Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen

Publikation: Bidrag til tidsskriftLederForskning

Resumé

Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.
OriginalsprogDansk
Artikelnummer1
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind16
Udgave nummer3
Sider (fra-til)5-7
Antal sider3
ISSN1399-1442
StatusUdgivet - 5 okt. 2014

Emneord

  • Arbejdsliv
  • Metode
  • feltarbejde
  • kvalitativ analyse
  • Kvantitative metoder
  • Metodologi

Citer dette

@article{2298bf4bdd3d47acbcf6a52c355428a8,
title = "Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen",
abstract = "Arbejdslivsforskningen er i udpr{\ae}get grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor g{\o}r brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Sp{\ae}ndvidden g{\aa}r fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en r{\ae}kke kvalitative unders{\o}gelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodem{\ae}ssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen {\o}nsker vi at pr{\ae}sentere et udsnit af denne mangfoldighed.",
keywords = "Arbejdsliv, Metode, feltarbejde, kvalitativ analyse, Kvantitative metoder, Metodologi",
author = "Hansen, {Agnete Meldgaard} and Stine Rasmussen and Jo Kr{\o}jer",
year = "2014",
month = "10",
day = "5",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "5--7",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen. / Hansen, Agnete Meldgaard; Rasmussen, Stine; Krøjer, Jo.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 16, Nr. 3, 1, 05.10.2014, s. 5-7.

Publikation: Bidrag til tidsskriftLederForskning

TY - JOUR

T1 - Metodisk mangfoldighed i arbejdslivsforskningen

AU - Hansen, Agnete Meldgaard

AU - Rasmussen, Stine

AU - Krøjer, Jo

PY - 2014/10/5

Y1 - 2014/10/5

N2 - Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.

AB - Arbejdslivsforskningen er i udpræget grad et forskningsfelt, som er empirisk funderet og som derfor gør brug af en meget bred vifte af forskellige forskningsmetoder. Spændvidden går fra naturvidenskabelige og kvantitative metoders deskriptive karakter over en række kvalitative undersøgelsesformer og til direkte interventionsmetoder som blandt andet aktionsforskning. Denne variation og metodemæssige kreativitet i forskningen er naturligvis funderet i forskellige teoretiske inspirationer. Samtidig knytter der sig meget forskelligartede forskningsetiske ambitioner og idealer til forskellige former for arbejdslivsforskning. Med temaet om metoder i arbejdslivsforskningen ønsker vi at præsentere et udsnit af denne mangfoldighed.

KW - Arbejdsliv

KW - Metode

KW - feltarbejde

KW - kvalitativ analyse

KW - Kvantitative metoder

KW - Metodologi

M3 - Leder

VL - 16

SP - 5

EP - 7

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

M1 - 1

ER -