Laurent Thévenot and the French Convention School

A short introduction

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Resumé

Formålet med denne korte introduktion er at præsentere nogle af Laurent Thévenot’s mest centrale bidrag. Det argumenteres at et at de helt centrale bidrag har været udforskningen af et sociologisk perspektiv på økonomisk adfærd, herunder betydningen af plurale retfærdiggørelsesformer.
    OriginalsprogEngelsk
    TidsskriftEconomic Sociology
    Vol/bind5
    Udgave nummer3
    Sider (fra-til)2-9
    ISSN1871-3351
    StatusUdgivet - 2004

@article{ad4e8120ab9d11db8289000ea68e967b,
    title = "Laurent Th{\'e}venot and the French Convention School: A short introduction",
    abstract = "The aim of this short introduction is to present some of the most important of Laurent Th{\'e}venot’s contritions. It is argued that one of the key contributions has been his elaboration on a sociological perspective for the study of economic action.",
    author = "S{\o}ren Jagd",
    year = "2004",
    language = "English",
    volume = "5",
    pages = "2--9",
    journal = "Economic Sociology",
    issn = "1871-3351",
    publisher = "Max-Planck-Institut fuer Gesellschaftsforschung",
    number = "3",

Laurent Thévenot and the French Convention School : A short introduction. / Jagd, Søren.

I: Economic Sociology, Bind 5, Nr. 3, 2004, s. 2-9.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Laurent Thévenot and the French Convention School

T2 - A short introduction

AU - Jagd, Søren

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - The aim of this short introduction is to present some of the most important of Laurent Thévenot’s contritions. It is argued that one of the key contributions has been his elaboration on a sociological perspective for the study of economic action.

AB - The aim of this short introduction is to present some of the most important of Laurent Thévenot’s contritions. It is argued that one of the key contributions has been his elaboration on a sociological perspective for the study of economic action.

M3 - Journal article

VL - 5