Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum

Bruno Ingemann, Lisa Gjedde

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  I denne artikel bliver det undersøgt, om det er muligt at forstå forholdet mellem materielle genstande på et museum og dets brugere ved hjælp af en eksperimentel undersøgelse, som vi kalder 'Vala-projektet', og en række udvalgte informater. Vi sætter gennem forsøget indirekte fokus på følgende centrale museale spørgsmål: Hvordan kan den besøgende eller brugeren skabe betydning i komplekse værker? Og hvilken indflydelse har forestillingen om offentligheden på brugerens konstruktion af betydning?
  OriginalsprogDansk
  TitelNy dansk museologi
  Antal sider18
  Udgivelses stedÅrhus
  ForlagAarhus Universitetsforlag
  Publikationsdato2005
  Sider165-183
  ISBN (Trykt)87-7934-233-7
  StatusUdgivet - 2005

  Citer dette

  Ingemann, B., & Gjedde, L. (2005). Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum. I Ny dansk museologi (s. 165-183). Århus: Aarhus Universitetsforlag.
  Ingemann, Bruno ; Gjedde, Lisa. / Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum. Ny dansk museologi. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2005. s. 165-183
  @inbook{b9c8cc9052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "Kroppen p{\aa} museum – eksperimentel unders{\o}gelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum",
  abstract = "I denne artikel bliver det unders{\o}gt, om det er muligt at forst{\aa} forholdet mellem materielle genstande p{\aa} et museum og dets brugere ved hj{\ae}lp af en eksperimentel unders{\o}gelse, som vi kalder 'Vala-projektet', og en r{\ae}kke udvalgte informater. Vi s{\ae}tter gennem fors{\o}get indirekte fokus p{\aa} f{\o}lgende centrale museale sp{\o}rgsm{\aa}l: Hvordan kan den bes{\o}gende eller brugeren skabe betydning i komplekse v{\ae}rker? Og hvilken indflydelse har forestillingen om offentligheden p{\aa} brugerens konstruktion af betydning?",
  author = "Bruno Ingemann and Lisa Gjedde",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  isbn = "87-7934-233-7",
  pages = "165--183",
  booktitle = "Ny dansk museologi",
  publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

  }

  Ingemann, B & Gjedde, L 2005, Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum. i Ny dansk museologi. Aarhus Universitetsforlag, Århus, s. 165-183.

  Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum. / Ingemann, Bruno; Gjedde, Lisa.

  Ny dansk museologi. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2005. s. 165-183.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum

  AU - Ingemann, Bruno

  AU - Gjedde, Lisa

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - I denne artikel bliver det undersøgt, om det er muligt at forstå forholdet mellem materielle genstande på et museum og dets brugere ved hjælp af en eksperimentel undersøgelse, som vi kalder 'Vala-projektet', og en række udvalgte informater. Vi sætter gennem forsøget indirekte fokus på følgende centrale museale spørgsmål: Hvordan kan den besøgende eller brugeren skabe betydning i komplekse værker? Og hvilken indflydelse har forestillingen om offentligheden på brugerens konstruktion af betydning?

  AB - I denne artikel bliver det undersøgt, om det er muligt at forstå forholdet mellem materielle genstande på et museum og dets brugere ved hjælp af en eksperimentel undersøgelse, som vi kalder 'Vala-projektet', og en række udvalgte informater. Vi sætter gennem forsøget indirekte fokus på følgende centrale museale spørgsmål: Hvordan kan den besøgende eller brugeren skabe betydning i komplekse værker? Og hvilken indflydelse har forestillingen om offentligheden på brugerens konstruktion af betydning?

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 87-7934-233-7

  SP - 165

  EP - 183

  BT - Ny dansk museologi

  PB - Aarhus Universitetsforlag

  CY - Århus

  ER -

  Ingemann B, Gjedde L. Kroppen på museum – eksperimentel undersøgelse af interaktivitet mellem brugere og museale genstande og rum. I Ny dansk museologi. Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2005. s. 165-183