Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Artiklen fokuserer på John Deweys og Paulo Freires teorier som en art grundlagsdiskussion for social entreprenørskab. Diskussionerne omkring dette sættes ind i rammerne for universiteternes virke i dag, og forfatteren vælger i den forbindelse af se social entreprenørskab som en mulighed for at bevare kritisk distance til den videnskabelige udvikling ved universiteterne. I den forbindelse diskuteres relationerne mellem dannelse og halvdannelse, således som Theodor W. Adorno i slutningen af 1950´erne formulerede sin teori om halvdannelse.
  Til sidst diskuterer artiklen kreativitet, social fantasi og demokratiske forsøg og eksperimenter som en del af entreprenørskab.
  OriginalsprogDansk
  TitelSocialt entreprenørskab på RUC
  RedaktørerSøren Dupont
  Antal sider13
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Publikationsdato10 jan. 2015
  Sider9-23
  ISBN (Trykt)978-87-7349-879-8
  StatusUdgivet - 10 jan. 2015

  Emneord

  • socialt entreprenørskab

  Citer dette

  Dupont, S. (2015). Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne. I S. Dupont (red.), Socialt entreprenørskab på RUC (s. 9-23). Roskilde: Roskilde Universitet.
  Dupont, Søren. / Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne. Socialt entreprenørskab på RUC. red. / Søren Dupont. Roskilde : Roskilde Universitet, 2015. s. 9-23
  @inbook{4c84021064e54cdba7b45ba93f46a1fc,
  title = "Om kreativitet og socialt entrepren{\o}rskab bl.a. ved universiteterne",
  abstract = "Artiklen fokuserer p{\aa} John Deweys og Paulo Freires teorier som en art grundlagsdiskussion for social entrepren{\o}rskab. Diskussionerne omkring dette s{\ae}ttes ind i rammerne for universiteternes virke i dag, og forfatteren v{\ae}lger i den forbindelse af se social entrepren{\o}rskab som en mulighed for at bevare kritisk distance til den videnskabelige udvikling ved universiteterne. I den forbindelse diskuteres relationerne mellem dannelse og halvdannelse, s{\aa}ledes som Theodor W. Adorno i slutningen af 1950´erne formulerede sin teori om halvdannelse.Til sidst diskuterer artiklen kreativitet, social fantasi og demokratiske fors{\o}g og eksperimenter som en del af entrepren{\o}rskab.",
  keywords = "socialt entrepren{\o}rskab",
  author = "S{\o}ren Dupont",
  year = "2015",
  month = "1",
  day = "10",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7349-879-8",
  pages = "9--23",
  editor = "S{\o}ren Dupont",
  booktitle = "Socialt entrepren{\o}rskab p{\aa} RUC",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Dupont, S 2015, Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne. i S Dupont (red.), Socialt entreprenørskab på RUC. Roskilde Universitet, Roskilde, s. 9-23.

  Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne. / Dupont, Søren.

  Socialt entreprenørskab på RUC. red. / Søren Dupont. Roskilde : Roskilde Universitet, 2015. s. 9-23.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne

  AU - Dupont, Søren

  PY - 2015/1/10

  Y1 - 2015/1/10

  N2 - Artiklen fokuserer på John Deweys og Paulo Freires teorier som en art grundlagsdiskussion for social entreprenørskab. Diskussionerne omkring dette sættes ind i rammerne for universiteternes virke i dag, og forfatteren vælger i den forbindelse af se social entreprenørskab som en mulighed for at bevare kritisk distance til den videnskabelige udvikling ved universiteterne. I den forbindelse diskuteres relationerne mellem dannelse og halvdannelse, således som Theodor W. Adorno i slutningen af 1950´erne formulerede sin teori om halvdannelse.Til sidst diskuterer artiklen kreativitet, social fantasi og demokratiske forsøg og eksperimenter som en del af entreprenørskab.

  AB - Artiklen fokuserer på John Deweys og Paulo Freires teorier som en art grundlagsdiskussion for social entreprenørskab. Diskussionerne omkring dette sættes ind i rammerne for universiteternes virke i dag, og forfatteren vælger i den forbindelse af se social entreprenørskab som en mulighed for at bevare kritisk distance til den videnskabelige udvikling ved universiteterne. I den forbindelse diskuteres relationerne mellem dannelse og halvdannelse, således som Theodor W. Adorno i slutningen af 1950´erne formulerede sin teori om halvdannelse.Til sidst diskuterer artiklen kreativitet, social fantasi og demokratiske forsøg og eksperimenter som en del af entreprenørskab.

  KW - socialt entreprenørskab

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7349-879-8

  SP - 9

  EP - 23

  BT - Socialt entreprenørskab på RUC

  A2 - Dupont, Søren

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Dupont S. Om kreativitet og socialt entreprenørskab bl.a. ved universiteterne. I Dupont S, red., Socialt entreprenørskab på RUC. Roskilde: Roskilde Universitet. 2015. s. 9-23