, Open Access kortlægning 2011: en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012. Technical University of Denmark (DTU), Lyngby.

Open Access kortlægning 2011 : en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012. / Elbæk, Mikael ; Hansen, Tove Juul; Larsen, Asger V. ; Melbye, Anne Thorst; Schelde, Sidse Louise; Dorch, Bertil.

Lyngby : Technical University of Denmark (DTU), 2014. 28 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Open Access kortlægning 2011

T2 - en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012

AU - Elbæk, Mikael

AU - Hansen, Tove Juul

AU - Larsen, Asger V.

AU - Melbye, Anne Thorst

AU - Schelde, Sidse Louise

AU - Dorch, Bertil

N1 - Rapporten er et resultat af det DEFF finansierede projekt Dansk Open Access Barometer, 2013-2014. Projektet blev koordineret af DTU Bibliotek i samarbejde med Roskilde Universitetsbibliotek, Syddansk Universitetsbibliotek og Københavns Universitetsbibliotek

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Denne rapport viser, at det faglige domæne er en meget stærk faktor i forhold til, hvor stor en andel af forskningsoutputtet, der er open access. Rapporten viser, at der er forskelle mellem universiteterne som ikke alene kan forklares med faglige faktorer, men forklaringerne må findes andre steder, det kunne være lokale procedurer, kultur eller strukturer (politikker). Dette tagerrapporten dog ikke stilling til.Andelen af gylden open access ligger relativt stabilt på tværs af universiteterne, med en andel mellem 6 – 10 % af den samlede publicering i peer reviewede tidsskrifter. Dermed er grøn open access den væsentligste faktor som adskiller universiteternes samlede open access andel. Endvidere viser rapporten, at der er et meget stort uudnyttet open access potentiale på alle universiteterne. Faktisk kunne mere end 5.000 flere BFI-pointgivende artikler være open access,dvs. at 71 % af det faktiske OA-potentiale for BFI-pointgivende artikler er uudnyttet.

AB - Denne rapport viser, at det faglige domæne er en meget stærk faktor i forhold til, hvor stor en andel af forskningsoutputtet, der er open access. Rapporten viser, at der er forskelle mellem universiteterne som ikke alene kan forklares med faglige faktorer, men forklaringerne må findes andre steder, det kunne være lokale procedurer, kultur eller strukturer (politikker). Dette tagerrapporten dog ikke stilling til.Andelen af gylden open access ligger relativt stabilt på tværs af universiteterne, med en andel mellem 6 – 10 % af den samlede publicering i peer reviewede tidsskrifter. Dermed er grøn open access den væsentligste faktor som adskiller universiteternes samlede open access andel. Endvidere viser rapporten, at der er et meget stort uudnyttet open access potentiale på alle universiteterne. Faktisk kunne mere end 5.000 flere BFI-pointgivende artikler være open access,dvs. at 71 % af det faktiske OA-potentiale for BFI-pointgivende artikler er uudnyttet.

M3 - Rapport

BT - Open Access kortlægning 2011

PB - Technical University of Denmark (DTU)

CY - Lyngby

Elbæk M, Hansen TJ, Larsen AV, Melbye AT, Schelde SL, Dorch B. Open Access kortlægning 2011: en analyse af universiteternes BFI-publikationer 2012. Lyngby: Technical University of Denmark (DTU), 2014. 28 s.