Metoder i samfundsvidenskaberne

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Abstract

Forfatterne behandler de grundlæggende metodiske byggesten inden for samfundsvidenskaberne.

Hovedvægten ligger på, hvordan man i første omgang indhenter data og hvordan de efterfølgende skal analyseres, men uomgængelige spørgsmål omkring formulering af problemstilling og projektdesign er også genstand for grundig behandling. Den kvalitative og kvantitative metode præsenteres og illustreres gennem praktiske eksempler på anvendelsesområder - begge metodetyper er dækkende for langt størstedelen af al anvendt samfundsvidenskabelig metode i Danmark og globalt.

Ambitionen er at læseren selvstændigt, eventuelt med et minimum af instruktion, skal kunne gennemføre empiriske analyser på et forsvarligt videnskabeligt grundlag, og dermed også være i stand til kritisk at kunne diskutere andres metodiske bidrag.

Denne bogs forfattere er blandt de ledende danske eksperter inden for samfundsvidenskabelig metode og de giver med udgangspunkt i deres forskning, herunder store empiriske erfaring, et sammenhængende overblik over et meget vigtigt men kompliceret og omfattende emne, der står helt centralt når virkeligheden er genstandsfeltet.

Bogen henvender sig især til studerende på de samfundsvidenskabelige uddannelser på bachelorniveau på landets universiteter og university colleges.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagSamfundslitteratur
Udgave2
Antal sider431
ISBN (Trykt)9788759330982
ISBN (Elektronisk)9788759333716
StatusUdgivet - 2019

Bibliografisk note

Denne anden udgave af "Metoder i samfundsvidenskaberne" er revideret, og indeholder nye kapitler.

Emneord

  • Forskningsmetoder
  • Kvalitative metoder
  • Kvantitative metoder
  • Samfundsvidenskab

Citer dette