Mellem skolen og junglen

Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Artiklen redegør for, hvorledes den væbnede konflikt i Nepal har grebet ind i børn og unge tilværelse og ædnret deres samfundsmæssige position - med udgangspunkt i etnografiske studieri skolen. Analysen koncentrerer sig om maoisternes skolepolitiske alternativ og jeg diskuterer, hvordan det dannelsesideal der eksponeres i maoisternes skolesyn placerer sig i forhold til den socialisation der er forankret i familie, lokalsamfund og den offentlige skole.
  OriginalsprogDansk
  TitelUnge liv i Syd : Beretninger om børn og unge i udviklingslande
  RedaktørerKaren Valentin
  Antal sider20
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagDanmarks Pædagogiske Universitetsforlag
  Publikationsdato2007
  Sider167-186
  ISBN (Trykt)978-87-7684-132-4
  StatusUdgivet - 2007

  Citer dette

  Madsen, U. A. (2007). Mellem skolen og junglen: Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal. I K. Valentin (red.), Unge liv i Syd: Beretninger om børn og unge i udviklingslande (s. 167-186). København: Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag.
  Madsen, Ulla Ambrosius. / Mellem skolen og junglen : Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal. Unge liv i Syd: Beretninger om børn og unge i udviklingslande. red. / Karen Valentin. København : Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, 2007. s. 167-186
  @inbook{d6ddbef0d21e11db9c7c000ea68e967b,
  title = "Mellem skolen og junglen: Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal",
  abstract = "Artiklen redeg{\o}r for, hvorledes den v{\ae}bnede konflikt i Nepal har grebet ind i b{\o}rn og unge tilv{\ae}relse og {\ae}dnret deres samfundsm{\ae}ssige position - med udgangspunkt i etnografiske studieri skolen. Analysen koncentrerer sig om maoisternes skolepolitiske alternativ og jeg diskuterer, hvordan det dannelsesideal der eksponeres i maoisternes skolesyn placerer sig i forhold til den socialisation der er forankret i familie, lokalsamfund og den offentlige skole.",
  author = "Madsen, {Ulla Ambrosius}",
  year = "2007",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7684-132-4",
  pages = "167--186",
  editor = "Karen Valentin",
  booktitle = "Unge liv i Syd",
  publisher = "Danmarks P{\ae}dagogiske Universitetsforlag",

  }

  Madsen, UA 2007, Mellem skolen og junglen: Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal. i K Valentin (red.), Unge liv i Syd: Beretninger om børn og unge i udviklingslande. Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, København, s. 167-186.

  Mellem skolen og junglen : Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal. / Madsen, Ulla Ambrosius.

  Unge liv i Syd: Beretninger om børn og unge i udviklingslande. red. / Karen Valentin. København : Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, 2007. s. 167-186.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Mellem skolen og junglen

  T2 - Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal

  AU - Madsen, Ulla Ambrosius

  PY - 2007

  Y1 - 2007

  N2 - Artiklen redegør for, hvorledes den væbnede konflikt i Nepal har grebet ind i børn og unge tilværelse og ædnret deres samfundsmæssige position - med udgangspunkt i etnografiske studieri skolen. Analysen koncentrerer sig om maoisternes skolepolitiske alternativ og jeg diskuterer, hvordan det dannelsesideal der eksponeres i maoisternes skolesyn placerer sig i forhold til den socialisation der er forankret i familie, lokalsamfund og den offentlige skole.

  AB - Artiklen redegør for, hvorledes den væbnede konflikt i Nepal har grebet ind i børn og unge tilværelse og ædnret deres samfundsmæssige position - med udgangspunkt i etnografiske studieri skolen. Analysen koncentrerer sig om maoisternes skolepolitiske alternativ og jeg diskuterer, hvordan det dannelsesideal der eksponeres i maoisternes skolesyn placerer sig i forhold til den socialisation der er forankret i familie, lokalsamfund og den offentlige skole.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7684-132-4

  SP - 167

  EP - 186

  BT - Unge liv i Syd

  A2 - Valentin, Karen

  PB - Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag

  CY - København

  ER -

  Madsen UA. Mellem skolen og junglen: Ungdom, uddannelse og konflikt i Nepal. I Valentin K, red., Unge liv i Syd: Beretninger om børn og unge i udviklingslande. København: Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag. 2007. s. 167-186