Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde

Christian Helms Jørgensen (Redaktør), Pernille Bottrup (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Abstract

Der er behov for et bedre samspil mellem de erhvervsrettede uddannelser og arbejdspladserne. Deltagere på uddannelsesforløb og kurser har alt for ofte problemer med at se en sammenhæng med det daglige arbejde. Denne bog bidrager til en bedre forståelse af samspilsproblemets karakter og årsager, samtidig med at den udvikler forslag til dets løsning. Hvorfor opleves uddannelse og arbejde som forskellige verdener? På hvilke områder er der en pointe i at fastholde forskelligheden? Og hvordan kan man i praksis bygge bro mellem uddannelse og arbejde? Bogens forfattere, som tæller både forskere og praktikere, har sammen anlagt en række nye perspektiver på problemet. Der er både artikler, som skaber overblik over problemfeltet, og artikler, som går ned i specifikke temaer som: mentoring, læringsmiljøer, netværk mellem skole og virksomheder, livshistorie og realkompetencer. Bogen henvender sig til såvel undervisere og professionelle som praktikere inden for feltet.
    Udgivelses stedFrederiksberg
    ForlagRoskilde Universitetsforlag
    Udgave1. udg.
    ISBN (Trykt)87-7867-274-0
    StatusUdgivet - 2004

• samspil uddannelse og arbejde
    • kompetenceudvikling
    • læringsmiljø
    • mentoring
    • læring
    • realkompetence
    • netværk

Jørgensen, C. H., & Bottrup, P. (red.) (2004). Læring i et spændingsfelt: mellem uddannelse og arbejde. (1. udg. udg.) Roskilde Universitetsforlag.