Le nuvelles universite

  Publikation: KonferencebidragPaperForskning

  Abstract

  Konferencen afholdtes af en frankofon videnskabsteoretisk forskningsgruppe der hører tili Montreal, dvs med deltagere fra Universite Montreale og UQAM, der havde foreberedt denne konference m.h.p. at skrive en publikation om de nye universiteter. UC er i særklasse det mest radikale eksempel på de nye universiteter, hvis man inddrager de elementer der overlevede normaliseringsbestræbelserne. Og RUC står idag som et lysende eksmpel for en del universitetsadministratorer der søger at etablere mere relevant universitetsuddannelse.De markante ting ved RUC er som bekendt: man har vendt den akademiske proces, så akademisk forsteålse er det første man lærer i uddannelsen, og at specialisering ind fagkulturelementer kommer derefter. Den akademsike motor er problemorientering, der blandt andet også leder til tværfaglighed i refleksionen. Og endelig skaber det kollektive vidensarbejde- projektarbejdet og den kollektive organisering i huse, navnlig i basisuddannelserne - høj kvalitet og indlæring af videnspraksisser der er komplet parallelle med arbejdsprocesser i organisationer, f.eks. ved vidensarbejde og i al ledelse.

  Præsentationen på konferencen viste hvordan denne uddannelsestankegang er konkret i RUC, og at institutionaliseringsprocesserne blandt andet har medført en skarpere formulering af det akademsike perspektiv i problemorientering i en del af universitetet. Andre institutionaliseringsprocessernævnes også.

  Præsentationen kan fås ved henvendelse til forfatteren.

  Der skal publiceres en antologi og processeni de nye universiteter, med udgangspunkt i de franske og canadiske erfaringer fra 1967/68 og senere.

  OriginalsprogEngelsk
  Publikationsdato2009
  Antal sider5
  StatusUdgivet - 2009
  BegivenhedLes universités nouvelles, XXe siècleMontréal, 22 au 24 octobre 2009Université du Québec à MontréalSalle des Boiseries (J-2805) - Montreal, Canada
  Varighed: 22 okt. 200924 okt. 2009

  Konference

  KonferenceLes universités nouvelles, XXe siècleMontréal, 22 au 24 octobre 2009Université du Québec à MontréalSalle des Boiseries (J-2805)
  Land/OmrådeCanada
  ByMontreal
  Periode22/10/200924/10/2009

  Emneord

  • Ny akademisk uddannelse
  • RUC
  • problemorientering
  • projektarbejde
  • akademisk uddannelse
  • institutionalisering

  Citer dette