Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Abstract

Artiklen fokuserer på John Deweys og Paulo Freires teorier som en art grundlagsdiskussion for social entreprenørskab. Diskussionerne omkring dette sættes ind i rammerne for universiteternes virke i dag, og forfatteren vælger i den forbindelse af se social entreprenørskab som en mulighed for at bevare kritisk distance til den videnskabelige udvikling ved universiteterne. I den forbindelse diskuteres relationerne mellem dannelse og halvdannelse, således som Theodor W. Adorno i slutningen af 1950´erne formulerede sin teori om halvdannelse.
    Til sidst diskuterer artiklen kreativitet, social fantasi og demokratiske forsøg og eksperimenter som en del af entreprenørskab.
    TitelSocialt entreprenørskab på RUC
    RedaktørerSøren Dupont