MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelDesign af multimedier
    RedaktørerB. Fibiger
    Udgivelses stedAalborg
    ForlagAalborg Universitetsforlag
    Publikationsdato1997
    Sider19-60
    ISBN (Trykt)87 7307 601 5
    StatusUdgivet - 1997

Simonsen, J., Kensing, F., & Bødker, K. (1997). MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. I B. Fibiger (red.), Design af multimedier (s. 19-60). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
    Simonsen, Jesper ; Kensing, Finn ; Bødker, Keld. / MUST : En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. Design af multimedier. red. / B. Fibiger. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 1997. s. 19-60
    @inbook{d90e481052bd11dba4bc000ea68e967b,
    title = "MUST: En metode til forunders{\o}gelse med brugerdeltagelse",
    abstract = "Artiklen pr{\ae}senterer et begrebsapparat og en metode til forunders{\o}gelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret p{\aa} den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret p{\aa} en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesomr{\aa}de og perspektiv, pr{\ae}senterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der l{\ae}gger op til en trinvis beslutningsproces i forunders{\o}gelser.",
    author = "Jesper Simonsen and Finn Kensing and Keld B{\o}dker",
    year = "1997",
    isbn = "87 7307 601 5",
    pages = "19--60",
    editor = "B. Fibiger",
    booktitle = "Design af multimedier",
    publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Simonsen, J, Kensing, F & Bødker, K 1997, MUST: En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. i B Fibiger (red.), Design af multimedier. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 19-60.

MUST : En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse. / Simonsen, Jesper; Kensing, Finn; Bødker, Keld.

Design af multimedier. red. / B. Fibiger. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 1997. s. 19-60.

TY - CHAP

T1 - MUST

T2 - En metode til forundersøgelse med brugerdeltagelse

AU - Simonsen, Jesper

AU - Kensing, Finn

AU - Bødker, Keld

PY - 1997

Y1 - 1997

N2 - Artiklen præsenterer et begrebsapparat og en metode til forundersøgelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret på den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret på en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesområde og perspektiv, præsenterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der lægger op til en trinvis beslutningsproces i forundersøgelser.

AB - Artiklen præsenterer et begrebsapparat og en metode til forundersøgelse i forbindelse med design af informationsteknologiske systemer (IT-systemer), designet til en konkret organisatorisk kontekst. Metoden er baseret på den skandinaviske tradition for brugerdeltagelse. Metoden er blevet udviklet gennem 10 projekter med virksomheder i Danmark og USA. Metoden er baseret på en udstrakt deltagelse af ledelse og medarbejdere, og den benytter en kombination af etnografiske teknikker og intervention. Artiklen beskriver metodens anvendelsesområde og perspektiv, præsenterer 6 generelle principper samt 5 overordnede hovedopgaver, der lægger op til en trinvis beslutningsproces i forundersøgelser.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 87 7307 601 5

SP - 19

EP - 60