Naturens lys

Vestens naturfilosofi i højmiddelalder og renæssance 1250-1650

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

I antikken og i middelalderen fandtes den filosofiske tanke om naturens lys, ”lumen naturae” eller som Paracelsus kaldte det ”das Liecht der Natur.” I de følgende århundrede blev denne naturfilosofiske tanke videreudviklet af mange store filosoffer rundt omkring i Europa. Naturens lys afdækker områder af filosofiens og videnskabernes historie, der har stået i skyggen af den dominerende grundfortælling. Bogen består af syv kapitler, der kan læses i forlængelse af hinanden eller som selvstændige enheder hver for sig. Fremstillingen er baseret på de oprindelige kilder og indeholder kapitler om middelalderens store læger og filosoffer, Roger Bacon, Albert den Store, Jean de Rupescissa, og fra renæssancen skikkelser som Marsilio Ficino, Paracelsus og Giordano Bruno. Det store emne afsluttes med en epilog om den skæbnesvangre udvikling, der indledes med René Descartes.
OriginalsprogDansk
ForlagLindhardt & Ringhof
Antal sider510
ISBN (Trykt)8711882166, 9788711734834
ISBN (Elektronisk)8711734833
StatusUdgivet - 23 nov. 2017

Emneord

  • naturbegreb filosofi middelalder renæssance Bruno Paracelsus Ficino Roger Bacon

Citer dette

@book{03216e6926cf49f39cd4d2cbda126d19,
title = "Naturens lys: Vestens naturfilosofi i h{\o}jmiddelalder og ren{\ae}ssance 1250-1650",
abstract = "I antikken og i middelalderen fandtes den filosofiske tanke om naturens lys, ”lumen naturae” eller som Paracelsus kaldte det ”das Liecht der Natur.” I de f{\o}lgende {\aa}rhundrede blev denne naturfilosofiske tanke videreudviklet af mange store filosoffer rundt omkring i Europa. Naturens lys afd{\ae}kker omr{\aa}der af filosofiens og videnskabernes historie, der har st{\aa}et i skyggen af den dominerende grundfort{\ae}lling. Bogen best{\aa}r af syv kapitler, der kan l{\ae}ses i forl{\ae}ngelse af hinanden eller som selvst{\ae}ndige enheder hver for sig. Fremstillingen er baseret p{\aa} de oprindelige kilder og indeholder kapitler om middelalderens store l{\ae}ger og filosoffer, Roger Bacon, Albert den Store, Jean de Rupescissa, og fra ren{\ae}ssancen skikkelser som Marsilio Ficino, Paracelsus og Giordano Bruno. Det store emne afsluttes med en epilog om den sk{\ae}bnesvangre udvikling, der indledes med Ren{\'e} Descartes.",
keywords = "naturbegreb filosofi middelalder ren{\ae}ssance Bruno Paracelsus Ficino Roger Bacon",
author = "Aksel Haaning",
year = "2017",
month = "11",
day = "23",
language = "Dansk",
isbn = "8711882166",
publisher = "Lindhardt & Ringhof",

}

Naturens lys : Vestens naturfilosofi i højmiddelalder og renæssance 1250-1650. / Haaning, Aksel.

Lindhardt & Ringhof, 2017. 510 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Naturens lys

T2 - Vestens naturfilosofi i højmiddelalder og renæssance 1250-1650

AU - Haaning, Aksel

PY - 2017/11/23

Y1 - 2017/11/23

N2 - I antikken og i middelalderen fandtes den filosofiske tanke om naturens lys, ”lumen naturae” eller som Paracelsus kaldte det ”das Liecht der Natur.” I de følgende århundrede blev denne naturfilosofiske tanke videreudviklet af mange store filosoffer rundt omkring i Europa. Naturens lys afdækker områder af filosofiens og videnskabernes historie, der har stået i skyggen af den dominerende grundfortælling. Bogen består af syv kapitler, der kan læses i forlængelse af hinanden eller som selvstændige enheder hver for sig. Fremstillingen er baseret på de oprindelige kilder og indeholder kapitler om middelalderens store læger og filosoffer, Roger Bacon, Albert den Store, Jean de Rupescissa, og fra renæssancen skikkelser som Marsilio Ficino, Paracelsus og Giordano Bruno. Det store emne afsluttes med en epilog om den skæbnesvangre udvikling, der indledes med René Descartes.

AB - I antikken og i middelalderen fandtes den filosofiske tanke om naturens lys, ”lumen naturae” eller som Paracelsus kaldte det ”das Liecht der Natur.” I de følgende århundrede blev denne naturfilosofiske tanke videreudviklet af mange store filosoffer rundt omkring i Europa. Naturens lys afdækker områder af filosofiens og videnskabernes historie, der har stået i skyggen af den dominerende grundfortælling. Bogen består af syv kapitler, der kan læses i forlængelse af hinanden eller som selvstændige enheder hver for sig. Fremstillingen er baseret på de oprindelige kilder og indeholder kapitler om middelalderens store læger og filosoffer, Roger Bacon, Albert den Store, Jean de Rupescissa, og fra renæssancen skikkelser som Marsilio Ficino, Paracelsus og Giordano Bruno. Det store emne afsluttes med en epilog om den skæbnesvangre udvikling, der indledes med René Descartes.

KW - naturbegreb filosofi middelalder renæssance Bruno Paracelsus Ficino Roger Bacon

M3 - Bog

SN - 8711882166

SN - 9788711734834

BT - Naturens lys

PB - Lindhardt & Ringhof

ER -