Netværks Nexus: Afsluttende rapportering, juni 2015. Thy Erhvervsforum

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

  Abstract

  Resultaterne i denne rapport er to værktøjer til at hjælpe facilitatorer med deres virksomhedsnetværksgrupper organiseret af Thy Erhvervsforum (ThyEF). Til designet af værktøjerne har vi anvendt designvidenskabelig metode.
  Det har været nødvendigt at indsnævre begrebet ”netværk”. Således fokuserer rapporten på hvordan netværk forstået som ”netværksgrupper” bliver organiseret af ”netværksorganisationer” med tilhørende tre interessenter der skal integreres i opstarten af netværksgrupper. Rapporten behandler også kendetegn ved en netværksgruppe og udarbejder en visualisering af seks typer af netværksgrupper baseret på to fokusgruppeinterview med netværksdeltagere og fem individuelle interview med netværksfacilitatorer.
  De to designede værktøjer er:
  a) et ”Netværkscharter”; et generisk kommissoriums-dokument til at starte, overdrage og evaluere netværksgruppers formål og succeskriterier, og
  b) en ”Netværksnexus”; et generisk rammeværk til at skabe overblik og dialog mellem facilitatorer, netværksejere og netværksdeltagere for at kunne bestemme hvilke virkemidler netværksfacilitatoren kan anvende for at udvikle netværket i en ønsket retning.
  Begge værktøjer bliver evalueret formativt og rapporten diskuterer til sidst potentialet for videreudvikling.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedThy
  ForlagThy Erhvervsforum
  Antal sider31
  Rekvirerende organisationThy Erhvervsforum
  StatusUdgivet - 2015

  Citer dette