Kommune, hva' så?

Kapitel4
ISBN (Trykt)9788702140026
StatusUdgivet - 2013

Olsen, J. S. (2013). Kommune, hva' så? 100 år kommunal ledelse. I S. Thorup (red.), I fællesskabets tjeneste: 100 år kommunal ledelse (s. 131-165). København: Gyldendal.
Olsen, Jens Skou. / Kommune, hva' så? 100 år kommunal ledelse. I fællesskabets tjeneste: 100 år kommunal ledelse. red. / Søren Thorup. København : Gyldendal, 2013. s. 131-165
@inbook{6238a92e2267480bbc86efa8fe0c3952,
title = "Kommune, hva' s{\aa}?: 100 {\aa}r kommunal ledelse",
abstract = "I f{\ae}llesskabets tjeneste – 100 {\aa}rs kommunal ledelse fort{\ae}ller den kommunale ledelses historier og l{\ae}gger op til debat om, hvad vi skal bruge det kommunale f{\ae}llesskab til. Bogen viser, hvordan kommunerne og ledelsen af dem gennem tiden har spillet en central rolle i udviklingen af det samfund, vi lever i. Og hvordan det stadig har stor betydning, at vi lever i kommunale sammenh{\ae}nge. I sig selv udg{\o}r bogens billedmateriale en historiefort{\ae}lling om Danmark. De mange fotografier fra kommuner gennem 100 {\aa}r {\aa}bner for alvor ens {\o}jne for, hvor mange aspekter af livet kommunen rent faktisk har (og har haft) med at g{\o}re: Fra skolepatruljen uden for Kolding i 1960 over Rudersdals Kommunes fine Arne Jacobsen-tegnede r{\aa}dhus over biblioteksudl{\aa}n under anden verdenskrig og til 1980-madudbringning til {\ae}ldre i Herlev. Og mange flere. Bogens bidragydere g{\aa}r til emnet fra fire ret forskellige vinkler: Professor Kurt Klaudi Klausen stiller skarpt p{\aa} forholdet mellem kommunaldirekt{\o}ren og borgmesteren, mellem det politiske og det administrative. Professor Morten Balle Hansen ser p{\aa}, hvilke baggrunde kommunaldirekt{\o}rer har – og hvordan det har forandret sig igennem de sidste 100 {\aa}r. Professor Kristian Kreiner s{\ae}tter sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved m{\aa}den, man opfatter ledelse p{\aa} – og hvad det siger om vores samfundsforst{\aa}else og virkelighedsopfattelse. Og musiker, komponist og forfatter Jens Skou Olsen giver bl.a. et kunstnerblik p{\aa} kommunernes liv og fremtid.",
author = "Olsen, {Jens Skou}",
year = "2013",
isbn = "9788702140026",
pages = "131--165",
editor = "S{\o}ren Thorup",
booktitle = "I f{\ae}llesskabets tjeneste",
publisher = "Gyldendal",

Olsen, JS 2013, Kommune, hva' så? 100 år kommunal ledelse. i S Thorup (red.), I fællesskabets tjeneste: 100 år kommunal ledelse. Gyldendal, København, s. 131-165.

Kommune, hva' så? 100 år kommunal ledelse. / Olsen, Jens Skou.

I fællesskabets tjeneste: 100 år kommunal ledelse. red. / Søren Thorup. København : Gyldendal, 2013. s. 131-165.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

TY - CHAP

T1 - Kommune, hva' så?

T2 - 100 år kommunal ledelse

AU - Olsen, Jens Skou

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - I fællesskabets tjeneste – 100 års kommunal ledelse fortæller den kommunale ledelses historier og lægger op til debat om, hvad vi skal bruge det kommunale fællesskab til. Bogen viser, hvordan kommunerne og ledelsen af dem gennem tiden har spillet en central rolle i udviklingen af det samfund, vi lever i. Og hvordan det stadig har stor betydning, at vi lever i kommunale sammenhænge. I sig selv udgør bogens billedmateriale en historiefortælling om Danmark. De mange fotografier fra kommuner gennem 100 år åbner for alvor ens øjne for, hvor mange aspekter af livet kommunen rent faktisk har (og har haft) med at gøre: Fra skolepatruljen uden for Kolding i 1960 over Rudersdals Kommunes fine Arne Jacobsen-tegnede rådhus over biblioteksudlån under anden verdenskrig og til 1980-madudbringning til ældre i Herlev. Og mange flere. Bogens bidragydere går til emnet fra fire ret forskellige vinkler: Professor Kurt Klaudi Klausen stiller skarpt på forholdet mellem kommunaldirektøren og borgmesteren, mellem det politiske og det administrative. Professor Morten Balle Hansen ser på, hvilke baggrunde kommunaldirektører har – og hvordan det har forandret sig igennem de sidste 100 år. Professor Kristian Kreiner sætter spørgsmålstegn ved måden, man opfatter ledelse på – og hvad det siger om vores samfundsforståelse og virkelighedsopfattelse. Og musiker, komponist og forfatter Jens Skou Olsen giver bl.a. et kunstnerblik på kommunernes liv og fremtid.

AB - I fællesskabets tjeneste – 100 års kommunal ledelse fortæller den kommunale ledelses historier og lægger op til debat om, hvad vi skal bruge det kommunale fællesskab til. Bogen viser, hvordan kommunerne og ledelsen af dem gennem tiden har spillet en central rolle i udviklingen af det samfund, vi lever i. Og hvordan det stadig har stor betydning, at vi lever i kommunale sammenhænge. I sig selv udgør bogens billedmateriale en historiefortælling om Danmark. De mange fotografier fra kommuner gennem 100 år åbner for alvor ens øjne for, hvor mange aspekter af livet kommunen rent faktisk har (og har haft) med at gøre: Fra skolepatruljen uden for Kolding i 1960 over Rudersdals Kommunes fine Arne Jacobsen-tegnede rådhus over biblioteksudlån under anden verdenskrig og til 1980-madudbringning til ældre i Herlev. Og mange flere. Bogens bidragydere går til emnet fra fire ret forskellige vinkler: Professor Kurt Klaudi Klausen stiller skarpt på forholdet mellem kommunaldirektøren og borgmesteren, mellem det politiske og det administrative. Professor Morten Balle Hansen ser på, hvilke baggrunde kommunaldirektører har – og hvordan det har forandret sig igennem de sidste 100 år. Professor Kristian Kreiner sætter spørgsmålstegn ved måden, man opfatter ledelse på – og hvad det siger om vores samfundsforståelse og virkelighedsopfattelse. Og musiker, komponist og forfatter Jens Skou Olsen giver bl.a. et kunstnerblik på kommunernes liv og fremtid.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788702140026

SP - 131

EP - 165