Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald?

Simon Heilesen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Artiklen redegør for to forsøg med at anvende MOOC-formatet (Massive Open Online Course) i en dansk, regional sammenhæng. Forsøgene er tænkt som et bud på en mulig vej til at nedbringe studiefrafald gennem bedre information på ungdomsuddannelserne om, hvad et universitetsstudium indebærer. De to MOOC-produkter bidrager såvel som supplement til studievalgsvejledningen, som læringsobjekt og som et middel til at markedsføre videregående uddannelser. De to produkter henvender sig endvidere til ansatte i regionens virksomheder og organisationer med formidling af viden og et tilbud om aktivt og dialogisk at sætte sig ind i et genstandsfelt. Udviklingen af konceptet rammesættes indledningsvis af en skitsering af studievalgsproblematikken, af MOOC som fænomen, samt af en oversigt over tilsvarende anvendelser af MOOC-formatet. Herefter præsenteres de to uddannelsesdesigns samt brugernes afprøvning og evaluering af dem.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftLæring og Medier (LOM)
  Vol/bind8
  Udgave nummer13
  Sider (fra-til)1-23
  Antal sider23
  ISSN1903-248X
  StatusUdgivet - 2015

  Emneord

  • Blended learning
  • læringsobjekter
  • netbaseret læring
  • MOOC
  • didaktisk design
  • studievejledning
  • Brugerinddragelse
  • LUG-ptojektet
  • SEM
  • Fablab
  • studievalg
  • markedsføring

  Citer dette

  Heilesen, Simon. / Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald?. I: Læring og Medier (LOM). 2015 ; Bind 8, Nr. 13. s. 1-23.
  @article{8f3633243b994cc5b5ce8de3fc8e2d21,
  title = "Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald?",
  abstract = "Artiklen redeg{\o}r for to fors{\o}g med at anvende MOOC-formatet (Massive Open Online Course) i en dansk, regional sammenh{\ae}ng. Fors{\o}gene er t{\ae}nkt som et bud p{\aa} en mulig vej til at nedbringe studiefrafald gennem bedre information p{\aa} ungdomsuddannelserne om, hvad et universitetsstudium indeb{\ae}rer. De to MOOC-produkter bidrager s{\aa}vel som supplement til studievalgsvejledningen, som l{\ae}ringsobjekt og som et middel til at markedsf{\o}re videreg{\aa}ende uddannelser. De to produkter henvender sig endvidere til ansatte i regionens virksomheder og organisationer med formidling af viden og et tilbud om aktivt og dialogisk at s{\ae}tte sig ind i et genstandsfelt. Udviklingen af konceptet rammes{\ae}ttes indledningsvis af en skitsering af studievalgsproblematikken, af MOOC som f{\ae}nomen, samt af en oversigt over tilsvarende anvendelser af MOOC-formatet. Herefter pr{\ae}senteres de to uddannelsesdesigns samt brugernes afpr{\o}vning og evaluering af dem.",
  keywords = "Blended learning, l{\ae}ringsobjekter, netbaseret l{\ae}ring, MOOC, didaktisk design, studievejledning, Brugerinddragelse, LUG-ptojektet, SEM, Fablab, studievalg, markedsf{\o}ring",
  author = "Simon Heilesen",
  year = "2015",
  language = "Dansk",
  volume = "8",
  pages = "1--23",
  journal = "L{\ae}ring og Medier (LOM)",
  issn = "1903-248X",
  publisher = "Statsbiblioteket",
  number = "13",

  }

  Heilesen, S 2015, 'Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald?', Læring og Medier (LOM), bind 8, nr. 13, s. 1-23.

  Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald? / Heilesen, Simon.

  I: Læring og Medier (LOM), Bind 8, Nr. 13, 2015, s. 1-23.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Mere kvalificeret studievalg – mindre frafald?

  AU - Heilesen, Simon

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Artiklen redegør for to forsøg med at anvende MOOC-formatet (Massive Open Online Course) i en dansk, regional sammenhæng. Forsøgene er tænkt som et bud på en mulig vej til at nedbringe studiefrafald gennem bedre information på ungdomsuddannelserne om, hvad et universitetsstudium indebærer. De to MOOC-produkter bidrager såvel som supplement til studievalgsvejledningen, som læringsobjekt og som et middel til at markedsføre videregående uddannelser. De to produkter henvender sig endvidere til ansatte i regionens virksomheder og organisationer med formidling af viden og et tilbud om aktivt og dialogisk at sætte sig ind i et genstandsfelt. Udviklingen af konceptet rammesættes indledningsvis af en skitsering af studievalgsproblematikken, af MOOC som fænomen, samt af en oversigt over tilsvarende anvendelser af MOOC-formatet. Herefter præsenteres de to uddannelsesdesigns samt brugernes afprøvning og evaluering af dem.

  AB - Artiklen redegør for to forsøg med at anvende MOOC-formatet (Massive Open Online Course) i en dansk, regional sammenhæng. Forsøgene er tænkt som et bud på en mulig vej til at nedbringe studiefrafald gennem bedre information på ungdomsuddannelserne om, hvad et universitetsstudium indebærer. De to MOOC-produkter bidrager såvel som supplement til studievalgsvejledningen, som læringsobjekt og som et middel til at markedsføre videregående uddannelser. De to produkter henvender sig endvidere til ansatte i regionens virksomheder og organisationer med formidling af viden og et tilbud om aktivt og dialogisk at sætte sig ind i et genstandsfelt. Udviklingen af konceptet rammesættes indledningsvis af en skitsering af studievalgsproblematikken, af MOOC som fænomen, samt af en oversigt over tilsvarende anvendelser af MOOC-formatet. Herefter præsenteres de to uddannelsesdesigns samt brugernes afprøvning og evaluering af dem.

  KW - Blended learning

  KW - læringsobjekter

  KW - netbaseret læring

  KW - MOOC

  KW - didaktisk design

  KW - studievejledning

  KW - Brugerinddragelse

  KW - LUG-ptojektet

  KW - SEM

  KW - Fablab

  KW - studievalg

  KW - markedsføring

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 8

  SP - 1

  EP - 23

  JO - Læring og Medier (LOM)

  JF - Læring og Medier (LOM)

  SN - 1903-248X

  IS - 13

  ER -