Menneske i verden: teorier om hvad mennesker er og kan

Søs Bayer, Bjarne Jacobsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Hvad vil det i grunden sige at være et menneske? I mange professionsuddannelser og universitetsuddannelser inden for det humanistiske område er antagelser om mennesket både kernen og udgangspunktet - uden at det dog altid synliggøres, hvad antagelserne dækker over. Et menneske ved vi jo allerede hvad er - vi er jo selv et af slagsen - så hvorfor spørge nærmere ind til dette?

Helt så enkelt er det naturligvis ikke. Denne bog opstiller og afdækker nogle af de helt centrale spørgsmål, som trænger sig på, når vi ønsker at blive klogere på humanioras antagelser om det menneskelige. Spørgsmål og undren er afsættet for bogens søgen efter svar i filosofien, pædagogikken, sociologien og psykologien. Resultatet munder ikke ud i et teoretisk sammenhængende svar, men aftegner snarere et billede af humanioras sammensatte reservoir af forståelser, hvilket kan støtte læseren i en videre udforskning af emnet.

Bogen omfatter ti kapitler, som hver især kredser om grundlæggende menneskelige temaer som fx køn, udvikling, læring, arbejde, opdragelse, tid og tro.
OriginalsprogDansk
ForlagSamfundslitteratur
Antal sider206
ISBN (Trykt)978-87-593-3513-0
ISBN (Elektronisk)9788759338391
StatusUdgivet - 2020

Bibliografisk note

Link til forlagets indholdsfortegnesle indeholder specificering af forfatterskab af de enkelte kapitler.

Citer dette