Livets begyndelses politik: en professionsorienteret policyanalyse af dansk fødselspolitik 1976-2013

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

TidsskriftTidsskrift for professionsstudier
Vol/bind15
Udgave nummer28
Sider (fra-til)60-69
ISSN2446-0273
StatusUdgivet - mar. 2019

@article{144be04bb77c4ad79b90df1f34c6698a,
title = "Livets begyndelses politik: en professionsorienteret policyanalyse af dansk f{\o}dselspolitik 1976-2013",
abstract = "Denne artikel omhandler forandringerne i itales{\ae}ttelserne af graviditet og f{\o}dsel i nationale policy-dokumenter i perioden 1976-2018. Gennem en diskursanalyse af Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring den normale graviditet og f{\o}dsel publiceret p{\aa} nationalt niveau viser artiklen, at der er sket en grundl{\ae}ggende omkalfatring af de professionelles relationer til hinanden, til arbejdet og til de gravide og f{\o}dende kvinder. Analysen peger p{\aa} en markant forandret professionsforst{\aa}else og -praksis i jordemoderprofessionen i forhold til opfattelsen af den normale f{\o}dsel med forandrede handlemuligheder for b{\aa}de jordemoderen, gravide og f{\o}dende til f{\o}lge.",
author = "Sine Lehn-Christiansen and Nicole Thualagant",
year = "2019",
month = "3",
volume = "15",
pages = "60--69",
journal = "Tidsskrift for professionsstudier",
issn = "2446-0273",
publisher = "Professionsh{\o}jskolen VIA University College",
number = "28",

Livets begyndelses politik : en professionsorienteret policyanalyse af dansk fødselspolitik 1976-2013. / Lehn-Christiansen, Sine; Thualagant, Nicole.

I: Tidsskrift for professionsstudier, Bind 15, Nr. 28, 03.2019, s. 60-69.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Livets begyndelses politik

T2 - en professionsorienteret policyanalyse af dansk fødselspolitik 1976-2013

AU - Lehn-Christiansen, Sine

AU - Thualagant, Nicole

PY - 2019/3

Y1 - 2019/3

N2 - Denne artikel omhandler forandringerne i italesættelserne af graviditet og fødsel i nationale policy-dokumenter i perioden 1976-2018. Gennem en diskursanalyse af Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring den normale graviditet og fødsel publiceret på nationalt niveau viser artiklen, at der er sket en grundlæggende omkalfatring af de professionelles relationer til hinanden, til arbejdet og til de gravide og fødende kvinder. Analysen peger på en markant forandret professionsforståelse og -praksis i jordemoderprofessionen i forhold til opfattelsen af den normale fødsel med forandrede handlemuligheder for både jordemoderen, gravide og fødende til følge.

AB - Denne artikel omhandler forandringerne i italesættelserne af graviditet og fødsel i nationale policy-dokumenter i perioden 1976-2018. Gennem en diskursanalyse af Sundhedsstyrelsens anbefalinger omkring den normale graviditet og fødsel publiceret på nationalt niveau viser artiklen, at der er sket en grundlæggende omkalfatring af de professionelles relationer til hinanden, til arbejdet og til de gravide og fødende kvinder. Analysen peger på en markant forandret professionsforståelse og -praksis i jordemoderprofessionen i forhold til opfattelsen af den normale fødsel med forandrede handlemuligheder for både jordemoderen, gravide og fødende til følge.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 15