Med troen som fællesnævner: Fællesskab blandt unge i Indre Mission

Sider (fra-til)38-63
    ISSN1904-5352
    StatusUdgivet - 2010

Christensen, Tina Wilchen. / Med troen som fællesnævner : Fællesskab blandt unge i Indre Mission. I: Kulturstudier. 2010 ; Bind 2. s. 38-63 .
    @article{fd6f5e18ecfc42519cd96d8bc2d1bd92,
    title = "Med troen som f{\ae}llesn{\ae}vner: F{\ae}llesskab blandt unge i Indre Mission",
    abstract = "Artiklen vil belyse de mekanismer, der ligger til grund for et velfungerende f{\ae}llesskab i en af Indre Missions ungdomsforeninger i {\AA}rhus. Troen har p{\aa} forskellige m{\aa}der en central position i f{\ae}llesskabet, og denne artikel vil argumentere for de unges tro som en social identitet, idet deres habitus synes at have en afg{\o}rende betydning for den og deres oplevelse af det religi{\o}st funderede f{\ae}llesskab. Artiklen vil ogs{\aa} belyse, hvordan Biblen og dens fort{\ae}llinger udg{\o}r den fortolkningsramme, som de unge er opvokset med og forst{\aa}r livet igennem. Artiklen viser desuden den rolle, det kollektive samv{\ae}r spiller i de unges konstruktion af Gud og egen identitet som kristen.",
    author = "Christensen, {Tina Wilchen}",
    year = "2010",
    volume = "2",
    pages = "38--63",
    journal = "Kulturstudier",
    issn = "1904-5352",
    publisher = "Dansk Historisk F{\ae}llesr{\aa}d & Foreningen Danmarks Folkeminder",

Med troen som fællesnævner : Fællesskab blandt unge i Indre Mission. / Christensen, Tina Wilchen.

I: Kulturstudier, Bind 2, 2010, s. 38-63 .

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Med troen som fællesnævner

T2 - Fællesskab blandt unge i Indre Mission

AU - Christensen, Tina Wilchen

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Artiklen vil belyse de mekanismer, der ligger til grund for et velfungerende fællesskab i en af Indre Missions ungdomsforeninger i Århus. Troen har på forskellige måder en central position i fællesskabet, og denne artikel vil argumentere for de unges tro som en social identitet, idet deres habitus synes at have en afgørende betydning for den og deres oplevelse af det religiøst funderede fællesskab. Artiklen vil også belyse, hvordan Biblen og dens fortællinger udgør den fortolkningsramme, som de unge er opvokset med og forstår livet igennem. Artiklen viser desuden den rolle, det kollektive samvær spiller i de unges konstruktion af Gud og egen identitet som kristen.

AB - Artiklen vil belyse de mekanismer, der ligger til grund for et velfungerende fællesskab i en af Indre Missions ungdomsforeninger i Århus. Troen har på forskellige måder en central position i fællesskabet, og denne artikel vil argumentere for de unges tro som en social identitet, idet deres habitus synes at have en afgørende betydning for den og deres oplevelse af det religiøst funderede fællesskab. Artiklen vil også belyse, hvordan Biblen og dens fortællinger udgør den fortolkningsramme, som de unge er opvokset med og forstår livet igennem. Artiklen viser desuden den rolle, det kollektive samvær spiller i de unges konstruktion af Gud og egen identitet som kristen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2