Kunstterapi for traumatiserede flygtninge

Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge

Nanna Wibholm, Lea Bentsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Oasis har siden 2010 arbejdet med udvikling af et supplerende og understøttende kunstterapeutisk tilbud til vore patienter.
Med denne pjece ønsker vi at videregive de erfaringer, vi har høstet i forhold til, hvad kunstterapien ser ud til at tilføje af merværdi til behandlingen af traumatiserede flygtninge.
Nogle af de vigtigste erfaringer vi har gjort os er, at muligheden for at udtrykke sig gennem billeder giver en stemme til de patienter, som har vanskeligt ved at fortælle om deres oplevelser med krig, flugt og overgreb. Når billederne inddrages i den
psykoterapeutiske behandling giver det mulighed for at åbne en dør ind i det traumefelt, som ellers er hermetisk lukket. Oasis har arbejdet tværfagligt med rehabilitering af traumatiserede flygtninge (børn, unge og voksne), og deres pårørende
siden 1987. Patienternes problemer er komplekse og mangefacetterede, og der er ikke entydige behandlingssvar på alle tilstande. Oasis bestræber sig derfor løbende på at undersøge og udvikle metoder, der kan imødekomme forskellige patienters
behov for behandling. Vi håber med denne pjece at vække læsernes interesse for de muligheder, der ligger i kunstterapien inden for behandlingsområdet,
og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.
OriginalsprogDansk
ForlagOasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge
StatusUdgivet - 2014

Citer dette

Wibholm, N., & Bentsen, L. (2014). Kunstterapi for traumatiserede flygtninge: Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge. Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge.
Wibholm, Nanna ; Bentsen, Lea. / Kunstterapi for traumatiserede flygtninge : Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge. Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge, 2014.
@book{4c00d87b0730470caf2a7c927174cb04,
title = "Kunstterapi for traumatiserede flygtninge: Gruppeforl{\o}b i Oasis - Behandling og r{\aa}dgivning for flygtninge",
abstract = "Oasis har siden 2010 arbejdet med udvikling af et supplerende og underst{\o}ttende kunstterapeutisk tilbud til vore patienter.Med denne pjece {\o}nsker vi at videregive de erfaringer, vi har h{\o}stet i forhold til, hvad kunstterapien ser ud til at tilf{\o}je af merv{\ae}rdi til behandlingen af traumatiserede flygtninge.Nogle af de vigtigste erfaringer vi har gjort os er, at muligheden for at udtrykke sig gennem billeder giver en stemme til de patienter, som har vanskeligt ved at fort{\ae}lle om deres oplevelser med krig, flugt og overgreb. N{\aa}r billederne inddrages i denpsykoterapeutiske behandling giver det mulighed for at {\aa}bne en d{\o}r ind i det traumefelt, som ellers er hermetisk lukket. Oasis har arbejdet tv{\ae}rfagligt med rehabilitering af traumatiserede flygtninge (b{\o}rn, unge og voksne), og deres p{\aa}r{\o}rendesiden 1987. Patienternes problemer er komplekse og mangefacetterede, og der er ikke entydige behandlingssvar p{\aa} alle tilstande. Oasis bestr{\ae}ber sig derfor l{\o}bende p{\aa} at unders{\o}ge og udvikle metoder, der kan im{\o}dekomme forskellige patientersbehov for behandling. Vi h{\aa}ber med denne pjece at v{\ae}kke l{\ae}sernes interesse for de muligheder, der ligger i kunstterapien inden for behandlingsomr{\aa}det,og st{\aa}r gerne til r{\aa}dighed med yderligere oplysninger.",
keywords = "art-therapy, trauma, refugees, phenomenology, psychology, collage",
author = "Nanna Wibholm and Lea Bentsen",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "Oasis - behandling og r{\aa}dgivning for traumatiserede flygtninge",

}

Wibholm, N & Bentsen, L 2014, Kunstterapi for traumatiserede flygtninge: Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge. Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge.

Kunstterapi for traumatiserede flygtninge : Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge. / Wibholm, Nanna; Bentsen, Lea.

Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge, 2014.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Kunstterapi for traumatiserede flygtninge

T2 - Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge

AU - Wibholm, Nanna

AU - Bentsen, Lea

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Oasis har siden 2010 arbejdet med udvikling af et supplerende og understøttende kunstterapeutisk tilbud til vore patienter.Med denne pjece ønsker vi at videregive de erfaringer, vi har høstet i forhold til, hvad kunstterapien ser ud til at tilføje af merværdi til behandlingen af traumatiserede flygtninge.Nogle af de vigtigste erfaringer vi har gjort os er, at muligheden for at udtrykke sig gennem billeder giver en stemme til de patienter, som har vanskeligt ved at fortælle om deres oplevelser med krig, flugt og overgreb. Når billederne inddrages i denpsykoterapeutiske behandling giver det mulighed for at åbne en dør ind i det traumefelt, som ellers er hermetisk lukket. Oasis har arbejdet tværfagligt med rehabilitering af traumatiserede flygtninge (børn, unge og voksne), og deres pårørendesiden 1987. Patienternes problemer er komplekse og mangefacetterede, og der er ikke entydige behandlingssvar på alle tilstande. Oasis bestræber sig derfor løbende på at undersøge og udvikle metoder, der kan imødekomme forskellige patientersbehov for behandling. Vi håber med denne pjece at vække læsernes interesse for de muligheder, der ligger i kunstterapien inden for behandlingsområdet,og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

AB - Oasis har siden 2010 arbejdet med udvikling af et supplerende og understøttende kunstterapeutisk tilbud til vore patienter.Med denne pjece ønsker vi at videregive de erfaringer, vi har høstet i forhold til, hvad kunstterapien ser ud til at tilføje af merværdi til behandlingen af traumatiserede flygtninge.Nogle af de vigtigste erfaringer vi har gjort os er, at muligheden for at udtrykke sig gennem billeder giver en stemme til de patienter, som har vanskeligt ved at fortælle om deres oplevelser med krig, flugt og overgreb. Når billederne inddrages i denpsykoterapeutiske behandling giver det mulighed for at åbne en dør ind i det traumefelt, som ellers er hermetisk lukket. Oasis har arbejdet tværfagligt med rehabilitering af traumatiserede flygtninge (børn, unge og voksne), og deres pårørendesiden 1987. Patienternes problemer er komplekse og mangefacetterede, og der er ikke entydige behandlingssvar på alle tilstande. Oasis bestræber sig derfor løbende på at undersøge og udvikle metoder, der kan imødekomme forskellige patientersbehov for behandling. Vi håber med denne pjece at vække læsernes interesse for de muligheder, der ligger i kunstterapien inden for behandlingsområdet,og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

KW - art-therapy

KW - trauma

KW - refugees

KW - phenomenology

KW - psychology

KW - collage

M3 - Bog

BT - Kunstterapi for traumatiserede flygtninge

PB - Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge

ER -

Wibholm N, Bentsen L. Kunstterapi for traumatiserede flygtninge: Gruppeforløb i Oasis - Behandling og rådgivning for flygtninge. Oasis - behandling og rådgivning for traumatiserede flygtninge, 2014.