Kommunikation i Kontekst

Birgitte Ravn Olesen, Helle Merete Nordentoft

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

En forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori
Hvordan kommunikerer man professionelt?
Kommunikation i kontekst er en forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori. Bogen viser, at professionelle kan vælge at kommunikere på mange måder, og at deres valg får konsekvenser.

Det er en bog, hvor praksis gøres nærværende i kliniske scenarier. Her bliver det tydeligt, hvordan skiftende teorier kan kaste forskelligt lys på det, som kan være i spil, når professionelle kommunikerer i en institutionel kontekst, fx magt og følelser.

Bogens opbygning
Kommunikation i kontekst består af seks kapitler med en fast og overskuelig struktur.

Først to indledende kapitler om kommunikation i en videnskabsteoretisk og i en institutionel forståelsesramme.
Herefter følger tre kapitler om systemiske, dialogiske og mikrosociologiske perspektiver på kommunikation.
Det sidste kapitel ser på, hvordan kommunikation er nært forbundet med forskellige teoretiske forståelser af, hvad følelser er, og hvordan de opstår.

Til sammen tegnes et komplekst portræt af alle de faktorer, som er væsentlige at medtænke i professionel kommunikation med patienter, borgere, klienter, kollegaer, børn og unge.

Målgruppe
Bogen henvender sig til studerende på professionsbachelor- og kandidatniveau, ligesom den er relevant for kursister på efter- og videreuddannelse.

Eksemplerne i bogen hentes primært fra det sundhedsfaglige felt, men den kan også fint benyttes inden for det pædagogiske og sociale fagområde, hvor de kommunikative udfordringer er nært beslægtede.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Antal sider181
ISBN (Trykt)978-87-628-1155-3
StatusUdgivet - 27 maj 2014

Emneord

  • Situeret kommunikation
  • sundhedskommunikation
  • teori-praksis-relation
  • systemisk teori
  • dialogisk teori
  • mikrosociologisk teori
  • følelser
  • institutionel kontekst

Citer dette

Olesen, B. R., & Nordentoft, H. M. (2014). Kommunikation i Kontekst. København: Munksgaard .
Olesen, Birgitte Ravn ; Nordentoft, Helle Merete. / Kommunikation i Kontekst. København : Munksgaard , 2014. 181 s.
@book{d28c0cc2ae8d4fe4af541220fa9e69c0,
title = "Kommunikation i Kontekst",
abstract = "En forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori Hvordan kommunikerer man professionelt?Kommunikation i kontekst er en forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori. Bogen viser, at professionelle kan v{\ae}lge at kommunikere p{\aa} mange m{\aa}der, og at deres valg f{\aa}r konsekvenser. Det er en bog, hvor praksis g{\o}res n{\ae}rv{\ae}rende i kliniske scenarier. Her bliver det tydeligt, hvordan skiftende teorier kan kaste forskelligt lys p{\aa} det, som kan v{\ae}re i spil, n{\aa}r professionelle kommunikerer i en institutionel kontekst, fx magt og f{\o}lelser.Bogens opbygningKommunikation i kontekst best{\aa}r af seks kapitler med en fast og overskuelig struktur. F{\o}rst to indledende kapitler om kommunikation i en videnskabsteoretisk og i en institutionel forst{\aa}elsesramme. Herefter f{\o}lger tre kapitler om systemiske, dialogiske og mikrosociologiske perspektiver p{\aa} kommunikation. Det sidste kapitel ser p{\aa}, hvordan kommunikation er n{\ae}rt forbundet med forskellige teoretiske forst{\aa}elser af, hvad f{\o}lelser er, og hvordan de opst{\aa}r. Til sammen tegnes et komplekst portr{\ae}t af alle de faktorer, som er v{\ae}sentlige at medt{\ae}nke i professionel kommunikation med patienter, borgere, klienter, kollegaer, b{\o}rn og unge.M{\aa}lgruppeBogen henvender sig til studerende p{\aa} professionsbachelor- og kandidatniveau, ligesom den er relevant for kursister p{\aa} efter- og videreuddannelse. Eksemplerne i bogen hentes prim{\ae}rt fra det sundhedsfaglige felt, men den kan ogs{\aa} fint benyttes inden for det p{\ae}dagogiske og sociale fagomr{\aa}de, hvor de kommunikative udfordringer er n{\ae}rt besl{\ae}gtede.",
keywords = "Situeret kommunikation, sundhedskommunikation, teori-praksis-relation, systemisk teori, dialogisk teori, mikrosociologisk teori, f{\o}lelser, institutionel kontekst",
author = "Olesen, {Birgitte Ravn} and Nordentoft, {Helle Merete}",
year = "2014",
month = "5",
day = "27",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-628-1155-3",
publisher = "Munksgaard",

}

Olesen, BR & Nordentoft, HM 2014, Kommunikation i Kontekst. Munksgaard , København.

Kommunikation i Kontekst. / Olesen, Birgitte Ravn; Nordentoft, Helle Merete.

København : Munksgaard , 2014. 181 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Kommunikation i Kontekst

AU - Olesen, Birgitte Ravn

AU - Nordentoft, Helle Merete

PY - 2014/5/27

Y1 - 2014/5/27

N2 - En forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori Hvordan kommunikerer man professionelt?Kommunikation i kontekst er en forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori. Bogen viser, at professionelle kan vælge at kommunikere på mange måder, og at deres valg får konsekvenser. Det er en bog, hvor praksis gøres nærværende i kliniske scenarier. Her bliver det tydeligt, hvordan skiftende teorier kan kaste forskelligt lys på det, som kan være i spil, når professionelle kommunikerer i en institutionel kontekst, fx magt og følelser.Bogens opbygningKommunikation i kontekst består af seks kapitler med en fast og overskuelig struktur. Først to indledende kapitler om kommunikation i en videnskabsteoretisk og i en institutionel forståelsesramme. Herefter følger tre kapitler om systemiske, dialogiske og mikrosociologiske perspektiver på kommunikation. Det sidste kapitel ser på, hvordan kommunikation er nært forbundet med forskellige teoretiske forståelser af, hvad følelser er, og hvordan de opstår. Til sammen tegnes et komplekst portræt af alle de faktorer, som er væsentlige at medtænke i professionel kommunikation med patienter, borgere, klienter, kollegaer, børn og unge.MålgruppeBogen henvender sig til studerende på professionsbachelor- og kandidatniveau, ligesom den er relevant for kursister på efter- og videreuddannelse. Eksemplerne i bogen hentes primært fra det sundhedsfaglige felt, men den kan også fint benyttes inden for det pædagogiske og sociale fagområde, hvor de kommunikative udfordringer er nært beslægtede.

AB - En forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori Hvordan kommunikerer man professionelt?Kommunikation i kontekst er en forskningsbaseret introduktion til kommunikationsteori. Bogen viser, at professionelle kan vælge at kommunikere på mange måder, og at deres valg får konsekvenser. Det er en bog, hvor praksis gøres nærværende i kliniske scenarier. Her bliver det tydeligt, hvordan skiftende teorier kan kaste forskelligt lys på det, som kan være i spil, når professionelle kommunikerer i en institutionel kontekst, fx magt og følelser.Bogens opbygningKommunikation i kontekst består af seks kapitler med en fast og overskuelig struktur. Først to indledende kapitler om kommunikation i en videnskabsteoretisk og i en institutionel forståelsesramme. Herefter følger tre kapitler om systemiske, dialogiske og mikrosociologiske perspektiver på kommunikation. Det sidste kapitel ser på, hvordan kommunikation er nært forbundet med forskellige teoretiske forståelser af, hvad følelser er, og hvordan de opstår. Til sammen tegnes et komplekst portræt af alle de faktorer, som er væsentlige at medtænke i professionel kommunikation med patienter, borgere, klienter, kollegaer, børn og unge.MålgruppeBogen henvender sig til studerende på professionsbachelor- og kandidatniveau, ligesom den er relevant for kursister på efter- og videreuddannelse. Eksemplerne i bogen hentes primært fra det sundhedsfaglige felt, men den kan også fint benyttes inden for det pædagogiske og sociale fagområde, hvor de kommunikative udfordringer er nært beslægtede.

KW - Situeret kommunikation

KW - sundhedskommunikation

KW - teori-praksis-relation

KW - systemisk teori

KW - dialogisk teori

KW - mikrosociologisk teori

KW - følelser

KW - institutionel kontekst

M3 - Bog

SN - 978-87-628-1155-3

BT - Kommunikation i Kontekst

PB - Munksgaard

CY - København

ER -

Olesen BR, Nordentoft HM. Kommunikation i Kontekst. København: Munksgaard , 2014. 181 s.