NOAHs flyvende start - og tiden derefter

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Resumé

TitelMiljøbevægelsens rødder : en antologi
RedaktørerAsger Hougaard
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagNOAH
Publikationsdato9 mar. 2019
Sider11-19
Kapitel3
ISBN (Trykt)978-87-93536-42-5
ISBN (Elektronisk)978-87-3536-43-2
StatusUdgivet - 9 mar. 2019
Begivenhed50 års jubilæum for NOAHs stiftelse - København
Varighed: 9 mar. 20199 mar. 2019

Andet

Andet50 års jubilæum for NOAHs stiftelse
ByKøbenhavn
Periode09/03/201909/03/2019

Bibliografisk note

Udgivet i forbindelse med miljøbevægelsen NOAH's 50-års jubilæum

Agger, P. W., & Brandt, J. (2019). NOAHs flyvende start - og tiden derefter. I A. Hougaard (red.), Miljøbevægelsens rødder: en antologi (s. 11-19). København: NOAH.
Agger, Peder Winkel ; Brandt, Jesper. / NOAHs flyvende start - og tiden derefter. Miljøbevægelsens rødder: en antologi. red. / Asger Hougaard. København : NOAH, 2019. s. 11-19
@inbook{5e701a1181544a1d9e78cff37d174428,
title = "NOAHs flyvende start - og tiden derefter",
abstract = "Fremkomsten af NOAH i 1969 var knyttet til studenteropr{\o}ret. Det kom til at afspejle sig i NOAHs organisationsform, beslutningsstruktur og aktionsformer. Samtidig var NOAH forankret i en faglig tradition, der gennem en lang {\aa}rr{\ae}kke havde eksisteret inden for det naturhistoriske fagomr{\aa}de p{\aa} K{\o}benhavns Universitet. N{\aa}r NOAH fik en flyvende start, der i l{\o}bet af kort tid gjorde det til en landskendt og ganske indflydelsesrig pressionsgruppe p{\aa} milj{\o}omr{\aa}det, skyldtes det ogs{\aa} et sammenfald af {\o}konomiske, mediem{\ae}ssige og politiske omst{\ae}ndigheder. Vi vil her berette om den forhistorie og sp{\ae}de start, der i 1969 p{\aa} afg{\o}rende m{\aa}de kom til at pr{\ae}ge NOAHs videre udvikling.",
author = "Agger, {Peder Winkel} and Jesper Brandt",
note = "Udgivet i forbindelse med milj{\o}bev{\ae}gelsen NOAH's 50-{\aa}rs jubil{\ae}um",
year = "2019",
month = "3",
day = "9",
isbn = "978-87-93536-42-5",
pages = "11--19",
editor = "Asger Hougaard",
booktitle = "Milj{\o}bev{\ae}gelsens r{\o}dder",
publisher = "NOAH",

Agger, PW & Brandt, J 2019, NOAHs flyvende start - og tiden derefter. i A Hougaard (red.), Miljøbevægelsens rødder: en antologi. NOAH, København, s. 11-19, 50 års jubilæum for NOAHs stiftelse, København, 09/03/2019.

NOAHs flyvende start - og tiden derefter. / Agger, Peder Winkel; Brandt, Jesper.

Miljøbevægelsens rødder: en antologi. red. / Asger Hougaard. København : NOAH, 2019. s. 11-19.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

TY - CHAP

T1 - NOAHs flyvende start - og tiden derefter

AU - Agger, Peder Winkel

AU - Brandt, Jesper

N1 - Udgivet i forbindelse med miljøbevægelsen NOAH's 50-års jubilæum

PY - 2019/3/9

Y1 - 2019/3/9

N2 - Fremkomsten af NOAH i 1969 var knyttet til studenteroprøret. Det kom til at afspejle sig i NOAHs organisationsform, beslutningsstruktur og aktionsformer. Samtidig var NOAH forankret i en faglig tradition, der gennem en lang årrække havde eksisteret inden for det naturhistoriske fagområde på Københavns Universitet. Når NOAH fik en flyvende start, der i løbet af kort tid gjorde det til en landskendt og ganske indflydelsesrig pressionsgruppe på miljøområdet, skyldtes det også et sammenfald af økonomiske, mediemæssige og politiske omstændigheder. Vi vil her berette om den forhistorie og spæde start, der i 1969 på afgørende måde kom til at præge NOAHs videre udvikling.

AB - Fremkomsten af NOAH i 1969 var knyttet til studenteroprøret. Det kom til at afspejle sig i NOAHs organisationsform, beslutningsstruktur og aktionsformer. Samtidig var NOAH forankret i en faglig tradition, der gennem en lang årrække havde eksisteret inden for det naturhistoriske fagområde på Københavns Universitet. Når NOAH fik en flyvende start, der i løbet af kort tid gjorde det til en landskendt og ganske indflydelsesrig pressionsgruppe på miljøområdet, skyldtes det også et sammenfald af økonomiske, mediemæssige og politiske omstændigheder. Vi vil her berette om den forhistorie og spæde start, der i 1969 på afgørende måde kom til at præge NOAHs videre udvikling.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-93536-42-5

SP - 11

EP - 19