Men det er da noget kvinder gør: Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind5
Udgave nummer4
Sider (fra-til)41-57
ISSN1399-1442
StatusUdgivet - 2003
Udgivet eksterntJa

@article{93ff030052d011db8236000ea68e967b,
title = "Men det er da noget kvinder g{\o}r: Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og k{\o}n",
abstract = "P{\aa} det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en m{\aa}de for (videns-) virksomheder at tiltr{\ae}kke og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan v{\ae}lge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afs{\ae}ttet for denne artikel, der sp{\o}rger om det medf{\o}rer en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og m{\ae}nd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og k{\o}n og besvarelsen af sp{\o}rgsm{\aa}let g{\aa}r over en tredelt interviewanalyse, der efterf{\o}lgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.",
author = "Grosen, {Sidsel Lond}",
year = "2003",
volume = "5",
pages = "41--57",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "4",

Men det er da noget kvinder gør : Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn. / Grosen, Sidsel Lond.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 5, Nr. 4, 2003, s. 41-57.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Men det er da noget kvinder gør

T2 - Relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn

AU - Grosen, Sidsel Lond

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - På det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en måde for (videns-) virksomheder at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan vælge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afsættet for denne artikel, der spørger om det medfører en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og mænd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn og besvarelsen af spørgsmålet går over en tredelt interviewanalyse, der efterfølgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.

AB - På det danske arbejdsmarked er en ’familievenlig’ personalepolitik blevet en måde for (videns-) virksomheder at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Den familieorienterede personalepolitik lanceres ofte som en tilbudspakke, som den enkelte ansatte kan vælge til eller fra ud fra en individuel vurdering af egne behov. Dette er afsættet for denne artikel, der spørger om det medfører en (gen-) institutionalisering af et valg mellem karriere og familie i personalepolitikken – et valg, der kan se meget forskelligt ud for henholdsvis kvinder og mænd. Artiklens omdrejningspunkt er relationer mellem arbejdsliv, familieliv og køn og besvarelsen af spørgsmålet går over en tredelt interviewanalyse, der efterfølgende placeres i en bredere empirisk og teoretisk kontekst.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 5