Nyheder på Internettet

Journalistik i en ny medievirkelighed

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Denne bog beskriver hvordan netnyheder bliver til. Forfatteren viser hvordan produktionen af nyheder til nettet ikke bør ses som en helt ny form for journalistik, men mere som en ekstrem form og dermed en videreførelse af en allerede eksisterende journalistik.

Både tavse regler på redaktionerne, flermediale strategier for nyhedsproduktion i mediehusene samt eksisterende hierarkier har afgørende betydning for, at netjournalistik ikke altid udnytter de teknologiske muligheder for en ny og forbedret digital journalistik, der er indbygget i internettet som medieplatform.

Fremstillingen bygger på observationer i danske mediehuse og interviews med danske journalister. Dette giver indblik i, hvad hurtigheden og inddragelsen af publikum betyder i den digitale nyhedsproduktion og hvordan den netjournalistiske praksis ofte spænder ben for de digitale idealer.

Bogen henvender sig især til journaliststuderende og journalister og andre der arbejder med medier, kommunikation og nyhedsformidling på nettet.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider255
ISBN (Trykt)978-87-629-0403-3
StatusUdgivet - 1 aug. 2012

Emneord

  • Netjournalistik
  • Nyheder

Citer dette

@book{6f65a67614754ae082465f63467f9d75,
title = "Nyheder p{\aa} Internettet: Journalistik i en ny medievirkelighed",
abstract = "Denne bog beskriver hvordan netnyheder bliver til. Forfatteren viser hvordan produktionen af nyheder til nettet ikke b{\o}r ses som en helt ny form for journalistik, men mere som en ekstrem form og dermed en videref{\o}relse af en allerede eksisterende journalistik.B{\aa}de tavse regler p{\aa} redaktionerne, flermediale strategier for nyhedsproduktion i mediehusene samt eksisterende hierarkier har afg{\o}rende betydning for, at netjournalistik ikke altid udnytter de teknologiske muligheder for en ny og forbedret digital journalistik, der er indbygget i internettet som medieplatform.Fremstillingen bygger p{\aa} observationer i danske mediehuse og interviews med danske journalister. Dette giver indblik i, hvad hurtigheden og inddragelsen af publikum betyder i den digitale nyhedsproduktion og hvordan den netjournalistiske praksis ofte sp{\ae}nder ben for de digitale idealer.Bogen henvender sig is{\ae}r til journaliststuderende og journalister og andre der arbejder med medier, kommunikation og nyhedsformidling p{\aa} nettet.",
keywords = "Netjournalistik, Nyheder",
author = "Hartley, {Jannie M{\o}ller}",
year = "2012",
month = "8",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-629-0403-3",
volume = "1",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
edition = "1",

}

Hartley, JM 2012, Nyheder på Internettet: Journalistik i en ny medievirkelighed. bind 1, 1 udg, Djøf Forlag, København.

Nyheder på Internettet : Journalistik i en ny medievirkelighed. / Hartley, Jannie Møller.

1 udg. København : Djøf Forlag, 2012. 255 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Nyheder på Internettet

T2 - Journalistik i en ny medievirkelighed

AU - Hartley, Jannie Møller

PY - 2012/8/1

Y1 - 2012/8/1

N2 - Denne bog beskriver hvordan netnyheder bliver til. Forfatteren viser hvordan produktionen af nyheder til nettet ikke bør ses som en helt ny form for journalistik, men mere som en ekstrem form og dermed en videreførelse af en allerede eksisterende journalistik.Både tavse regler på redaktionerne, flermediale strategier for nyhedsproduktion i mediehusene samt eksisterende hierarkier har afgørende betydning for, at netjournalistik ikke altid udnytter de teknologiske muligheder for en ny og forbedret digital journalistik, der er indbygget i internettet som medieplatform.Fremstillingen bygger på observationer i danske mediehuse og interviews med danske journalister. Dette giver indblik i, hvad hurtigheden og inddragelsen af publikum betyder i den digitale nyhedsproduktion og hvordan den netjournalistiske praksis ofte spænder ben for de digitale idealer.Bogen henvender sig især til journaliststuderende og journalister og andre der arbejder med medier, kommunikation og nyhedsformidling på nettet.

AB - Denne bog beskriver hvordan netnyheder bliver til. Forfatteren viser hvordan produktionen af nyheder til nettet ikke bør ses som en helt ny form for journalistik, men mere som en ekstrem form og dermed en videreførelse af en allerede eksisterende journalistik.Både tavse regler på redaktionerne, flermediale strategier for nyhedsproduktion i mediehusene samt eksisterende hierarkier har afgørende betydning for, at netjournalistik ikke altid udnytter de teknologiske muligheder for en ny og forbedret digital journalistik, der er indbygget i internettet som medieplatform.Fremstillingen bygger på observationer i danske mediehuse og interviews med danske journalister. Dette giver indblik i, hvad hurtigheden og inddragelsen af publikum betyder i den digitale nyhedsproduktion og hvordan den netjournalistiske praksis ofte spænder ben for de digitale idealer.Bogen henvender sig især til journaliststuderende og journalister og andre der arbejder med medier, kommunikation og nyhedsformidling på nettet.

KW - Netjournalistik

KW - Nyheder

M3 - Bog

SN - 978-87-629-0403-3

VL - 1

BT - Nyheder på Internettet

PB - Djøf Forlag

CY - København

ER -

Hartley JM. Nyheder på Internettet: Journalistik i en ny medievirkelighed. 1 udg. København: Djøf Forlag, 2012. 255 s.