Mod en udvidelse af feminismen - nu også i Danmark?

Connie Carøe Christiansen

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseFormidling

Resumé

Det er gennem artikuleringer som dem, der bliver præsenteret af Khankan og Bom/ Motlani, at vi får mulighed for til stadighed at undersøge grundlaget for fortsat at erklære at feminismen har et budskab til kvinder af i dag - uanset herkomst og tilhørsforhold. De er nemlig konkrete eksempler på muslimske kvinder af i dag som på linje med andre kvinder forsøger at forsone pragmatisme og principper i deres live uden at gå på kompromis med egne drømme og ønsker.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKvinder, Køn og Forskning
Vol/bind08
Udgave nummer3
Sider (fra-til)51-56
Antal sider6
ISSN0907-6182
StatusUdgivet - 2008

Emneord

  • muslimske kvinder
  • femisme
  • tørklæde

Citer dette

Christiansen, Connie Carøe. / Mod en udvidelse af feminismen - nu også i Danmark?. I: Kvinder, Køn og Forskning. 2008 ; Bind 08, Nr. 3. s. 51-56.
@article{0c2b3b40e24a11ddbbbe000ea68e967b,
title = "Mod en udvidelse af feminismen - nu ogs{\aa} i Danmark?",
abstract = "Det er gennem artikuleringer som dem, der bliver pr{\ae}senteret af Khankan og Bom/ Motlani, at vi f{\aa}r mulighed for til stadighed at unders{\o}ge grundlaget for fortsat at erkl{\ae}re at feminismen har et budskab til kvinder af i dag - uanset herkomst og tilh{\o}rsforhold. De er nemlig konkrete eksempler p{\aa} muslimske kvinder af i dag som p{\aa} linje med andre kvinder fors{\o}ger at forsone pragmatisme og principper i deres live uden at g{\aa} p{\aa} kompromis med egne dr{\o}mme og {\o}nsker.",
keywords = "muslimske kvinder, femisme, t{\o}rkl{\ae}de",
author = "Christiansen, {Connie Car{\o}e}",
year = "2008",
language = "Dansk",
volume = "08",
pages = "51--56",
journal = "Kvinder, K{\o}n & Forskning",
issn = "0907-6182",
publisher = "Foreningen for K{\o}nsforskning",
number = "3",

}

Christiansen, CC 2008, 'Mod en udvidelse af feminismen - nu også i Danmark?', Kvinder, Køn og Forskning, bind 08, nr. 3, s. 51-56.

Mod en udvidelse af feminismen - nu også i Danmark? / Christiansen, Connie Carøe.

I: Kvinder, Køn og Forskning, Bind 08, Nr. 3, 2008, s. 51-56.

Publikation: Bidrag til tidsskriftAnmeldelseFormidling

TY - JOUR

T1 - Mod en udvidelse af feminismen - nu også i Danmark?

AU - Christiansen, Connie Carøe

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Det er gennem artikuleringer som dem, der bliver præsenteret af Khankan og Bom/ Motlani, at vi får mulighed for til stadighed at undersøge grundlaget for fortsat at erklære at feminismen har et budskab til kvinder af i dag - uanset herkomst og tilhørsforhold. De er nemlig konkrete eksempler på muslimske kvinder af i dag som på linje med andre kvinder forsøger at forsone pragmatisme og principper i deres live uden at gå på kompromis med egne drømme og ønsker.

AB - Det er gennem artikuleringer som dem, der bliver præsenteret af Khankan og Bom/ Motlani, at vi får mulighed for til stadighed at undersøge grundlaget for fortsat at erklære at feminismen har et budskab til kvinder af i dag - uanset herkomst og tilhørsforhold. De er nemlig konkrete eksempler på muslimske kvinder af i dag som på linje med andre kvinder forsøger at forsone pragmatisme og principper i deres live uden at gå på kompromis med egne drømme og ønsker.

KW - muslimske kvinder

KW - femisme

KW - tørklæde

M3 - Anmeldelse

VL - 08

SP - 51

EP - 56

JO - Kvinder, Køn & Forskning

JF - Kvinder, Køn & Forskning

SN - 0907-6182

IS - 3

ER -