Mentalisering: om tanker og følelser i undervisningen

Karsten Mellon

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Resumé

TitelLærerens grundfaglighed : mentalisering som arbejdsredskab
    RedaktørerJens Christian Jacobsen

• elevsamtale
    • følelseskompas
    • tilværelseskompetence

Mellon, K. (2014). Mentalisering: om tanker og følelser i undervisningen. I J. C. Jacobsen (red.), Lærerens grundfaglighed: mentalisering som arbejdsredskab (s. 112-134). Værløse: Billesøe og Baltzer.
    Mellon, Karsten. / Mentalisering : om tanker og følelser i undervisningen. Lærerens grundfaglighed: mentalisering som arbejdsredskab. red. / Jens Christian Jacobsen. Værløse : Billesøe og Baltzer, 2014. s. 112-134
    @inbook{b585ea56a0c94686998ef15030861664,
    title = "Mentalisering: om tanker og f{\o}lelser i undervisningen",
    abstract = "Artiklen handler om en revitalisering af begrebet mentalisering, og hvorledes dette kan medvirke til professionalisering af l{\ae}rere i folkeskolen. L{\ae}rere b{\o}r have et st{\o}rre fokus p{\aa} egne tanker, f{\o}lelser og handlinger og p{\aa} samme tid p{\aa} elevernes f{\o}lelser, tanker og intentioner.",
    keywords = "mentalisering, psykodynamik, l{\ae}rer, folkeskolen, is i maven, negative capability, projektiv identifikation, undervisning, didaktik, p{\ae}dagogik, L{\ae}rerprofessionen, empati, forstillelsesmodus, mindblindness, elevsamtale, f{\o}lelseskompas, tilv{\ae}relseskompetence",
    author = "Karsten Mellon",
    year = "2014",
    month = "8",
    day = "26",
    isbn = "978-87-7842-339-9",
    pages = "112--134",
    editor = "Jacobsen, {Jens Christian }",
    booktitle = "L{\ae}rerens grundfaglighed",
    publisher = "Billes{\o}e og Baltzer",

Mellon, K 2014, Mentalisering: om tanker og følelser i undervisningen. i JC Jacobsen (red.), Lærerens grundfaglighed: mentalisering som arbejdsredskab. Billesøe og Baltzer, Værløse, s. 112-134.

Mentalisering : om tanker og følelser i undervisningen. / Mellon, Karsten.

Lærerens grundfaglighed: mentalisering som arbejdsredskab. red. / Jens Christian Jacobsen. Værløse : Billesøe og Baltzer, 2014. s. 112-134.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

TY - CHAP

T1 - Mentalisering

T2 - om tanker og følelser i undervisningen

AU - Mellon, Karsten

PY - 2014/8/26

Y1 - 2014/8/26

N2 - Artiklen handler om en revitalisering af begrebet mentalisering, og hvorledes dette kan medvirke til professionalisering af lærere i folkeskolen. Lærere bør have et større fokus på egne tanker, følelser og handlinger og på samme tid på elevernes følelser, tanker og intentioner.

AB - Artiklen handler om en revitalisering af begrebet mentalisering, og hvorledes dette kan medvirke til professionalisering af lærere i folkeskolen. Lærere bør have et større fokus på egne tanker, følelser og handlinger og på samme tid på elevernes følelser, tanker og intentioner.

KW - mentalisering

A2 - Jacobsen, Jens Christian

PB - Billesøe og Baltzer

CY - Værløse