Liberalisering af energimarkeder

Ole Jess Olsen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Erfaringer fra andre liberaliserede markeder viser, at der typisk opstår forbrugerproblemer, når nye markeder opstår. Denne rapport sætter fokus på forbrugerforholdene på energimarkederne i de nordiske lande. Rapporten giver et overblik over hvilken betydning, liberaliseringen har for forbrugerne, herunder pris- og produktudvikling, kontraktvilkår og klager. Rapporten opridser en række aktuelle og fremtidige problem-stillinger og peger på mulige løsninger, som de enkelte lande kan vælge at tage fat i, i det videre arbejde for at sikre, at forbrugerne også fremover har adgang til energiydelser af god kvalitet til lave priser og med høj forbrugerbeskyttelse.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagNordic Council of Ministers
  Antal sider90
  ISBN (Trykt)92-893-1099-5
  StatusUdgivet - 2004
  NavnTemaNord
  Nummer563
  Vol/bind2004
  ISSN0908-6692

  Emneord

  • elforsyning
  • liberalisering
  • forbrugervilkår

  Citer dette

  Olsen, O. J. (2004). Liberalisering af energimarkeder. København: Nordic Council of Ministers. TemaNord, Nr. 563, Bind. 2004
  Olsen, Ole Jess. / Liberalisering af energimarkeder. København : Nordic Council of Ministers, 2004. 90 s. (TemaNord; Nr. 563, Bind 2004).
  @book{e97d913052cf11db8236000ea68e967b,
  title = "Liberalisering af energimarkeder",
  abstract = "Erfaringer fra andre liberaliserede markeder viser, at der typisk opst{\aa}r forbrugerproblemer, n{\aa}r nye markeder opst{\aa}r. Denne rapport s{\ae}tter fokus p{\aa} forbrugerforholdene p{\aa} energimarkederne i de nordiske lande. Rapporten giver et overblik over hvilken betydning, liberaliseringen har for forbrugerne, herunder pris- og produktudvikling, kontraktvilk{\aa}r og klager. Rapporten opridser en r{\ae}kke aktuelle og fremtidige problem-stillinger og peger p{\aa} mulige l{\o}sninger, som de enkelte lande kan v{\ae}lge at tage fat i, i det videre arbejde for at sikre, at forbrugerne ogs{\aa} fremover har adgang til energiydelser af god kvalitet til lave priser og med h{\o}j forbrugerbeskyttelse.",
  keywords = "elforsyning, liberalisering, forbrugervilk{\aa}r",
  author = "Olsen, {Ole Jess}",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "92-893-1099-5",
  publisher = "Nordic Council of Ministers",

  }

  Olsen, OJ 2004, Liberalisering af energimarkeder. TemaNord, nr. 563, bind 2004, Nordic Council of Ministers, København.

  Liberalisering af energimarkeder. / Olsen, Ole Jess.

  København : Nordic Council of Ministers, 2004. 90 s. (TemaNord; Nr. 563, Bind 2004).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Liberalisering af energimarkeder

  AU - Olsen, Ole Jess

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Erfaringer fra andre liberaliserede markeder viser, at der typisk opstår forbrugerproblemer, når nye markeder opstår. Denne rapport sætter fokus på forbrugerforholdene på energimarkederne i de nordiske lande. Rapporten giver et overblik over hvilken betydning, liberaliseringen har for forbrugerne, herunder pris- og produktudvikling, kontraktvilkår og klager. Rapporten opridser en række aktuelle og fremtidige problem-stillinger og peger på mulige løsninger, som de enkelte lande kan vælge at tage fat i, i det videre arbejde for at sikre, at forbrugerne også fremover har adgang til energiydelser af god kvalitet til lave priser og med høj forbrugerbeskyttelse.

  AB - Erfaringer fra andre liberaliserede markeder viser, at der typisk opstår forbrugerproblemer, når nye markeder opstår. Denne rapport sætter fokus på forbrugerforholdene på energimarkederne i de nordiske lande. Rapporten giver et overblik over hvilken betydning, liberaliseringen har for forbrugerne, herunder pris- og produktudvikling, kontraktvilkår og klager. Rapporten opridser en række aktuelle og fremtidige problem-stillinger og peger på mulige løsninger, som de enkelte lande kan vælge at tage fat i, i det videre arbejde for at sikre, at forbrugerne også fremover har adgang til energiydelser af god kvalitet til lave priser og med høj forbrugerbeskyttelse.

  KW - elforsyning

  KW - liberalisering

  KW - forbrugervilkår

  M3 - Rapport

  SN - 92-893-1099-5

  BT - Liberalisering af energimarkeder

  PB - Nordic Council of Ministers

  CY - København

  ER -

  Olsen OJ. Liberalisering af energimarkeder. København: Nordic Council of Ministers, 2004. 90 s. (TemaNord; Nr. 563, Bind 2004).