Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter

Maria Hjortsø Pedersen, Agnete Meldgaard Hansen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Resumé

  Forvaltningsstrukturen på beskæftigelsesområdet har over de seneste år gennemgået en række ændringer, hvor ansvaret for beskæftigelsesindsatsen bl.a. er blevet decentraliseret til kommunerne. Denne decentralisering er dog gået hånd i hånd med statslige ambitioner om stærk styring af området. For at få et indblik i disse styringsambitioner undersøger denne artikel via et dokumentstudie, hvordan styringsteknologier som eksempelvis jobindsats.dk bruges til at synliggøre jobcentrenes resultater og engagere dem i deres egen selvstyring. Artiklen belyser, hvordan nye styringsteknologier er med til at konstruere beskæftigelsesområdet som styringsfelt, og hvordan jobcentrene i den proces søges skabt som synlige, handlekraftige, og ansvarlige selvstyrende organisationer, der via udstukne mål ønskes styret på afstand i et afgrænset handlingsrum.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
  Vol/bind13
  Udgave nummer4
  Sider (fra-til)55-69
  Antal sider14
  ISSN1399-1442
  StatusUdgivet - dec. 2011

  Emneord

  • Beskæftigelsespolitik
  • forvaltningspolitik
  • governmenatilty
  • jobcenter

  Citer dette

  Hjortsø Pedersen, Maria ; Hansen, Agnete Meldgaard. / Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter. I: Tidsskrift for Arbejdsliv. 2011 ; Bind 13, Nr. 4. s. 55-69.
  @article{8dcebcb4efcd477e98a82acecc9be70a,
  title = "Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter",
  abstract = "Forvaltningsstrukturen p{\aa} besk{\ae}ftigelsesomr{\aa}det har over de seneste {\aa}r gennemg{\aa}et en r{\ae}kke {\ae}ndringer, hvor ansvaret for besk{\ae}ftigelsesindsatsen bl.a. er blevet decentraliseret til kommunerne. Denne decentralisering er dog g{\aa}et h{\aa}nd i h{\aa}nd med statslige ambitioner om st{\ae}rk styring af omr{\aa}det. For at f{\aa} et indblik i disse styringsambitioner unders{\o}ger denne artikel via et dokumentstudie, hvordan styringsteknologier som eksempelvis jobindsats.dk bruges til at synligg{\o}re jobcentrenes resultater og engagere dem i deres egen selvstyring. Artiklen belyser, hvordan nye styringsteknologier er med til at konstruere besk{\ae}ftigelsesomr{\aa}det som styringsfelt, og hvordan jobcentrene i den proces s{\o}ges skabt som synlige, handlekraftige, og ansvarlige selvstyrende organisationer, der via udstukne m{\aa}l {\o}nskes styret p{\aa} afstand i et afgr{\ae}nset handlingsrum.",
  keywords = "Besk{\ae}ftigelsespolitik, forvaltningspolitik, governmenatilty, jobcenter",
  author = "{Hjorts{\o} Pedersen}, Maria and Hansen, {Agnete Meldgaard}",
  year = "2011",
  month = "12",
  language = "Dansk",
  volume = "13",
  pages = "55--69",
  journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
  issn = "1399-1442",
  publisher = "Werks Grafiske Hus",
  number = "4",

  }

  Hjortsø Pedersen, M & Hansen, AM 2011, 'Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter', Tidsskrift for Arbejdsliv, bind 13, nr. 4, s. 55-69.

  Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter. / Hjortsø Pedersen, Maria; Hansen, Agnete Meldgaard.

  I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 13, Nr. 4, 12.2011, s. 55-69.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  TY - JOUR

  T1 - Konstruktionen af det selvstyrende jobcenter

  AU - Hjortsø Pedersen, Maria

  AU - Hansen, Agnete Meldgaard

  PY - 2011/12

  Y1 - 2011/12

  N2 - Forvaltningsstrukturen på beskæftigelsesområdet har over de seneste år gennemgået en række ændringer, hvor ansvaret for beskæftigelsesindsatsen bl.a. er blevet decentraliseret til kommunerne. Denne decentralisering er dog gået hånd i hånd med statslige ambitioner om stærk styring af området. For at få et indblik i disse styringsambitioner undersøger denne artikel via et dokumentstudie, hvordan styringsteknologier som eksempelvis jobindsats.dk bruges til at synliggøre jobcentrenes resultater og engagere dem i deres egen selvstyring. Artiklen belyser, hvordan nye styringsteknologier er med til at konstruere beskæftigelsesområdet som styringsfelt, og hvordan jobcentrene i den proces søges skabt som synlige, handlekraftige, og ansvarlige selvstyrende organisationer, der via udstukne mål ønskes styret på afstand i et afgrænset handlingsrum.

  AB - Forvaltningsstrukturen på beskæftigelsesområdet har over de seneste år gennemgået en række ændringer, hvor ansvaret for beskæftigelsesindsatsen bl.a. er blevet decentraliseret til kommunerne. Denne decentralisering er dog gået hånd i hånd med statslige ambitioner om stærk styring af området. For at få et indblik i disse styringsambitioner undersøger denne artikel via et dokumentstudie, hvordan styringsteknologier som eksempelvis jobindsats.dk bruges til at synliggøre jobcentrenes resultater og engagere dem i deres egen selvstyring. Artiklen belyser, hvordan nye styringsteknologier er med til at konstruere beskæftigelsesområdet som styringsfelt, og hvordan jobcentrene i den proces søges skabt som synlige, handlekraftige, og ansvarlige selvstyrende organisationer, der via udstukne mål ønskes styret på afstand i et afgrænset handlingsrum.

  KW - Beskæftigelsespolitik

  KW - forvaltningspolitik

  KW - governmenatilty

  KW - jobcenter

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 13

  SP - 55

  EP - 69

  JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

  JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

  SN - 1399-1442

  IS - 4

  ER -