Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

TitelByens udstødte : En komparativ sociologi om den avancerede marginalisering
ForlagNyt fra Samfundsvidenskaberne
Publikationsdato2013
Sideri-xxii
ISBN (Trykt)978-87-7683-027-4
StatusUdgivet - 2013

Schultz Larsen, T., Delica, K. N., & Mathiesen, A. (2013). Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst. I Byens udstødte: En komparativ sociologi om den avancerede marginalisering (s. i-xxii). Nyt fra Samfundsvidenskaberne.
Schultz Larsen, Troels ; Delica, Kristian Nagel ; Mathiesen, Anders. / Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst. Byens udstødte: En komparativ sociologi om den avancerede marginalisering. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2013. s. i-xxii
@inbook{c4df640aea20406a9620530477a245f8,
title = "Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst",
abstract = "Biddraget introducere den danske overs{\ae}ttelse af Loic Wacquants bog Urban Outcasts (2008) Byens Udst{\o}dte.Byens udst{\o}dt besk{\ae}ftiger sig med den imploderedede sorte amerikanske ghetto og de franske arbejder-banlieue’er i begyndelsen af 1990’erne. Den understreger, at disse fors{\o}mte omr{\aa}der er historiske og konkret objekter, som hverken m{\aa} fastfryses kunstigt i statiske typologier eller behandles som autopoetiske systemer, der eksisterer uden for de sammensatte sammenh{\ae}nge mellem marked-, stat-, klasse- og etnicitet/race, der til stadighed producerer og reproducere sig selv ved deres indskrivelse i det fysiske rum. Bogen freml{\ae}gger i forl{\ae}ngelse af sine analyser et forskningsprogram om den avancerede urbane marginalisering og synligg{\o}re de kr{\ae}fter, der former samme. Herved bidrager bogen til en historisk sociologi om nutiden, ja potentielt om den tid der kommer for som Wacquant bem{\ae}rker, er det kun konturerne af den avancerede marginalisering vi endnu kan ane i horisonten, de substantielle forandringer har vi endnu til gode.",
author = "{Schultz Larsen}, Troels and Delica, {Kristian Nagel} and Anders Mathiesen",
year = "2013",
isbn = "978-87-7683-027-4",
pages = "i--xxii",
booktitle = "Byens udst{\o}dte",
publisher = "Nyt fra Samfundsvidenskaberne",

Schultz Larsen, T, Delica, KN & Mathiesen, A 2013, Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst. i Byens udstødte: En komparativ sociologi om den avancerede marginalisering. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, s. i-xxii.

Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst. / Schultz Larsen, Troels; Delica, Kristian Nagel; Mathiesen, Anders.

Byens udstødte: En komparativ sociologi om den avancerede marginalisering. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2013. s. i-xxii.

TY - CHAP

T1 - Med Wacquant i byen - En kort skitse af Wacquants sociologiske projekt og dets implikationer i en dansk kontekst

AU - Schultz Larsen, Troels

AU - Delica, Kristian Nagel

AU - Mathiesen, Anders

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Biddraget introducere den danske oversættelse af Loic Wacquants bog Urban Outcasts (2008) Byens Udstødte.Byens udstødt beskæftiger sig med den imploderedede sorte amerikanske ghetto og de franske arbejder-banlieue’er i begyndelsen af 1990’erne. Den understreger, at disse forsømte områder er historiske og konkret objekter, som hverken må fastfryses kunstigt i statiske typologier eller behandles som autopoetiske systemer, der eksisterer uden for de sammensatte sammenhænge mellem marked-, stat-, klasse- og etnicitet/race, der til stadighed producerer og reproducere sig selv ved deres indskrivelse i det fysiske rum. Bogen fremlægger i forlængelse af sine analyser et forskningsprogram om den avancerede urbane marginalisering og synliggøre de kræfter, der former samme. Herved bidrager bogen til en historisk sociologi om nutiden, ja potentielt om den tid der kommer for som Wacquant bemærker, er det kun konturerne af den avancerede marginalisering vi endnu kan ane i horisonten, de substantielle forandringer har vi endnu til gode.

AB - Biddraget introducere den danske oversættelse af Loic Wacquants bog Urban Outcasts (2008) Byens Udstødte.Byens udstødt beskæftiger sig med den imploderedede sorte amerikanske ghetto og de franske arbejder-banlieue’er i begyndelsen af 1990’erne. Den understreger, at disse forsømte områder er historiske og konkret objekter, som hverken må fastfryses kunstigt i statiske typologier eller behandles som autopoetiske systemer, der eksisterer uden for de sammensatte sammenhænge mellem marked-, stat-, klasse- og etnicitet/race, der til stadighed producerer og reproducere sig selv ved deres indskrivelse i det fysiske rum. Bogen fremlægger i forlængelse af sine analyser et forskningsprogram om den avancerede urbane marginalisering og synliggøre de kræfter, der former samme. Herved bidrager bogen til en historisk sociologi om nutiden, ja potentielt om den tid der kommer for som Wacquant bemærker, er det kun konturerne af den avancerede marginalisering vi endnu kan ane i horisonten, de substantielle forandringer har vi endnu til gode.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7683-027-4

SP - i-xxii

BT - Byens udstødte