MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen præsenterer et begrebsapparat og en metode til forundersøgelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret på den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret på en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesområde og perspektiv, præsenterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der lægger op til en trinvis beslutningsproces i forundersøgelser.
  OriginalsprogDansk
  TitelDesign af multimedier
  RedaktørerB. Fibiger
  Udgivelses stedAalborg
  ForlagAalborg Universitetsforlag
  Publikationsdato1997
  Sider19-60
  ISBN (Trykt)87 7307 601 5
  StatusUdgivet - 1997

  Citer dette

  Simonsen, J., Kensing, F., & Bødker, K. (1997). MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. I B. Fibiger (red.), Design af multimedier (s. 19-60). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
  Simonsen, Jesper ; Kensing, Finn ; Bødker, Keld. / MUST : En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. Design af multimedier. red. / B. Fibiger. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 1997. s. 19-60
  @inbook{d90e481052bd11dba4bc000ea68e967b,
  title = "MUST: En metode til forunders{\o}gelse med brugerdeltagelse",
  abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer et begrebsapparat og en metode til forunders{\o}gelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret p{\aa} den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret p{\aa} en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesomr{\aa}de og perspektiv, pr{\ae}senterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der l{\ae}gger op til en trinvis beslutningsproces i forunders{\o}gelser.",
  author = "Jesper Simonsen and Finn Kensing and Keld B{\o}dker",
  year = "1997",
  language = "Dansk",
  isbn = "87 7307 601 5",
  pages = "19--60",
  editor = "B. Fibiger",
  booktitle = "Design af multimedier",
  publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

  }

  Simonsen, J, Kensing, F & Bødker, K 1997, MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. i B Fibiger (red.), Design af multimedier. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 19-60.

  MUST : En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. / Simonsen, Jesper; Kensing, Finn; Bødker, Keld.

  Design af multimedier. red. / B. Fibiger. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 1997. s. 19-60.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - MUST

  T2 - En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse

  AU - Simonsen, Jesper

  AU - Kensing, Finn

  AU - Bødker, Keld

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Artiklen præsenterer et begrebsapparat og en metode til forundersøgelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret på den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret på en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesområde og perspektiv, præsenterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der lægger op til en trinvis beslutningsproces i forundersøgelser.

  AB - Artiklen præsenterer et begrebsapparat og en metode til forundersøgelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret på den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret på en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesområde og perspektiv, præsenterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der lægger op til en trinvis beslutningsproces i forundersøgelser.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87 7307 601 5

  SP - 19

  EP - 60

  BT - Design af multimedier

  A2 - Fibiger, B.

  PB - Aalborg Universitetsforlag

  CY - Aalborg

  ER -

  Simonsen J, Kensing F, Bødker K. MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. I Fibiger B, red., Design af multimedier. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 1997. s. 19-60