Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen

en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser

Jeppe Zielinski Nguyen Ajslev

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

  Resumé

  Muskel- og skeletbesvær blandt bygningsarbejdere er et udbredt og problematisk fænomen. En række strukturelle, organisatoriske, sociale og individuelle forhold som kan have betydning for hvor stor grad af smerter arbejderne oplever, og hvordan man som arbejder vælger at reagere på disse smerter. Rapporten tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse iblandt danske bygningsarbejdere og undersøger disse perspektiver. Rapporten peger blandt andet på, at der bør arbejdes systematisk med håndtering af smerter blandt bygningsarbejdere, at bygningsarbejdernes oplevelser af et stærkt arbejdsmiljøarbejde i virksomheden kan relateres til reducerede smerter.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider53
  StatusUdgivet - nov. 2014
  NavnSkriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF)
  Nummer2
  Vol/bind2014
  ISSN2245-702X

  Citer dette

  Ajslev, J. Z. N. (2014). Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen: en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser. Roskilde : Roskilde Universitet. Skriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF), Nr. 2, Bind. 2014
  Ajslev, Jeppe Zielinski Nguyen. / Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen : en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser. Roskilde : Roskilde Universitet, 2014. 53 s. (Skriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF); Nr. 2, Bind 2014).
  @book{11ab3e2f58254a93b908e3f2d21c6973,
  title = "Muskel- og skeletbesv{\ae}r i byggebranchen: en kortl{\ae}gning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forst{\aa}elser",
  abstract = "Muskel- og skeletbesv{\ae}r blandt bygningsarbejdere er et udbredt og problematisk f{\ae}nomen. En r{\ae}kke strukturelle, organisatoriske, sociale og individuelle forhold som kan have betydning for hvor stor grad af smerter arbejderne oplever, og hvordan man som arbejder v{\ae}lger at reagere p{\aa} disse smerter. Rapporten tager udgangspunkt i en sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse iblandt danske bygningsarbejdere og unders{\o}ger disse perspektiver. Rapporten peger blandt andet p{\aa}, at der b{\o}r arbejdes systematisk med h{\aa}ndtering af smerter blandt bygningsarbejdere, at bygningsarbejdernes oplevelser af et st{\ae}rkt arbejdsmilj{\o}arbejde i virksomheden kan relateres til reducerede smerter.",
  author = "Ajslev, {Jeppe Zielinski Nguyen}",
  year = "2014",
  month = "11",
  language = "Dansk",
  publisher = "Roskilde Universitet",

  }

  Ajslev, JZN 2014, Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen: en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser. Skriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF), nr. 2, bind 2014, Roskilde Universitet, Roskilde .

  Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen : en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser. / Ajslev, Jeppe Zielinski Nguyen.

  Roskilde : Roskilde Universitet, 2014. 53 s. (Skriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF); Nr. 2, Bind 2014).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

  TY - RPRT

  T1 - Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen

  T2 - en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser

  AU - Ajslev, Jeppe Zielinski Nguyen

  PY - 2014/11

  Y1 - 2014/11

  N2 - Muskel- og skeletbesvær blandt bygningsarbejdere er et udbredt og problematisk fænomen. En række strukturelle, organisatoriske, sociale og individuelle forhold som kan have betydning for hvor stor grad af smerter arbejderne oplever, og hvordan man som arbejder vælger at reagere på disse smerter. Rapporten tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse iblandt danske bygningsarbejdere og undersøger disse perspektiver. Rapporten peger blandt andet på, at der bør arbejdes systematisk med håndtering af smerter blandt bygningsarbejdere, at bygningsarbejdernes oplevelser af et stærkt arbejdsmiljøarbejde i virksomheden kan relateres til reducerede smerter.

  AB - Muskel- og skeletbesvær blandt bygningsarbejdere er et udbredt og problematisk fænomen. En række strukturelle, organisatoriske, sociale og individuelle forhold som kan have betydning for hvor stor grad af smerter arbejderne oplever, og hvordan man som arbejder vælger at reagere på disse smerter. Rapporten tager udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse iblandt danske bygningsarbejdere og undersøger disse perspektiver. Rapporten peger blandt andet på, at der bør arbejdes systematisk med håndtering af smerter blandt bygningsarbejdere, at bygningsarbejdernes oplevelser af et stærkt arbejdsmiljøarbejde i virksomheden kan relateres til reducerede smerter.

  M3 - Rapport

  BT - Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen

  PB - Roskilde Universitet

  CY - Roskilde

  ER -

  Ajslev JZN. Muskel- og skeletbesvær i byggebranchen: en kortlægning af organisationsfaktorer samt individuelle holdninger og forståelser. Roskilde : Roskilde Universitet, 2014. 53 s. (Skriftserie for Center for Arbejdslivsforskning (CAF); Nr. 2, Bind 2014).