Konkurrencestaten og dens litterære afvigere

Resumé

Publikationsdato8 aug. 2018
StatusUdgivet - 8 aug. 2018
BegivenhedScandinavian Exceptionalisms: IASS 2018 Conference - University of Copenhagen, København, Danmark
Varighed: 7 aug. 201810 aug. 2018
Konferencens nummer: 32

Konference

KonferenceScandinavian Exceptionalisms
Nummer32
LokationUniversity of Copenhagen
LandDanmark
ByKøbenhavn
Periode07/08/201810/08/2018

Bibliografisk note

Konkurrencestaten og dens litterære afvigere

Svendsen, E. (2018). Konkurrencestaten og dens litterære afvigere. Afhandling præsenteret på Scandinavian Exceptionalisms, København, Danmark.
Svendsen, Erik. / Konkurrencestaten og dens litterære afvigere. Afhandling præsenteret på Scandinavian Exceptionalisms, København, Danmark.
@conference{1ea2b78160954f76a6e1183c645e764f,
title = "Konkurrencestaten og dens litter{\ae}re afvigere",
abstract = "Ove Kaj Pedersen har med succes i den danske offentlighed lanceret forestillingen om konkurrencestaten, en ide der er blevet politisk realitet og det langt ud over de sn{\ae}vre omr{\aa}der der kan forbindes med en statslig agenda. Man kan med god ret s{\aa}gar tale om et konkurrencesamfund; konkurrencekulturen manifesterer sig i mediekulturen, men som motiv er konkurrencen interessant nok underbetonet i den litteratur, som nyder st{\o}rst bev{\aa}genhed i den litter{\ae}re institution. Det betyder ikke at f{\o}lgerne af konkurrencen ikke findes i litteraturen, snarere tv{\ae}rtimod. Men den tematiseres der prim{\ae}rt via dens konsekvenser. Det er konkurrencens menneskelige omkostninger litteraturen synes mest optaget af. For at profilere det historisk nye, eller accentueringen af problemstillingen, vil jeg referere tilbage til de ideologiske og politiske ideer der karakteriserer velf{\ae}rdsstaten.Jeg vil i mit paper l{\ae}se et mindre udvalg af samtidige forfattere i lyset af skismaet mellem en samfundsm{\ae}ssig tilslutning til konkurrencekulturen og den litter{\ae}re modstand mod selvsamme. Forfattere som Villy S{\o}rensen, Jan Sonnergaard og Christina Hagen er oplagte at inddrage men ogs{\aa} andre kan komme p{\aa} tale.",
author = "Erik Svendsen",
note = "Konkurrencestaten og dens litter{\ae}re afvigere; Scandinavian Exceptionalisms : IASS 2018 Conference ; Conference date: 07-08-2018 Through 10-08-2018",
year = "2018",
month = "8",
day = "8",

Svendsen, E 2018, 'Konkurrencestaten og dens litterære afvigere' Paper fremlagt ved Scandinavian Exceptionalisms, København, Danmark, 07/08/2018 - 10/08/2018, .

Konkurrencestaten og dens litterære afvigere. / Svendsen, Erik.

Publikation: KonferencebidragPaperForskning

TY - CONF

T1 - Konkurrencestaten og dens litterære afvigere

AU - Svendsen, Erik

N1 - Konkurrencestaten og dens litterære afvigere

PY - 2018/8/8

Y1 - 2018/8/8

N2 - Ove Kaj Pedersen har med succes i den danske offentlighed lanceret forestillingen om konkurrencestaten, en ide der er blevet politisk realitet og det langt ud over de snævre områder der kan forbindes med en statslig agenda. Man kan med god ret sågar tale om et konkurrencesamfund; konkurrencekulturen manifesterer sig i mediekulturen, men som motiv er konkurrencen interessant nok underbetonet i den litteratur, som nyder størst bevågenhed i den litterære institution. Det betyder ikke at følgerne af konkurrencen ikke findes i litteraturen, snarere tværtimod. Men den tematiseres der primært via dens konsekvenser. Det er konkurrencens menneskelige omkostninger litteraturen synes mest optaget af. For at profilere det historisk nye, eller accentueringen af problemstillingen, vil jeg referere tilbage til de ideologiske og politiske ideer der karakteriserer velfærdsstaten.Jeg vil i mit paper læse et mindre udvalg af samtidige forfattere i lyset af skismaet mellem en samfundsmæssig tilslutning til konkurrencekulturen og den litterære modstand mod selvsamme. Forfattere som Villy Sørensen, Jan Sonnergaard og Christina Hagen er oplagte at inddrage men også andre kan komme på tale.

AB - Ove Kaj Pedersen har med succes i den danske offentlighed lanceret forestillingen om konkurrencestaten, en ide der er blevet politisk realitet og det langt ud over de snævre områder der kan forbindes med en statslig agenda. Man kan med god ret sågar tale om et konkurrencesamfund; konkurrencekulturen manifesterer sig i mediekulturen, men som motiv er konkurrencen interessant nok underbetonet i den litteratur, som nyder størst bevågenhed i den litterære institution. Det betyder ikke at følgerne af konkurrencen ikke findes i litteraturen, snarere tværtimod. Men den tematiseres der primært via dens konsekvenser. Det er konkurrencens menneskelige omkostninger litteraturen synes mest optaget af. For at profilere det historisk nye, eller accentueringen af problemstillingen, vil jeg referere tilbage til de ideologiske og politiske ideer der karakteriserer velfærdsstaten.Jeg vil i mit paper læse et mindre udvalg af samtidige forfattere i lyset af skismaet mellem en samfundsmæssig tilslutning til konkurrencekulturen og den litterære modstand mod selvsamme. Forfattere som Villy Sørensen, Jan Sonnergaard og Christina Hagen er oplagte at inddrage men også andre kan komme på tale.

M3 - Paper

Svendsen E. Konkurrencestaten og dens litterære afvigere. 2018. Afhandling præsenteret på Scandinavian Exceptionalisms, København, Danmark.