Ledertaler skaber lederskab

Jonas Gabrielsen, Mette Møller

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  De fleste ledere opdager hurtigt potentialet i mundtlig kommunikation. Men hvad er det egentlig for en form for mundtlig kommunikation, der fylder på direktionsgangene? Mange ledere vil nok intuitivt svare samtalen – men måske de i lige så høj grad burde tænke ledertalen? Det kræver imidlertid, at vi forstår ledertalen bredere end den klassiske tale, hvor lederen én gang om året taler til den samlede organisation. Artiklen peger på, at ledertalen er en effektiv ledelsesressource – når blot vi ser ledertalens tilstedeværelse i det daglige ledelsesarbejde og afdækker, hvad den kan gøre for både lederen og organisationen.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftLedelseidag.dk
  Vol/bind10
  StatusUdgivet - 2 dec. 2014

  Emneord

  • Ledertaler
  • organisationskommunikation
  • retorik
  • ledelsesretorik

  Citer dette

  Gabrielsen, Jonas ; Møller, Mette. / Ledertaler skaber lederskab. I: Ledelseidag.dk. 2014 ; Bind 10.
  @article{bb90e525b4734393aaf6082b14f3c899,
  title = "Ledertaler skaber lederskab",
  abstract = "De fleste ledere opdager hurtigt potentialet i mundtlig kommunikation. Men hvad er det egentlig for en form for mundtlig kommunikation, der fylder p{\aa} direktionsgangene? Mange ledere vil nok intuitivt svare samtalen – men m{\aa}ske de i lige s{\aa} h{\o}j grad burde t{\ae}nke ledertalen? Det kr{\ae}ver imidlertid, at vi forst{\aa}r ledertalen bredere end den klassiske tale, hvor lederen {\'e}n gang om {\aa}ret taler til den samlede organisation. Artiklen peger p{\aa}, at ledertalen er en effektiv ledelsesressource – n{\aa}r blot vi ser ledertalens tilstedev{\ae}relse i det daglige ledelsesarbejde og afd{\ae}kker, hvad den kan g{\o}re for b{\aa}de lederen og organisationen.",
  keywords = "Ledertaler, organisationskommunikation, retorik, ledelsesretorik",
  author = "Jonas Gabrielsen and Mette M{\o}ller",
  year = "2014",
  month = "12",
  day = "2",
  language = "Dansk",
  volume = "10",
  journal = "Ledelseidag.dk",

  }

  Ledertaler skaber lederskab. / Gabrielsen, Jonas; Møller, Mette.

  I: Ledelseidag.dk, Bind 10, 02.12.2014.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Ledertaler skaber lederskab

  AU - Gabrielsen, Jonas

  AU - Møller, Mette

  PY - 2014/12/2

  Y1 - 2014/12/2

  N2 - De fleste ledere opdager hurtigt potentialet i mundtlig kommunikation. Men hvad er det egentlig for en form for mundtlig kommunikation, der fylder på direktionsgangene? Mange ledere vil nok intuitivt svare samtalen – men måske de i lige så høj grad burde tænke ledertalen? Det kræver imidlertid, at vi forstår ledertalen bredere end den klassiske tale, hvor lederen én gang om året taler til den samlede organisation. Artiklen peger på, at ledertalen er en effektiv ledelsesressource – når blot vi ser ledertalens tilstedeværelse i det daglige ledelsesarbejde og afdækker, hvad den kan gøre for både lederen og organisationen.

  AB - De fleste ledere opdager hurtigt potentialet i mundtlig kommunikation. Men hvad er det egentlig for en form for mundtlig kommunikation, der fylder på direktionsgangene? Mange ledere vil nok intuitivt svare samtalen – men måske de i lige så høj grad burde tænke ledertalen? Det kræver imidlertid, at vi forstår ledertalen bredere end den klassiske tale, hvor lederen én gang om året taler til den samlede organisation. Artiklen peger på, at ledertalen er en effektiv ledelsesressource – når blot vi ser ledertalens tilstedeværelse i det daglige ledelsesarbejde og afdækker, hvad den kan gøre for både lederen og organisationen.

  KW - Ledertaler

  KW - organisationskommunikation

  KW - retorik

  KW - ledelsesretorik

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 10

  JO - Ledelseidag.dk

  JF - Ledelseidag.dk

  ER -