Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Formålet med dette kapitel er at undersøge disse to påstande empirisk, hvilket gøres ved at analysere nyhedsdækningen på flere platforme både kvantitativt og kvalitativt. Dels via en indholdsanalyse af 639 nyhedsenheder fra en række mediehuse med fokus på nøjagtigheden af rubrikker i forhold til dækningen i brødteksten på forskellige platforme, og dels i form af en kvalitativ deskriptiv gennemgang af tre større nyhedssager og dækningen af disse sager på tværs af platforme.
OriginalsprogDansk
TitelTroværdig Journalistik : Et spørgsmål om etik og nøjagtighed
RedaktørerBlach-Ørsten Mark, Anker Brink Lund
Antal sider16
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato1 nov. 2015
Sider54-70
Kapitel3
ISBN (Trykt)9788759318010
ISBN (Elektronisk)9788759324738
StatusUdgivet - 1 nov. 2015
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
ISSN1904-271X

Citer dette

Hartley, J. M. (2015). Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print. I B-Ø. Mark, & A. Brink Lund (red.), Troværdig Journalistik: Et spørgsmål om etik og nøjagtighed (s. 54-70). København: Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik
Hartley, Jannie Møller. / Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print. Troværdig Journalistik: Et spørgsmål om etik og nøjagtighed. red. / Blach-Ørsten Mark ; Anker Brink Lund. København : Samfundslitteratur, 2015. s. 54-70 (Medier, Kommunikation, Journalistik ).
@inbook{74516b7bde98444da9612cf44f4b49c2,
title = "N{\o}jagtigheder og un{\o}jagtigheder p{\aa} tv{\ae}rs af net og print",
abstract = "Form{\aa}let med dette kapitel er at unders{\o}ge disse to p{\aa}stande empirisk, hvilket g{\o}res ved at analysere nyhedsd{\ae}kningen p{\aa} flere platforme b{\aa}de kvantitativt og kvalitativt. Dels via en indholdsanalyse af 639 nyhedsenheder fra en r{\ae}kke mediehuse med fokus p{\aa} n{\o}jagtigheden af rubrikker i forhold til d{\ae}kningen i br{\o}dteksten p{\aa} forskellige platforme, og dels i form af en kvalitativ deskriptiv gennemgang af tre st{\o}rre nyhedssager og d{\ae}kningen af disse sager p{\aa} tv{\ae}rs af platforme.",
author = "Hartley, {Jannie M{\o}ller}",
year = "2015",
month = "11",
day = "1",
language = "Dansk",
isbn = "9788759318010",
pages = "54--70",
editor = "Blach-{\O}rsten Mark and {Brink Lund}, Anker",
booktitle = "Trov{\ae}rdig Journalistik",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Hartley, JM 2015, Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print. i B-Ø Mark & A Brink Lund (red), Troværdig Journalistik: Et spørgsmål om etik og nøjagtighed. Samfundslitteratur, København, Medier, Kommunikation, Journalistik , s. 54-70.

Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print. / Hartley, Jannie Møller.

Troværdig Journalistik: Et spørgsmål om etik og nøjagtighed. red. / Blach-Ørsten Mark; Anker Brink Lund. København : Samfundslitteratur, 2015. s. 54-70.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print

AU - Hartley, Jannie Møller

PY - 2015/11/1

Y1 - 2015/11/1

N2 - Formålet med dette kapitel er at undersøge disse to påstande empirisk, hvilket gøres ved at analysere nyhedsdækningen på flere platforme både kvantitativt og kvalitativt. Dels via en indholdsanalyse af 639 nyhedsenheder fra en række mediehuse med fokus på nøjagtigheden af rubrikker i forhold til dækningen i brødteksten på forskellige platforme, og dels i form af en kvalitativ deskriptiv gennemgang af tre større nyhedssager og dækningen af disse sager på tværs af platforme.

AB - Formålet med dette kapitel er at undersøge disse to påstande empirisk, hvilket gøres ved at analysere nyhedsdækningen på flere platforme både kvantitativt og kvalitativt. Dels via en indholdsanalyse af 639 nyhedsenheder fra en række mediehuse med fokus på nøjagtigheden af rubrikker i forhold til dækningen i brødteksten på forskellige platforme, og dels i form af en kvalitativ deskriptiv gennemgang af tre større nyhedssager og dækningen af disse sager på tværs af platforme.

UR - http://samfundslitteratur.dk/bog/trov%C3%A6rdig-journalistik

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759318010

SP - 54

EP - 70

BT - Troværdig Journalistik

A2 - Mark, Blach-Ørsten

A2 - Brink Lund, Anker

PB - Samfundslitteratur

CY - København

ER -

Hartley JM. Nøjagtigheder og unøjagtigheder på tværs af net og print. I Mark B-Ø, Brink Lund A, red., Troværdig Journalistik: Et spørgsmål om etik og nøjagtighed. København: Samfundslitteratur. 2015. s. 54-70. (Medier, Kommunikation, Journalistik ).