Lysets sociale afskygninger

potentialer for et studium af lys, mørke og materiel kultur

Tim Flohr Sørensen, Mikkel Bille

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Lys anvendes i alle kulturer til at påvirke erfaringer af rum og steder, og ikke mindst til at iscenesætte og manipulere genstandes fremtræden. Ikke desto mindre er lys, som socialt fænomen, et relativ ubeskrevet blad i studiet af materiel kultur. Her forsøger vi at give nogle eksempler på, hvordan lys bliver anvendt i den sociale koreografi af rum og ting.I forlængelse heraf, vil vi foreslå arkæologiske implikationer.
OriginalsprogDansk
TidsskriftArkæologisk Forum
Udgave nummer17
Sider (fra-til)28-32
Antal sider5
ISSN1399-5545
StatusUdgivet - 2007
Udgivet eksterntJa

Citer dette

@article{7d2882b5f76e497aa44fcc93bd034ba9,
title = "Lysets sociale afskygninger: potentialer for et studium af lys, m{\o}rke og materiel kultur",
abstract = "Lys anvendes i alle kulturer til at p{\aa}virke erfaringer af rum og steder, og ikke mindst til at iscenes{\ae}tte og manipulere genstandes fremtr{\ae}den. Ikke desto mindre er lys, som socialt f{\ae}nomen, et relativ ubeskrevet blad i studiet af materiel kultur. Her fors{\o}ger vi at give nogle eksempler p{\aa}, hvordan lys bliver anvendt i den sociale koreografi af rum og ting.I forl{\ae}ngelse heraf, vil vi foresl{\aa} ark{\ae}ologiske implikationer.",
author = "S{\o}rensen, {Tim Flohr} and Mikkel Bille",
year = "2007",
language = "Dansk",
pages = "28--32",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",
number = "17",

}

Lysets sociale afskygninger : potentialer for et studium af lys, mørke og materiel kultur. / Sørensen, Tim Flohr; Bille, Mikkel.

I: Arkæologisk Forum, Nr. 17, 2007, s. 28-32.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Lysets sociale afskygninger

T2 - potentialer for et studium af lys, mørke og materiel kultur

AU - Sørensen, Tim Flohr

AU - Bille, Mikkel

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Lys anvendes i alle kulturer til at påvirke erfaringer af rum og steder, og ikke mindst til at iscenesætte og manipulere genstandes fremtræden. Ikke desto mindre er lys, som socialt fænomen, et relativ ubeskrevet blad i studiet af materiel kultur. Her forsøger vi at give nogle eksempler på, hvordan lys bliver anvendt i den sociale koreografi af rum og ting.I forlængelse heraf, vil vi foreslå arkæologiske implikationer.

AB - Lys anvendes i alle kulturer til at påvirke erfaringer af rum og steder, og ikke mindst til at iscenesætte og manipulere genstandes fremtræden. Ikke desto mindre er lys, som socialt fænomen, et relativ ubeskrevet blad i studiet af materiel kultur. Her forsøger vi at give nogle eksempler på, hvordan lys bliver anvendt i den sociale koreografi af rum og ting.I forlængelse heraf, vil vi foreslå arkæologiske implikationer.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 28

EP - 32

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

IS - 17

ER -