Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskningpeer review

Resumé

TitelPå jakt efter framtidens arbete : utmaninger i arbetets organisering och forskning
RedaktørerÅke Sandberg
Udgivelses stedStockholm
ForlagTankesmedjan Tiden
Publikationsdato2016
Sider150-164
Kapitel15
ISBN (Trykt)978-91-566-3167-2
StatusUdgivet - 2016

• Arbejde
  • organisation
  • arbejdslivsforskning
  • Sverige
  • Danmark
  • Norden

Hvid, H. S., & Grosen, S. L. (2016). Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv. I Å. Sandberg (red.), På jakt efter framtidens arbete: utmaninger i arbetets organisering och forskning (s. 150-164). Stockholm: Tankesmedjan Tiden.
Hvid, Helge Søndergaard ; Grosen, Sidsel Lond. / Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv. På jakt efter framtidens arbete: utmaninger i arbetets organisering och forskning. red. / Åke Sandberg. Stockholm : Tankesmedjan Tiden, 2016. s. 150-164
@inbook{29d014cd9c4048e9b1ed54bd905abf6f,
title = "Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv",
abstract = "I denne artikel fremdrages nogle karakteristika og udviklingstr{\ae}k i den m{\aa}de nordisk arbejdslivsforskning har studeret arbejdsorganisation. Der peges p{\aa}, at forskningen indeholder en sp{\ae}nding mellem pragmatisme og anvendelsesorientering p{\aa} den ene side og kritik p{\aa} den anden. Der er her tale om et produktivt sp{\ae}ndingsforhold, som bidrager til at opretholde arbejdslivsforskningens identitet. Arbejdslivsforskning er i vid udstr{\ae}kning anvendelsesorienteret, og der peges p{\aa} hvordan arbejdslivsforskningen nyttigg{\o}r sig i praksis. Endelig redeg{\o}res der for hvilke emner og metoder arbejdslivsforskningen aktuelt er optaget af, baseret p{\aa} en opg{\o}relse af artikler publiceret i Nordic Journal of Working Life Studies. N{\ae}rv{\ae}rende artikel er skrevet af to danske arbejdslivsforskere med et betydeligt kendskab til nordisk arbejdslivsforskning: den ene bl.a. i kraft af sin position som redakt{\o}r af Nordic Journal of Working Life Studies, den anden i kraft af sin position som formand for den danske forening for arbejdslivsforskning Center for Studier i Arbejdsliv (CSA).",
keywords = "Arbejde, organisation, arbejdslivsforskning, Sverige, Danmark, Norden",
author = "Hvid, {Helge S{\o}ndergaard} and Grosen, {Sidsel Lond}",
year = "2016",
isbn = "978-91-566-3167-2",
pages = "150--164",
editor = "{\AA}ke Sandberg",
booktitle = "P{\aa} jakt efter framtidens arbete",
publisher = "Tankesmedjan Tiden",

Hvid, HS & Grosen, SL 2016, Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv. i Å Sandberg (red.), På jakt efter framtidens arbete: utmaninger i arbetets organisering och forskning. Tankesmedjan Tiden, Stockholm, s. 150-164.

Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv. / Hvid, Helge Søndergaard; Grosen, Sidsel Lond.

På jakt efter framtidens arbete: utmaninger i arbetets organisering och forskning. red. / Åke Sandberg. Stockholm : Tankesmedjan Tiden, 2016. s. 150-164.

TY - GEN

T1 - Nordisk arbejdslivsforskning set fra et dansk perspektiv

AU - Hvid, Helge Søndergaard

AU - Grosen, Sidsel Lond

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I denne artikel fremdrages nogle karakteristika og udviklingstræk i den måde nordisk arbejdslivsforskning har studeret arbejdsorganisation. Der peges på, at forskningen indeholder en spænding mellem pragmatisme og anvendelsesorientering på den ene side og kritik på den anden. Der er her tale om et produktivt spændingsforhold, som bidrager til at opretholde arbejdslivsforskningens identitet. Arbejdslivsforskning er i vid udstrækning anvendelsesorienteret, og der peges på hvordan arbejdslivsforskningen nyttiggør sig i praksis. Endelig redegøres der for hvilke emner og metoder arbejdslivsforskningen aktuelt er optaget af, baseret på en opgørelse af artikler publiceret i Nordic Journal of Working Life Studies. Nærværende artikel er skrevet af to danske arbejdslivsforskere med et betydeligt kendskab til nordisk arbejdslivsforskning: den ene bl.a. i kraft af sin position som redaktør af Nordic Journal of Working Life Studies, den anden i kraft af sin position som formand for den danske forening for arbejdslivsforskning Center for Studier i Arbejdsliv (CSA).

AB - I denne artikel fremdrages nogle karakteristika og udviklingstræk i den måde nordisk arbejdslivsforskning har studeret arbejdsorganisation. Der peges på, at forskningen indeholder en spænding mellem pragmatisme og anvendelsesorientering på den ene side og kritik på den anden. Der er her tale om et produktivt spændingsforhold, som bidrager til at opretholde arbejdslivsforskningens identitet. Arbejdslivsforskning er i vid udstrækning anvendelsesorienteret, og der peges på hvordan arbejdslivsforskningen nyttiggør sig i praksis. Endelig redegøres der for hvilke emner og metoder arbejdslivsforskningen aktuelt er optaget af, baseret på en opgørelse af artikler publiceret i Nordic Journal of Working Life Studies. Nærværende artikel er skrevet af to danske arbejdslivsforskere med et betydeligt kendskab til nordisk arbejdslivsforskning: den ene bl.a. i kraft af sin position som redaktør af Nordic Journal of Working Life Studies, den anden i kraft af sin position som formand for den danske forening for arbejdslivsforskning Center for Studier i Arbejdsliv (CSA).

KW - Arbejde

KW - organisation

KW - arbejdslivsforskning

KW - Sverige