Labels in PURE - Til gavn eller hindring?

Sacha Zurcher, Birgitte Sass

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Resumé

StatusUdgivet - 2009

Bibliografisk note

• usability
    • forskningsregistrering
    • meta-data
    • labels

@book{57cad310510511deb106000ea68e967b,
    title = "Labels in PURE - Til gavn eller hindring?",
    abstract = "Denne artikel er baseret p{\aa} en usability test af anvendelse af labels i PURE, et vidensregistreringssystem. Form{\aa}let var at unders{\o}ge om hvorvidt de anvendte labels i PURE underst{\o}tter forskernes inddatering af forskellige publikationstyper. Pilot testen viste at man skal v{\ae}re opm{\ae}rksom p{\aa}, at de anvendte labels ikke n{\o}dvendigvis d{\ae}kker over et kontrolleret fagsprog der modsvarer alle faglige dom{\ae}ner. PURE underst{\o}tter s{\aa}ledes ikke intuitivt alle forskeres forst{\aa}else af registrering af publikationstyper. Endvidere kan det skabe forvirring n{\aa}r sproget ikke er konsistent, som det er tilf{\ae}lde i PURE hvor der anvendes b{\aa}de engelske og danske labels. Til sidst har pilot testen p{\aa}vist at enkelte labels refererer til funktioner der ikke fungerer efter hensigten. Det {\o}ger frustrationer hos brugere og mindsker brugervenligheden. Da denne konklusion er baseret p{\aa} en pilot test med kun to brugere, kan resultaterne kun bruges som en indikator p{\aa}, hvorvidt de brugte labels i PURE er tydelige og genkendelige for forskere.",
    keywords = "usability, forskningsregistrering, meta-data, labels",
    author = "Sacha Zurcher and Birgitte Sass",
    note = "Eksamensopgave Mastermodul {"}Informationsarkitektur i Virksomheders Informationssystemer{"}, Danmarks Biblioteksskole",
    year = "2009",

Labels in PURE - Til gavn eller hindring? / Zurcher, Sacha; Sass, Birgitte.

2009. 24 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

TY - RPRT

T1 - Labels in PURE - Til gavn eller hindring?

AU - Zurcher, Sacha

AU - Sass, Birgitte

N1 - Eksamensopgave Mastermodul "Informationsarkitektur i Virksomheders Informationssystemer", Danmarks Biblioteksskole

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Denne artikel er baseret på en usability test af anvendelse af labels i PURE, et vidensregistreringssystem. Formålet var at undersøge om hvorvidt de anvendte labels i PURE understøtter forskernes inddatering af forskellige publikationstyper. Pilot testen viste at man skal være opmærksom på, at de anvendte labels ikke nødvendigvis dækker over et kontrolleret fagsprog der modsvarer alle faglige domæner. PURE understøtter således ikke intuitivt alle forskeres forståelse af registrering af publikationstyper. Endvidere kan det skabe forvirring når sproget ikke er konsistent, som det er tilfælde i PURE hvor der anvendes både engelske og danske labels. Til sidst har pilot testen påvist at enkelte labels refererer til funktioner der ikke fungerer efter hensigten. Det øger frustrationer hos brugere og mindsker brugervenligheden. Da denne konklusion er baseret på en pilot test med kun to brugere, kan resultaterne kun bruges som en indikator på, hvorvidt de brugte labels i PURE er tydelige og genkendelige for forskere.

AB - Denne artikel er baseret på en usability test af anvendelse af labels i PURE, et vidensregistreringssystem. Formålet var at undersøge om hvorvidt de anvendte labels i PURE understøtter forskernes inddatering af forskellige publikationstyper. Pilot testen viste at man skal være opmærksom på, at de anvendte labels ikke nødvendigvis dækker over et kontrolleret fagsprog der modsvarer alle faglige domæner. PURE understøtter således ikke intuitivt alle forskeres forståelse af registrering af publikationstyper. Endvidere kan det skabe forvirring når sproget ikke er konsistent, som det er tilfælde i PURE hvor der anvendes både engelske og danske labels. Til sidst har pilot testen påvist at enkelte labels refererer til funktioner der ikke fungerer efter hensigten. Det øger frustrationer hos brugere og mindsker brugervenligheden. Da denne konklusion er baseret på en pilot test med kun to brugere, kan resultaterne kun bruges som en indikator på, hvorvidt de brugte labels i PURE er tydelige og genkendelige for forskere.

KW - usability

KW - forskningsregistrering

KW - meta-data

KW - labels

M3 - Rapport

BT - Labels in PURE - Til gavn eller hindring?