Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper

Lise Bisballe, Gladius Kulothungan

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Resumé

  Mens entreprenørskab og iværksætteri blandt etniske minoriteter i Danmark har opnået anerkendelse, legitimation og politisk opbakning, kan det samme ikke siges om socialt entreprenørskab. Kapitlet beskæftiger sig med adfærden hos nystartede sociale entreprenører fra etniske minoritets grupper specielt med de strategier, som antages og med de barrierer, som de møder. To cases, som omhandler to mislykkede forsøg på at etablere sociale virksomheder bliver behandlet. I analysen anvendes en forståelse af institutionelle og kulturelle rammebetingelser for entreprenørskab, som er uarbejdet af Schott et al (2007), og fokuserer på kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoriteter i Danmark. Forfatterne argumenterer for, at selvom det er vigtigt at opbygge nødvendige kompetencer blandt ledere af etniske minoritetsorganisationer med henblik på at fremme socialt entreprenørskab blandt disse, er dette i sig selv ikke nok til at sikre vækst og udvikling af det sociale entreprenørskab.

   

  OriginalsprogDansk
  TitelSocialt entreprenørskab : GEM-antologi 2009
  RedaktørerLinda Lundgaard Andersen, Torben Bager, Lars Hulgård
  Antal sider12
  Udgivelses stedOdense
  ForlagSyddansk Universitetsforlag
  Publikationsdato2010
  Sider141-152
  ISBN (Trykt)978-87-7674-488-5
  StatusUdgivet - 2010

  Citer dette

  Bisballe, L., & Kulothungan, G. (2010). Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper. I L. Lundgaard Andersen, T. Bager, & L. Hulgård (red.), Socialt entreprenørskab: GEM-antologi 2009 (s. 141-152). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
  Bisballe, Lise ; Kulothungan, Gladius. / Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper. Socialt entreprenørskab: GEM-antologi 2009. red. / Linda Lundgaard Andersen ; Torben Bager ; Lars Hulgård. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 141-152
  @inbook{e485cb300b3511df9c9e000ea68e967b,
  title = "Kompetencer versus institutionel st{\o}tte til socialt entrepren{\o}rskab blandt etniske minoritetsgrupper",
  abstract = "Mens entrepren{\o}rskab og iv{\ae}rks{\ae}tteri blandt etniske minoriteter i Danmark har opn{\aa}et anerkendelse, legitimation og politisk opbakning, kan det samme ikke siges om socialt entrepren{\o}rskab. Kapitlet besk{\ae}ftiger sig med adf{\ae}rden hos nystartede sociale entrepren{\o}rer fra etniske minoritets grupper specielt med de strategier, som antages og med de barrierer, som de m{\o}der. To cases, som omhandler to mislykkede fors{\o}g p{\aa} at etablere sociale virksomheder bliver behandlet. I analysen anvendes en forst{\aa}else af institutionelle og kulturelle rammebetingelser for entrepren{\o}rskab, som er uarbejdet af Schott et al (2007), og fokuserer p{\aa} kompetencer versus institutionel st{\o}tte til socialt entrepren{\o}rskab blandt etniske minoriteter i Danmark. Forfatterne argumenterer for, at selvom det er vigtigt at opbygge n{\o}dvendige kompetencer blandt ledere af etniske minoritetsorganisationer med henblik p{\aa} at fremme socialt entrepren{\o}rskab blandt disse, er dette i sig selv ikke nok til at sikre v{\ae}kst og udvikling af det sociale entrepren{\o}rskab.  ",
  author = "Lise Bisballe and Gladius Kulothungan",
  year = "2010",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7674-488-5",
  pages = "141--152",
  editor = "{Lundgaard Andersen}, Linda and Torben Bager and Lars Hulg{\aa}rd",
  booktitle = "Socialt entrepren{\o}rskab",
  publisher = "Syddansk Universitetsforlag",

  }

  Bisballe, L & Kulothungan, G 2010, Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper. i L Lundgaard Andersen, T Bager & L Hulgård (red), Socialt entreprenørskab: GEM-antologi 2009. Syddansk Universitetsforlag, Odense, s. 141-152.

  Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper. / Bisballe, Lise; Kulothungan, Gladius.

  Socialt entreprenørskab: GEM-antologi 2009. red. / Linda Lundgaard Andersen; Torben Bager; Lars Hulgård. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2010. s. 141-152.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  TY - CHAP

  T1 - Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper

  AU - Bisballe, Lise

  AU - Kulothungan, Gladius

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Mens entreprenørskab og iværksætteri blandt etniske minoriteter i Danmark har opnået anerkendelse, legitimation og politisk opbakning, kan det samme ikke siges om socialt entreprenørskab. Kapitlet beskæftiger sig med adfærden hos nystartede sociale entreprenører fra etniske minoritets grupper specielt med de strategier, som antages og med de barrierer, som de møder. To cases, som omhandler to mislykkede forsøg på at etablere sociale virksomheder bliver behandlet. I analysen anvendes en forståelse af institutionelle og kulturelle rammebetingelser for entreprenørskab, som er uarbejdet af Schott et al (2007), og fokuserer på kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoriteter i Danmark. Forfatterne argumenterer for, at selvom det er vigtigt at opbygge nødvendige kompetencer blandt ledere af etniske minoritetsorganisationer med henblik på at fremme socialt entreprenørskab blandt disse, er dette i sig selv ikke nok til at sikre vækst og udvikling af det sociale entreprenørskab.  

  AB - Mens entreprenørskab og iværksætteri blandt etniske minoriteter i Danmark har opnået anerkendelse, legitimation og politisk opbakning, kan det samme ikke siges om socialt entreprenørskab. Kapitlet beskæftiger sig med adfærden hos nystartede sociale entreprenører fra etniske minoritets grupper specielt med de strategier, som antages og med de barrierer, som de møder. To cases, som omhandler to mislykkede forsøg på at etablere sociale virksomheder bliver behandlet. I analysen anvendes en forståelse af institutionelle og kulturelle rammebetingelser for entreprenørskab, som er uarbejdet af Schott et al (2007), og fokuserer på kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoriteter i Danmark. Forfatterne argumenterer for, at selvom det er vigtigt at opbygge nødvendige kompetencer blandt ledere af etniske minoritetsorganisationer med henblik på at fremme socialt entreprenørskab blandt disse, er dette i sig selv ikke nok til at sikre vækst og udvikling af det sociale entreprenørskab.  

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7674-488-5

  SP - 141

  EP - 152

  BT - Socialt entreprenørskab

  A2 - Lundgaard Andersen, Linda

  A2 - Bager, Torben

  A2 - Hulgård, Lars

  PB - Syddansk Universitetsforlag

  CY - Odense

  ER -

  Bisballe L, Kulothungan G. Kompetencer versus institutionel støtte til socialt entreprenørskab blandt etniske minoritetsgrupper. I Lundgaard Andersen L, Bager T, Hulgård L, red., Socialt entreprenørskab: GEM-antologi 2009. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2010. s. 141-152