Krigsredaktører

Danske udlandsredaktørers erfaringer med krigsjournalistik

Hanne Jørndrup, Niels Rohleder

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Journalistik om dansk krigsførelse er de senere år blevet fast nyhedsstof og en del af danske ud-landsredaktørers hverdagspraksis. Gennem interview med udvalgte udlandsredaktører giver artiklen indblik i de valg, der træffes i forbindelse med krigsjournalistikkens praktiske tilrette-læggelse. Hvilke krige skal dækkes, hvem skal sendes til krigszonen, hvordan får man adgang til og viden om konflikten, hvem samarbejder man med og hvad gør man af de indhentede erfarin-ger? Interviewene viser, hvordan krigsdækningen bliver tænkt ind i de vante rutiner og gøres til et element i mediernes interne konkurrence. Systematisk erfaringsopsamling omkring krigsjour-nalistikken eller fælles strategier som modoffensiv til forsvarets pressestrategi er der derimod ikke mange tegn på. Artiklen rejser afslutningsvis spørgsmålet om journalister og redaktører kan bruge erfaringerne til at styrke krigsjournalistikken fremover.
OriginalsprogDansk
Artikelnummer10
TidsskriftJournalistica
Vol/bind2013
Udgave nummer1
Sider (fra-til)172-196
Antal sider24
ISSN1901-6220
StatusUdgivet - dec. 2013

Citer dette

@article{e8f9cc07189146aba99e969e8daa44c5,
title = "Krigsredakt{\o}rer: Danske udlandsredakt{\o}rers erfaringer med krigsjournalistik",
abstract = "Journalistik om dansk krigsf{\o}relse er de senere {\aa}r blevet fast nyhedsstof og en del af danske ud-landsredakt{\o}rers hverdagspraksis. Gennem interview med udvalgte udlandsredakt{\o}rer giver artiklen indblik i de valg, der tr{\ae}ffes i forbindelse med krigsjournalistikkens praktiske tilrette-l{\ae}ggelse. Hvilke krige skal d{\ae}kkes, hvem skal sendes til krigszonen, hvordan f{\aa}r man adgang til og viden om konflikten, hvem samarbejder man med og hvad g{\o}r man af de indhentede erfarin-ger? Interviewene viser, hvordan krigsd{\ae}kningen bliver t{\ae}nkt ind i de vante rutiner og g{\o}res til et element i mediernes interne konkurrence. Systematisk erfaringsopsamling omkring krigsjour-nalistikken eller f{\ae}lles strategier som modoffensiv til forsvarets pressestrategi er der derimod ikke mange tegn p{\aa}. Artiklen rejser afslutningsvis sp{\o}rgsm{\aa}let om journalister og redakt{\o}rer kan bruge erfaringerne til at styrke krigsjournalistikken fremover.",
author = "Hanne J{\o}rndrup and Niels Rohleder",
year = "2013",
month = "12",
language = "Dansk",
volume = "2013",
pages = "172--196",
journal = "Journalistica",
issn = "1901-6220",
publisher = "Forlaget Ajour",
number = "1",

}

Krigsredaktører : Danske udlandsredaktørers erfaringer med krigsjournalistik. / Jørndrup, Hanne; Rohleder, Niels.

I: Journalistica, Bind 2013, Nr. 1, 10, 12.2013, s. 172-196.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Krigsredaktører

T2 - Danske udlandsredaktørers erfaringer med krigsjournalistik

AU - Jørndrup, Hanne

AU - Rohleder, Niels

PY - 2013/12

Y1 - 2013/12

N2 - Journalistik om dansk krigsførelse er de senere år blevet fast nyhedsstof og en del af danske ud-landsredaktørers hverdagspraksis. Gennem interview med udvalgte udlandsredaktører giver artiklen indblik i de valg, der træffes i forbindelse med krigsjournalistikkens praktiske tilrette-læggelse. Hvilke krige skal dækkes, hvem skal sendes til krigszonen, hvordan får man adgang til og viden om konflikten, hvem samarbejder man med og hvad gør man af de indhentede erfarin-ger? Interviewene viser, hvordan krigsdækningen bliver tænkt ind i de vante rutiner og gøres til et element i mediernes interne konkurrence. Systematisk erfaringsopsamling omkring krigsjour-nalistikken eller fælles strategier som modoffensiv til forsvarets pressestrategi er der derimod ikke mange tegn på. Artiklen rejser afslutningsvis spørgsmålet om journalister og redaktører kan bruge erfaringerne til at styrke krigsjournalistikken fremover.

AB - Journalistik om dansk krigsførelse er de senere år blevet fast nyhedsstof og en del af danske ud-landsredaktørers hverdagspraksis. Gennem interview med udvalgte udlandsredaktører giver artiklen indblik i de valg, der træffes i forbindelse med krigsjournalistikkens praktiske tilrette-læggelse. Hvilke krige skal dækkes, hvem skal sendes til krigszonen, hvordan får man adgang til og viden om konflikten, hvem samarbejder man med og hvad gør man af de indhentede erfarin-ger? Interviewene viser, hvordan krigsdækningen bliver tænkt ind i de vante rutiner og gøres til et element i mediernes interne konkurrence. Systematisk erfaringsopsamling omkring krigsjour-nalistikken eller fælles strategier som modoffensiv til forsvarets pressestrategi er der derimod ikke mange tegn på. Artiklen rejser afslutningsvis spørgsmålet om journalister og redaktører kan bruge erfaringerne til at styrke krigsjournalistikken fremover.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2013

SP - 172

EP - 196

JO - Journalistica

JF - Journalistica

SN - 1901-6220

IS - 1

M1 - 10

ER -