Matematisk modellering som didaktisk teori

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

  Resumé

  Abstract: Matematikkens didaktik har gennem de seneste årtier udviklet sig til en selvstændig videnskabelig disciplin. Forskning inden for matematikkens didaktik udvikler i stigende grad sammenhængende teorier om matematik¬undervisning og -læring, samt om undervis¬ningens og matematikkens rolle og funktion i samfundet. Som aktuelt eksempel på udvikling af teori inden for matematikkens didaktik handler denne artikel om, hvad man kan forstå ved en didaktisk teori om matematisk modellering. Matematisk modellering er systematisk tilgang til at beskrive, forstå, gennemføre og kritisere anvendelser af matematik, og den didaktiske teori handler om de særlige samfundsmæssige, undervisningsmæssige og læringsmæssige muligheder og vanskeligheder, der knytter sig til at gøre anvendelse af matematik til et centralt element i almen matematikunder¬visning. De aktuelle udkast til læseplaner for matematikfaget i det nye gymnasium tager netop et skridt i denne retning, så udvikling af didaktisk teori inden for dette område er aktuelt relevant for matematikundervis-ningens praksis på det gymnasiale niveau.
  OriginalsprogDansk
  TitelFagdidaktik - mellem fag og didaktik : En konferencerapport
  Antal sider30
  ForlagSyddansk Universitet
  Publikationsdato2005
  Sider13-32
  ISBN (Trykt)87-7938-058-1
  StatusUdgivet - 2005
  BegivenhedFagdidaktik - mellem fag og didaktik - Dansk Institut for Gymnasiepædagogik, Danmark
  Varighed: 3 apr. 20183 apr. 2018

  Konference

  KonferenceFagdidaktik - mellem fag og didaktik
  LandDanmark
  ByDansk Institut for Gymnasiepædagogik
  Periode03/04/201803/04/2018
  NavnGymnasiepædagogik
  Nummer55
  ISSN1399-6096

  Citer dette

  Blomhøj, M. (2005). Matematisk modellering som didaktisk teori. I Fagdidaktik - mellem fag og didaktik: En konferencerapport (s. 13-32). Syddansk Universitet. Gymnasiepædagogik, Nr. 55
  Blomhøj, Morten. / Matematisk modellering som didaktisk teori. Fagdidaktik - mellem fag og didaktik: En konferencerapport. Syddansk Universitet, 2005. s. 13-32 (Gymnasiepædagogik; Nr. 55).
  @inproceedings{b506460052bf11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Matematisk modellering som didaktisk teori",
  abstract = "Abstract: Matematikkens didaktik har gennem de seneste {\aa}rtier udviklet sig til en selvst{\ae}ndig videnskabelig disciplin. Forskning inden for matematikkens didaktik udvikler i stigende grad sammenh{\ae}ngende teorier om matematik¬undervisning og -l{\ae}ring, samt om undervis¬ningens og matematikkens rolle og funktion i samfundet. Som aktuelt eksempel p{\aa} udvikling af teori inden for matematikkens didaktik handler denne artikel om, hvad man kan forst{\aa} ved en didaktisk teori om matematisk modellering. Matematisk modellering er systematisk tilgang til at beskrive, forst{\aa}, gennemf{\o}re og kritisere anvendelser af matematik, og den didaktiske teori handler om de s{\ae}rlige samfundsm{\ae}ssige, undervisningsm{\ae}ssige og l{\ae}ringsm{\ae}ssige muligheder og vanskeligheder, der knytter sig til at g{\o}re anvendelse af matematik til et centralt element i almen matematikunder¬visning. De aktuelle udkast til l{\ae}seplaner for matematikfaget i det nye gymnasium tager netop et skridt i denne retning, s{\aa} udvikling af didaktisk teori inden for dette omr{\aa}de er aktuelt relevant for matematikundervis-ningens praksis p{\aa} det gymnasiale niveau.",
  author = "Morten Blomh{\o}j",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7938-058-1",
  pages = "13--32",
  booktitle = "Fagdidaktik - mellem fag og didaktik",
  publisher = "Syddansk Universitet",
  address = "Danmark",

  }

  Blomhøj, M 2005, Matematisk modellering som didaktisk teori. i Fagdidaktik - mellem fag og didaktik: En konferencerapport. Syddansk Universitet, Gymnasiepædagogik, nr. 55, s. 13-32, Fagdidaktik - mellem fag og didaktik, Dansk Institut for Gymnasiepædagogik, Danmark, 03/04/2018.

  Matematisk modellering som didaktisk teori. / Blomhøj, Morten.

  Fagdidaktik - mellem fag og didaktik: En konferencerapport. Syddansk Universitet, 2005. s. 13-32 (Gymnasiepædagogik; Nr. 55).

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportKonferencebidrag i proceedingsForskning

  TY - GEN

  T1 - Matematisk modellering som didaktisk teori

  AU - Blomhøj, Morten

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Abstract: Matematikkens didaktik har gennem de seneste årtier udviklet sig til en selvstændig videnskabelig disciplin. Forskning inden for matematikkens didaktik udvikler i stigende grad sammenhængende teorier om matematik¬undervisning og -læring, samt om undervis¬ningens og matematikkens rolle og funktion i samfundet. Som aktuelt eksempel på udvikling af teori inden for matematikkens didaktik handler denne artikel om, hvad man kan forstå ved en didaktisk teori om matematisk modellering. Matematisk modellering er systematisk tilgang til at beskrive, forstå, gennemføre og kritisere anvendelser af matematik, og den didaktiske teori handler om de særlige samfundsmæssige, undervisningsmæssige og læringsmæssige muligheder og vanskeligheder, der knytter sig til at gøre anvendelse af matematik til et centralt element i almen matematikunder¬visning. De aktuelle udkast til læseplaner for matematikfaget i det nye gymnasium tager netop et skridt i denne retning, så udvikling af didaktisk teori inden for dette område er aktuelt relevant for matematikundervis-ningens praksis på det gymnasiale niveau.

  AB - Abstract: Matematikkens didaktik har gennem de seneste årtier udviklet sig til en selvstændig videnskabelig disciplin. Forskning inden for matematikkens didaktik udvikler i stigende grad sammenhængende teorier om matematik¬undervisning og -læring, samt om undervis¬ningens og matematikkens rolle og funktion i samfundet. Som aktuelt eksempel på udvikling af teori inden for matematikkens didaktik handler denne artikel om, hvad man kan forstå ved en didaktisk teori om matematisk modellering. Matematisk modellering er systematisk tilgang til at beskrive, forstå, gennemføre og kritisere anvendelser af matematik, og den didaktiske teori handler om de særlige samfundsmæssige, undervisningsmæssige og læringsmæssige muligheder og vanskeligheder, der knytter sig til at gøre anvendelse af matematik til et centralt element i almen matematikunder¬visning. De aktuelle udkast til læseplaner for matematikfaget i det nye gymnasium tager netop et skridt i denne retning, så udvikling af didaktisk teori inden for dette område er aktuelt relevant for matematikundervis-ningens praksis på det gymnasiale niveau.

  M3 - Konferencebidrag i proceedings

  SN - 87-7938-058-1

  SP - 13

  EP - 32

  BT - Fagdidaktik - mellem fag og didaktik

  PB - Syddansk Universitet

  ER -

  Blomhøj M. Matematisk modellering som didaktisk teori. I Fagdidaktik - mellem fag og didaktik: En konferencerapport. Syddansk Universitet. 2005. s. 13-32. (Gymnasiepædagogik; Nr. 55).