Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  Resumé

  Skole og arbejdsplads udgør læringsrum, der sætter bestemte rammer for elevens læring. Men hvad den enkelte elev lærer, må samtidig ses i relation til hendes livshistorie og subjektive forståelse af de rammer, som skole og praktik tilbyder. Særligt i omsorgsuddannelser, hvor en væsentlig del af arbejdet aktiverer kompetencer udviklet i det familiære rum, er den livshistoriske vinkel central.

  Med to livshistoriske interviews med elever på social og sundhedshjælperuddannelsen som eksempler argumenteres for, hvorfor en subjektiv vinkel på læring også er relevant, når man vil forstå samspillet mellem læring i skole og arbejdsliv.

  OriginalsprogDansk
  TitelLæring i et spændingsfelt : mellem uddannelse og arbejde
  RedaktørerPernille Bottrup, Christian Helms Jørgensen
  Antal sider15
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagRoskilde Universitetsforlag
  Publikationsdato2004
  Sider117-132
  ISBN (Trykt)87-7867-274-0
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • Livshistorie
  • Læringsrum
  • Social- og sundhedshjælpere
  • Omsorgsarbejde
  • Omsorgsuddannelser

  Citer dette

  Liveng, A. (2004). Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde. I P. Bottrup, & C. Helms Jørgensen (red.), Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde (s. 117-132). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
  Liveng, Anne. / Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde. Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. red. / Pernille Bottrup ; Christian Helms Jørgensen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 117-132
  @inbook{80100990d22111db9c7c000ea68e967b,
  title = "Livshistorie som indgang til at forst{\aa} samspillet mellem uddannelse og arbejde",
  abstract = "Skole og arbejdsplads udg{\o}r l{\ae}ringsrum, der s{\ae}tter bestemte rammer for elevens l{\ae}ring. Men hvad den enkelte elev l{\ae}rer, m{\aa} samtidig ses i relation til hendes livshistorie og subjektive forst{\aa}else af de rammer, som skole og praktik tilbyder. S{\ae}rligt i omsorgsuddannelser, hvor en v{\ae}sentlig del af arbejdet aktiverer kompetencer udviklet i det famili{\ae}re rum, er den livshistoriske vinkel central. Med to livshistoriske interviews med elever p{\aa} social og sundhedshj{\ae}lperuddannelsen som eksempler argumenteres for, hvorfor en subjektiv vinkel p{\aa} l{\ae}ring ogs{\aa} er relevant, n{\aa}r man vil forst{\aa} samspillet mellem l{\ae}ring i skole og arbejdsliv.",
  keywords = "Livshistorie, L{\ae}ringsrum, Social- og sundhedshj{\ae}lpere, Omsorgsarbejde, Omsorgsuddannelser, Life history, Social- and health care helper, Care work, Education for care work",
  author = "Anne Liveng",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7867-274-0",
  pages = "117--132",
  editor = "Pernille Bottrup and {Helms J{\o}rgensen}, Christian",
  booktitle = "L{\ae}ring i et sp{\ae}ndingsfelt",
  publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

  }

  Liveng, A 2004, Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde. i P Bottrup & C Helms Jørgensen (red), Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg, s. 117-132.

  Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde. / Liveng, Anne.

  Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. red. / Pernille Bottrup; Christian Helms Jørgensen. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 117-132.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  TY - CHAP

  T1 - Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde

  AU - Liveng, Anne

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Skole og arbejdsplads udgør læringsrum, der sætter bestemte rammer for elevens læring. Men hvad den enkelte elev lærer, må samtidig ses i relation til hendes livshistorie og subjektive forståelse af de rammer, som skole og praktik tilbyder. Særligt i omsorgsuddannelser, hvor en væsentlig del af arbejdet aktiverer kompetencer udviklet i det familiære rum, er den livshistoriske vinkel central. Med to livshistoriske interviews med elever på social og sundhedshjælperuddannelsen som eksempler argumenteres for, hvorfor en subjektiv vinkel på læring også er relevant, når man vil forstå samspillet mellem læring i skole og arbejdsliv.

  AB - Skole og arbejdsplads udgør læringsrum, der sætter bestemte rammer for elevens læring. Men hvad den enkelte elev lærer, må samtidig ses i relation til hendes livshistorie og subjektive forståelse af de rammer, som skole og praktik tilbyder. Særligt i omsorgsuddannelser, hvor en væsentlig del af arbejdet aktiverer kompetencer udviklet i det familiære rum, er den livshistoriske vinkel central. Med to livshistoriske interviews med elever på social og sundhedshjælperuddannelsen som eksempler argumenteres for, hvorfor en subjektiv vinkel på læring også er relevant, når man vil forstå samspillet mellem læring i skole og arbejdsliv.

  KW - Livshistorie

  KW - Læringsrum

  KW - Social- og sundhedshjælpere

  KW - Omsorgsarbejde

  KW - Omsorgsuddannelser

  KW - Life history

  KW - Social- and health care helper

  KW - Care work

  KW - Education for care work

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7867-274-0

  SP - 117

  EP - 132

  BT - Læring i et spændingsfelt

  A2 - Bottrup, Pernille

  A2 - Helms Jørgensen, Christian

  PB - Roskilde Universitetsforlag

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Liveng A. Livshistorie som indgang til at forstå samspillet mellem uddannelse og arbejde. I Bottrup P, Helms Jørgensen C, red., Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag. 2004. s. 117-132