Makroøkonomisk metodologi i et samfundsvidenskabeligt perspektiv

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportDoktordisputatsForskning

Resumé

Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagDjøf Forlag
ISBN (Trykt)978-87-574-1742-5
StatusUdgivet - 2007

Bibliografisk note

Doktorafhandling, forsvaret 9. november 2007 ved Roskilde Universitetscenter

Note vedr. afhandling

Er under oversættelse til engelsk udkommer i sommeren 2008 ved Edward Elgar publishing, UK

• videnskabsteori
  • kritisk realisme
  • makroøkonomisk teori og metode

@phdthesis{ae892ef06cc711dc8da2000ea68e967b,
title = "Makro{\o}konomisk metodologi i et samfundsvidenskabeligt perspektiv",
abstract = "Betydningen af den anvendte metode i makro{\o}konomiske analyse identificeres ved brug af kritisk realisme. Modstillingen mellem neoklassisk ligev{\ae}gtsteori og post-keynesiansk kausalanalyse benyttes som gennemg{\aa}ende eksempel.",
keywords = "videnskabsteori, kritisk realisme, makro{\o}konomisk teori og metode",
author = "Jesper Jespersen",
note = "Doktorafhandling, forsvaret 9. november 2007 ved Roskilde Universitetscenter",
year = "2007",
isbn = "978-87-574-1742-5",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",

Makroøkonomisk metodologi i et samfundsvidenskabeligt perspektiv. / Jespersen, Jesper.

København : Djøf Forlag, 2007. 308 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportDoktordisputatsForskning

TY - THES

T1 - Makroøkonomisk metodologi i et samfundsvidenskabeligt perspektiv

AU - Jespersen, Jesper

N1 - Doktorafhandling, forsvaret 9. november 2007 ved Roskilde Universitetscenter

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Betydningen af den anvendte metode i makroøkonomiske analyse identificeres ved brug af kritisk realisme. Modstillingen mellem neoklassisk ligevægtsteori og post-keynesiansk kausalanalyse benyttes som gennemgående eksempel.

AB - Betydningen af den anvendte metode i makroøkonomiske analyse identificeres ved brug af kritisk realisme. Modstillingen mellem neoklassisk ligevægtsteori og post-keynesiansk kausalanalyse benyttes som gennemgående eksempel.

KW - videnskabsteori

KW - kritisk realisme

KW - makroøkonomisk teori og metode

M3 - Doktordisputats