Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

StatusUdgivet - 1 aug. 2019

@book{9b3fd0e8403b4c10b9259cdbe505ed06,
title = "Nye tider - Pilotunders{\o}gelse forud for fors{\o}g med 4 dages arbejdsuge i Odsherred kommune",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende rapport formidler resultater af en pilotunders{\o}gelse gennemf{\o}rt forud for Odsherred kommunes tre{\aa}rige fors{\o}g med 4 dages arbejdsuge som igangs{\ae}ttes pr. 15.09 2019. Projektet best{\aa}r af et samarbejde mellem Roskilde Universitet, ved arbejdslivsforskere Henrik L. Lund ved Roskilde Universitet. Hovedform{\aa}let med pilotprojektet er, at gennemf{\o}re en empirisk unders{\o}gelse som skal bidrage med indsigt i medarbejdernes arbejdstidsorienteringer, herunder deres oplevelse af arbejdsorganisatoriske barrierer og muligheder for at fremme det psykiske arbejdsmilj{\o} ved {\ae}ndret arbejdstidstilrettel{\ae}ggelse. Medarbejdernes orienteringer og fortolkninger af barrierer og muligheder unders{\o}ges dialogisk og inddragende gennem fremtidsv{\ae}rksteder og fokusgruppeinterview, suppleret af indledende og afsluttende pr{\ae}sentationer i kommunen med formidling af forskningsviden om fleksibiliseret arbejdstid hhv. formidling af empiriske indsigter udviklet undervejs i unders{\o}gelsesforl{\o}bet. Designet har karakter af intervenerende f{\o}lgeforskning som har til form{\aa}l at underst{\o}tte refleksive dialoger om arbejdstidsprojektet i opstartsfasen.",
author = "Lund, {Henrik Lambrecht} and Janne Gleerup",
year = "2019",
month = "8",
day = "1",

TY - RPRT

T1 - Nye tider - Pilotundersøgelse forud for forsøg med 4 dages arbejdsuge i Odsherred kommune

AU - Lund, Henrik Lambrecht

AU - Gleerup, Janne

PY - 2019/8/1

Y1 - 2019/8/1

N2 - Nærværende rapport formidler resultater af en pilotundersøgelse gennemført forud for Odsherred kommunes treårige forsøg med 4 dages arbejdsuge som igangsættes pr. 15.09 2019. Projektet består af et samarbejde mellem Roskilde Universitet, ved arbejdslivsforskere Henrik L. Lund ved Roskilde Universitet. Hovedformålet med pilotprojektet er, at gennemføre en empirisk undersøgelse som skal bidrage med indsigt i medarbejdernes arbejdstidsorienteringer, herunder deres oplevelse af arbejdsorganisatoriske barrierer og muligheder for at fremme det psykiske arbejdsmiljø ved ændret arbejdstidstilrettelæggelse. Medarbejdernes orienteringer og fortolkninger af barrierer og muligheder undersøges dialogisk og inddragende gennem fremtidsværksteder og fokusgruppeinterview, suppleret af indledende og afsluttende præsentationer i kommunen med formidling af forskningsviden om fleksibiliseret arbejdstid hhv. formidling af empiriske indsigter udviklet undervejs i undersøgelsesforløbet. Designet har karakter af intervenerende følgeforskning som har til formål at understøtte refleksive dialoger om arbejdstidsprojektet i opstartsfasen.

AB - Nærværende rapport formidler resultater af en pilotundersøgelse gennemført forud for Odsherred kommunes treårige forsøg med 4 dages arbejdsuge som igangsættes pr. 15.09 2019. Projektet består af et samarbejde mellem Roskilde Universitet, ved arbejdslivsforskere Henrik L. Lund ved Roskilde Universitet. Hovedformålet med pilotprojektet er, at gennemføre en empirisk undersøgelse som skal bidrage med indsigt i medarbejdernes arbejdstidsorienteringer, herunder deres oplevelse af arbejdsorganisatoriske barrierer og muligheder for at fremme det psykiske arbejdsmiljø ved ændret arbejdstidstilrettelæggelse. Medarbejdernes orienteringer og fortolkninger af barrierer og muligheder undersøges dialogisk og inddragende gennem fremtidsværksteder og fokusgruppeinterview, suppleret af indledende og afsluttende præsentationer i kommunen med formidling af forskningsviden om fleksibiliseret arbejdstid hhv. formidling af empiriske indsigter udviklet undervejs i undersøgelsesforløbet. Designet har karakter af intervenerende følgeforskning som har til formål at understøtte refleksive dialoger om arbejdstidsprojektet i opstartsfasen.

M3 - Rapport

BT - Nye tider - Pilotundersøgelse forud for forsøg med 4 dages arbejdsuge i Odsherred kommune