Muligheder og barrierer på erhvervsuddannede unges vej til videregående uddannelse

Christian Helms Jørgensen, Jan Thorhauge Frederiksen, Henrik Hersom Jensen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Abstract

  rapportens analyser kortlægger uddannelsesforbindelserne mellem erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser i de seneste årtier, og udvikler forslag til hvordan erhvervsuddannelses-elevers muligheder og forudsætninger for videregående uddannelse kan støttes og udvikles enten gennem nye forbindelsesveje eller ved en styrkelse af eksisterende forbindelsesveje. I analysen af de eksisterende forbindelsesveje indgår undersøgelse af hvilke strukturelle barrierer, der har betydning for uddannelses-mulighederne; hvilke elever og hvilke fagområder der i særlig grad rammes af disse barrierer; og endelig forslag til hvordan betydningen af disse barrierer kan reduceres eller ophæves.
  rapporten besvarer følgende tre forskningsspørgsmål:
  1. Hvilke forbindelsesmønstre eksisterer i elevernes bevægelser og overgangsfrekvenser fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse?
  2. Hvilke forudsætninger og rammebetingelser støtter erhvervsuddannedes overgang til videregående uddannelse, og hvilke forhold vanskeliggør denne proces?
  3. Hvilke konkrete forhold i uddannelsen understøtter elevernes valg og gennemførsel af videregående uddannelse, og hvilke forhold hindrer denne proces?
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedRoskilde
  ForlagRoskilde Universitet
  Antal sider50
  StatusUdgivet - 1 feb. 2012

  Citer dette