News media consumption among immigrants in Europe

The relevance of diaspora

Connie Carøe Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

På det seneste, især siden DBS-teknologiens ankomst, er transnationale medier blevet centrale for indvandrede befolkningsgrupper. Dette forbrug har opnået opmærksomhed, hvor det associeres med manglende integration. Artiklen demonstrerer at diaspora som et analytisk begreb er relevant for observationer og empiriske undersøgelser af medie praksis hos indvandrere i dag, idet det kan åbne op for spørgsmål om flertydige tilhørsforhold med implikationer for hverdagslivet.
    OriginalsprogEngelsk
    TidsskriftEthnicities
    Vol/bind4
    Udgave nummer2
    Sider (fra-til)185/207
    ISSN1468-7968
    StatusUdgivet - 2004

• tilhørsforhold
    • medborgerskab
    • etniske minoriteter
    • integration
    • transnationale medier

Christiansen, Connie Carøe. / News media consumption among immigrants in Europe : The relevance of diaspora. I: Ethnicities. 2004 ; Bind 4, Nr. 2. s. 185/207.
    @article{b98a4400a23e11db86e9000ea68e967b,
    title = "News media consumption among immigrants in Europe: The relevance of diaspora",
    abstract = "In recent years, especially with the advent of Digital Broadcasting Technology, transnational media has become central in the consumption of news by immigrant populations. This has received some attention as a factor associated with lack of integration into their new societies. The present article demonstrates that diaspora as an analytic term is indeed relevant for immigrants, leaving room for questions of multiple belonging with implications for everyday life. According to recent data, people with migrant experience tend to seek news very broadly. Extensive news media consumption, desire for more international news than is currently the national television channels, are also part of the picture. A diaspora perspective transforms the prospect presented by observers and journalists, worried about integration processes, and prompts considerations that immigrants are also emigrants.",
    keywords = "tilh{\o}rsforhold, medborgerskab, etniske minoriteter, integration, transnationale medier, belonging, citizenship, ethnic minorities, integration, transnational media",
    author = "Christiansen, {Connie Car{\o}e}",
    year = "2004",
    language = "English",
    volume = "4",
    pages = "185/207",
    journal = "Ethnicities",
    issn = "1468-7968",
    publisher = "SAGE Publications",
    number = "2",

News media consumption among immigrants in Europe : The relevance of diaspora. / Christiansen, Connie Carøe.

I: Ethnicities, Bind 4, Nr. 2, 2004, s. 185/207.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - News media consumption among immigrants in Europe

T2 - The relevance of diaspora

AU - Christiansen, Connie Carøe

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - In recent years, especially with the advent of Digital Broadcasting Technology, transnational media has become central in the consumption of news by immigrant populations. This has received some attention as a factor associated with lack of integration into their new societies. The present article demonstrates that diaspora as an analytic term is indeed relevant for immigrants, leaving room for questions of multiple belonging with implications for everyday life. According to recent data, people with migrant experience tend to seek news very broadly. Extensive news media consumption, desire for more international news than is currently the national television channels, are also part of the picture. A diaspora perspective transforms the prospect presented by observers and journalists, worried about integration processes, and prompts considerations that immigrants are also emigrants.

AB - In recent years, especially with the advent of Digital Broadcasting Technology, transnational media has become central in the consumption of news by immigrant populations. This has received some attention as a factor associated with lack of integration into their new societies. The present article demonstrates that diaspora as an analytic term is indeed relevant for immigrants, leaving room for questions of multiple belonging with implications for everyday life. According to recent data, people with migrant experience tend to seek news very broadly. Extensive news media consumption, desire for more international news than is currently the national television channels, are also part of the picture. A diaspora perspective transforms the prospect presented by observers and journalists, worried about integration processes, and prompts considerations that immigrants are also emigrants.

KW - tilhørsforhold

KW - medborgerskab