Nærhed og distance

Død og sorg i ind- og udland

Nina Blom Andersen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

I uge 46 2012 dækker medierne både en række danske og internationale dødsfald. Dette kapitel undersøger to af de mange hændelser, der involverer dødsfald: Et drab på en ung mand i København samt de 139 dødsfald i den væbnede, militære konflikt mellem Israel og palæstinensere i Gaza. Begge hændelser giver mulighed for at analysere mediernes bidrag til betydningsdannelser omkring dødsfald og de efterladtes sorg, og giver indsigt i forskellige træk ved mediernes dækning, alt efter om der er tale om en indlandsbegivenhed eller en udlandsbegivenhed. Kapitlet præsenterer en kvalitativ undersøgelse af billeder og tekst i dækningen af de to begivenheder, og konkluderer at man kan tale om et sorghierarki i medierne, hvor nogle liv er mere værd at sørge over end andre.
OriginalsprogDansk
TitelDen fælles dagsorden og alle de andre
RedaktørerMark Blach-Ørsten, Ida Willig
Udgivelses stedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato2016
Sider177
ISBN (Trykt)9788759322116
ISBN (Elektronisk)9788759327166
StatusUdgivet - 2016
NavnMedier, Kommunikation, Journalistik
ISSN1904-271X

Citer dette

Andersen, N. B. (2016). Nærhed og distance: Død og sorg i ind- og udland. I M. Blach-Ørsten, & I. Willig (red.), Den fælles dagsorden og alle de andre (s. 177). Frederiksberg: Samfundslitteratur. Medier, Kommunikation, Journalistik
Andersen, Nina Blom. / Nærhed og distance : Død og sorg i ind- og udland. Den fælles dagsorden og alle de andre. red. / Mark Blach-Ørsten ; Ida Willig. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2016. s. 177 (Medier, Kommunikation, Journalistik ).
@inbook{7a5091bce15f4b98874fcbe0e82408af,
title = "N{\ae}rhed og distance: D{\o}d og sorg i ind- og udland",
abstract = "I uge 46 2012 d{\ae}kker medierne b{\aa}de en r{\ae}kke danske og internationale d{\o}dsfald. Dette kapitel unders{\o}ger to af de mange h{\ae}ndelser, der involverer d{\o}dsfald: Et drab p{\aa} en ung mand i K{\o}benhavn samt de 139 d{\o}dsfald i den v{\ae}bnede, milit{\ae}re konflikt mellem Israel og pal{\ae}stinensere i Gaza. Begge h{\ae}ndelser giver mulighed for at analysere mediernes bidrag til betydningsdannelser omkring d{\o}dsfald og de efterladtes sorg, og giver indsigt i forskellige tr{\ae}k ved mediernes d{\ae}kning, alt efter om der er tale om en indlandsbegivenhed eller en udlandsbegivenhed. Kapitlet pr{\ae}senterer en kvalitativ unders{\o}gelse af billeder og tekst i d{\ae}kningen af de to begivenheder, og konkluderer at man kan tale om et sorghierarki i medierne, hvor nogle liv er mere v{\ae}rd at s{\o}rge over end andre.",
author = "Andersen, {Nina Blom}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "9788759322116",
pages = "177",
editor = "Mark Blach-{\O}rsten and Ida Willig",
booktitle = "Den f{\ae}lles dagsorden og alle de andre",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Andersen, NB 2016, Nærhed og distance: Død og sorg i ind- og udland. i M Blach-Ørsten & I Willig (red), Den fælles dagsorden og alle de andre. Samfundslitteratur, Frederiksberg, Medier, Kommunikation, Journalistik , s. 177.

Nærhed og distance : Død og sorg i ind- og udland. / Andersen, Nina Blom.

Den fælles dagsorden og alle de andre. red. / Mark Blach-Ørsten; Ida Willig. Frederiksberg : Samfundslitteratur, 2016. s. 177 (Medier, Kommunikation, Journalistik ).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Nærhed og distance

T2 - Død og sorg i ind- og udland

AU - Andersen, Nina Blom

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I uge 46 2012 dækker medierne både en række danske og internationale dødsfald. Dette kapitel undersøger to af de mange hændelser, der involverer dødsfald: Et drab på en ung mand i København samt de 139 dødsfald i den væbnede, militære konflikt mellem Israel og palæstinensere i Gaza. Begge hændelser giver mulighed for at analysere mediernes bidrag til betydningsdannelser omkring dødsfald og de efterladtes sorg, og giver indsigt i forskellige træk ved mediernes dækning, alt efter om der er tale om en indlandsbegivenhed eller en udlandsbegivenhed. Kapitlet præsenterer en kvalitativ undersøgelse af billeder og tekst i dækningen af de to begivenheder, og konkluderer at man kan tale om et sorghierarki i medierne, hvor nogle liv er mere værd at sørge over end andre.

AB - I uge 46 2012 dækker medierne både en række danske og internationale dødsfald. Dette kapitel undersøger to af de mange hændelser, der involverer dødsfald: Et drab på en ung mand i København samt de 139 dødsfald i den væbnede, militære konflikt mellem Israel og palæstinensere i Gaza. Begge hændelser giver mulighed for at analysere mediernes bidrag til betydningsdannelser omkring dødsfald og de efterladtes sorg, og giver indsigt i forskellige træk ved mediernes dækning, alt efter om der er tale om en indlandsbegivenhed eller en udlandsbegivenhed. Kapitlet præsenterer en kvalitativ undersøgelse af billeder og tekst i dækningen af de to begivenheder, og konkluderer at man kan tale om et sorghierarki i medierne, hvor nogle liv er mere værd at sørge over end andre.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788759322116

SP - 177

BT - Den fælles dagsorden og alle de andre

A2 - Blach-Ørsten, Mark

A2 - Willig, Ida

PB - Samfundslitteratur

CY - Frederiksberg

ER -

Andersen NB. Nærhed og distance: Død og sorg i ind- og udland. I Blach-Ørsten M, Willig I, red., Den fælles dagsorden og alle de andre. Frederiksberg: Samfundslitteratur. 2016. s. 177. (Medier, Kommunikation, Journalistik ).