Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Skolen og arbejdspladsen kan betragtes som to forskellige læringsmiljøer. Men hvad kendetegner et læringsmiljø – og hvordan skal man forstå det? Det forsøger artiklen her at udrede. Den udfordrer de almindelige forståelser af henholdsvis skolen og arbejdspladsen ved at undersøge de to læringsmiljøer under samme optik. Desuden peger den på forskelle og ligheder mellem de to miljøer, med hensyn til hvilke former for læring der fremmes i hver af dem - og hvilken form for viden, der værdsættes. Det vil danne udgangspunkt for nogle bud på, hvordan samspillet mellem de to læringsmiljøer kan forstås i et læringsperspektiv.
  OriginalsprogDansk
  TitelLæring i et spændingsfelt : mellem uddannelse og arbejde
  RedaktørerChristian Helms Jørgensen, Pernille Bottrup
  Udgivelses stedFrederiksberg
  ForlagRoskilde Universitetsforlag
  Publikationsdato2004
  Sider53-74
  ISBN (Trykt)87-7867-274-0
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • skole og arbejdsplads som læringsmiljøer
  • samspil
  • kompetenceudvikling

  Citer dette

  Jørgensen, C. H. (2004). Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser. I C. H. Jørgensen, & P. Bottrup (red.), Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde (s. 53-74). Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag.
  Jørgensen, Christian Helms. / Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser. Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. red. / Christian Helms Jørgensen ; Pernille Bottrup. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 53-74
  @inbook{4b56f9e052ae11dbae81000ea68e967b,
  title = "L{\ae}ringsmilj{\o}er og samspillets l{\ae}reprocesser",
  abstract = "Skolen og arbejdspladsen kan betragtes som to forskellige l{\ae}ringsmilj{\o}er. Men hvad kendetegner et l{\ae}ringsmilj{\o} – og hvordan skal man forst{\aa} det? Det fors{\o}ger artiklen her at udrede. Den udfordrer de almindelige forst{\aa}elser af henholdsvis skolen og arbejdspladsen ved at unders{\o}ge de to l{\ae}ringsmilj{\o}er under samme optik. Desuden peger den p{\aa} forskelle og ligheder mellem de to milj{\o}er, med hensyn til hvilke former for l{\ae}ring der fremmes i hver af dem - og hvilken form for viden, der v{\ae}rds{\ae}ttes. Det vil danne udgangspunkt for nogle bud p{\aa}, hvordan samspillet mellem de to l{\ae}ringsmilj{\o}er kan forst{\aa}s i et l{\ae}ringsperspektiv.",
  keywords = "skole og arbejdsplads som l{\ae}ringsmilj{\o}er, samspil, kompetenceudvikling",
  author = "J{\o}rgensen, {Christian Helms}",
  year = "2004",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7867-274-0",
  pages = "53--74",
  editor = "J{\o}rgensen, {Christian Helms} and Pernille Bottrup",
  booktitle = "L{\ae}ring i et sp{\ae}ndingsfelt",
  publisher = "Roskilde Universitetsforlag",

  }

  Jørgensen, CH 2004, Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser. i CH Jørgensen & P Bottrup (red), Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. Roskilde Universitetsforlag, Frederiksberg, s. 53-74.

  Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser. / Jørgensen, Christian Helms.

  Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. red. / Christian Helms Jørgensen; Pernille Bottrup. Frederiksberg : Roskilde Universitetsforlag, 2004. s. 53-74.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser

  AU - Jørgensen, Christian Helms

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - Skolen og arbejdspladsen kan betragtes som to forskellige læringsmiljøer. Men hvad kendetegner et læringsmiljø – og hvordan skal man forstå det? Det forsøger artiklen her at udrede. Den udfordrer de almindelige forståelser af henholdsvis skolen og arbejdspladsen ved at undersøge de to læringsmiljøer under samme optik. Desuden peger den på forskelle og ligheder mellem de to miljøer, med hensyn til hvilke former for læring der fremmes i hver af dem - og hvilken form for viden, der værdsættes. Det vil danne udgangspunkt for nogle bud på, hvordan samspillet mellem de to læringsmiljøer kan forstås i et læringsperspektiv.

  AB - Skolen og arbejdspladsen kan betragtes som to forskellige læringsmiljøer. Men hvad kendetegner et læringsmiljø – og hvordan skal man forstå det? Det forsøger artiklen her at udrede. Den udfordrer de almindelige forståelser af henholdsvis skolen og arbejdspladsen ved at undersøge de to læringsmiljøer under samme optik. Desuden peger den på forskelle og ligheder mellem de to miljøer, med hensyn til hvilke former for læring der fremmes i hver af dem - og hvilken form for viden, der værdsættes. Det vil danne udgangspunkt for nogle bud på, hvordan samspillet mellem de to læringsmiljøer kan forstås i et læringsperspektiv.

  KW - skole og arbejdsplads som læringsmiljøer

  KW - samspil

  KW - kompetenceudvikling

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7867-274-0

  SP - 53

  EP - 74

  BT - Læring i et spændingsfelt

  A2 - Jørgensen, Christian Helms

  A2 - Bottrup, Pernille

  PB - Roskilde Universitetsforlag

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Jørgensen CH. Læringsmiljøer og samspillets læreprocesser. I Jørgensen CH, Bottrup P, red., Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. Frederiksberg: Roskilde Universitetsforlag. 2004. s. 53-74