Nye tider, nye roller?

- embedsmandsroller i den danske centraladministration

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Resumé

Udgivelses stedRoskilde Universitet
    ForlagRoskilde Universitet
    Udgave1. udgave
    StatusUdgivet - 2004
    NavnFS & P Ph.D. afhandlinger
    Nummer42/200
    ISSN0909-9174

• embedsmand
    • centraladministration
    • embedsmandsrolle
    • roller
    • rolleteori
    • rolleanalyse
    • Arbejdsministeriet
    • Indenrigsministeriet
    • Erhvervsministeriet

Poulsen, B. (2004). Nye tider, nye roller? - embedsmandsroller i den danske centraladministration. (1. udgave udg.) Roskilde Universitet: Roskilde Universitet. FS & P Ph.D. afhandlinger, Nr. 42/200
    Poulsen, Birgitte. / Nye tider, nye roller? - embedsmandsroller i den danske centraladministration. 1. udgave udg. Roskilde Universitet : Roskilde Universitet, 2004. 378 s. (FS & P Ph.D. afhandlinger; Nr. 42/200).
    @phdthesis{f948632052c411db9789000ea68e967b,
    title = "Nye tider, nye roller?: - embedsmandsroller i den danske centraladministration",
    abstract = "Afhandlingen analyserer embedsmandsrollen i den danske centraladministration gennem 3 casestudier, hhv. Arbejdsministeriet, Indenrigsministeriet og Erhvervsministeriet. Afs{\ae}ttet for analysen er p{\aa}standen om en udvikling fra government mod governance. Der er sket en udvikling fra at klare 'gr{\ae}nser' (mellem politik og administration og mellem offentligt og privat) ses som en realitet og et ideal, over imod en mere netv{\ae}rkspr{\ae}get forestilling om samfundets styring. Denne udvikling har afg{\o}rende betydning for, hvordan vi kan forst{\aa} politiker- og embedsmandsrollen og for de krav der stilles til rollerne.",
    keywords = "embedsmand, centraladministration, embedsmandsrolle, roller, rolleteori, rolleanalyse, Arbejdsministeriet, Indenrigsministeriet, Erhvervsministeriet, Civil Servants, The Danish State Administration, Roles, Role Theory, Role Analysis",
    author = "Birgitte Poulsen",
    year = "2004",
    publisher = "Roskilde Universitet",
    edition = "1. udgave",

Poulsen, B 2004, Nye tider, nye roller? - embedsmandsroller i den danske centraladministration. FS & P Ph.D. afhandlinger, nr. 42/200, 1. udgave udg, Roskilde Universitet, Roskilde Universitet.

Nye tider, nye roller? - embedsmandsroller i den danske centraladministration. / Poulsen, Birgitte.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Nye tider, nye roller?

T2 - - embedsmandsroller i den danske centraladministration

AU - Poulsen, Birgitte

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Afhandlingen analyserer embedsmandsrollen i den danske centraladministration gennem 3 casestudier, hhv. Arbejdsministeriet, Indenrigsministeriet og Erhvervsministeriet. Afsættet for analysen er påstanden om en udvikling fra government mod governance. Der er sket en udvikling fra at klare 'grænser' (mellem politik og administration og mellem offentligt og privat) ses som en realitet og et ideal, over imod en mere netværkspræget forestilling om samfundets styring. Denne udvikling har afgørende betydning for, hvordan vi kan forstå politiker- og embedsmandsrollen og for de krav der stilles til rollerne.

AB - Afhandlingen analyserer embedsmandsrollen i den danske centraladministration gennem 3 casestudier, hhv. Arbejdsministeriet, Indenrigsministeriet og Erhvervsministeriet. Afsættet for analysen er påstanden om en udvikling fra government mod governance. Der er sket en udvikling fra at klare 'grænser' (mellem politik og administration og mellem offentligt og privat) ses som en realitet og et ideal, over imod en mere netværkspræget forestilling om samfundets styring. Denne udvikling har afgørende betydning for, hvordan vi kan forstå politiker- og embedsmandsrollen og for de krav der stilles til rollerne.

KW - embedsmand

KW - centraladministration

KW - embedsmandsrolle

KW - roller

KW - rolleteori

KW - rolleanalyse

KW - Arbejdsministeriet

KW - Indenrigsministeriet

KW - Erhvervsministeriet

KW - Civil Servants

KW - The Danish State Administration

KW - Roles

KW - Role Theory

KW - Role Analysis

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Nye tider, nye roller?

PB - Roskilde Universitet

CY - Roskilde Universitet

Poulsen B. Nye tider, nye roller? - embedsmandsroller i den danske centraladministration. 1. udgave udg. Roskilde Universitet: Roskilde Universitet, 2004. 378 s. (FS & P Ph.D. afhandlinger; Nr. 42/200).